מבזקים
אשדוד מתחדשת – אבל הנתון חושף מה באמת מניע את הבנייה בעיר? הנתון החריג של יבנה: 100% מהבנייה החדשה – בהתחדשות עירונית קריית מלאכי בונה – אבל ההתחדשות העירונית עדיין לא הגיעה לשלב הביצוע 795 דירות חדשות באופקים – אבל אף אחת מהן לא בהתחדשות עירונית פתח תקווה שנייה בישראל: 956 דירות בהתחדשות עירונית בחצי שנה נתניה בחמישייה הארצית: כמעט מחצית מהבנייה החדשה מגיעה מהתחדשות עירונית כמעט 7 מכל 10 דירות חדשות בבת ים מגיעות מהתחדשות עירונית נס ציונה בצמרת הארצית: יותר מ-80% מהבנייה החדשה בהתחדשות עירונית 208 דירות חדשות באילת – אפס התחדשות עירונית פיצוצים נשמעו בשדרות ובעוטף: אוגדת עזה מבהירה – מדובר בפעילות כוחותינו ברצועה נעצר חשוד בהצתת מתקן השפכים שהושבת בנגב: בן 52 מאום בטין נחקר מחר בעוטף: 2,500 איש צפויים בעצרת הזיכרון לציון שלוש שנים ל־7 באוקטובר גאווה לבת ים: הנרי חן הוכתר לאלוף אירופה בוויקבורד אמו של רס״ן עידו שני ז״ל מרמת גן דורשת ועדת חקירה ממלכתית חולץ מחוסר הכרה לאחר תאונה עצמית בלוד – מצבו קשה חשד להצתה השבית את מכון הטיהור: 30 אלף מ״ק שפכים זורמים מדי יום לכיוון באר שבע אשדוד: בן 66 התמוטט בביתו – לאחר החייאה ליבו שב לפעום חשד לדקירה באשדוד: גבר נפצע באורח בינוני ברחוב כיכר סיגל אופקים זוכרת: ימים של טקסים, סיפורי גבורה, יצירה ומוזיקה לציון שלוש שנים ל-7 באוקטובר M16 עם משתיק קול ויותר מ – 21 ק״ג סמים: הפשיטות ברמלה ובלוד

מי הגיע לאירוע השנתי של עמותת ידידי סורוקה?

האירוע  השנתי של עמותת ידידי סורוקה, בראשותם של אשר גרינבאום יו"ר עמותת הידידים ואורנה מיארא, מנהלת העמותה הוקדש השנה לגיוס משאבים להקמת יחידה חדשה לטיפול נמרץ בסורוקה

האירוע השנתי של עמותת ידידי סורוקה, בראשותם של אשר גרינבאום יו"ר עמותת הידידים ואורנה מיארא, מנהלת העמותה הוקדש השנה לגיוס משאבים להקמת יחידה חדשה לטיפול נמרץ בסורוקה.

באירוע שהתקיים באמפי בעומר השתתפו וכלל הופעה של הזמר איתי לוי כאלף איש ונטלו בו חלק אנשי עסקים, ראשי ערים ורשויות בדרום, חברי הנהלת כללית וסורוקה, עובדי החטיבה להרדמה וטיפול נמרץ בסורוקה, תושבי האזור ומכובדים רבים.

בין המשתתפים: האלוף במיל. יוחנן לוקר, יו"ר דירקטוריון כללית, רוביק דנילוביץ' ראש עיריית באר שבע, אשר גרינבאום, יו"ר עמותת ידידי סורוקה, ד"ר שלומי קודש, מנהל סורוקה,פרופ' מוטי קליין יו"ר החטיבה להרדמה וטיפול נמרץ בסורוקה, פיני בדש, ראש מועצת עומר, פרופ' דניאל חיימוביץ, נשיא אוניברסיטת בן גוריון ואורחים מכובדים נוספים.

היחידות לטיפול נמרץ בסורוקה הן מהמובילות בארץ ובעולם. הצוות ביחידות אלו נותן מענה רפואי ומקצועי לחולים המצויים במצבי תחלואה קיצוניים ומסכני חיים, נפגעי טראומה מורכבת, מטופלים לאחרפרוצדורות וניתוחים ומורכבים המחייבים מכשור וטיפולים מתקדמים נוספים כגון ECMO (מכונת מעקף לב-ריאה ליד המיטה) ועוד.

מערך טיפול נמרץ בבית החולים מוביל בטכנולוגיה חדשנית ומתקדמת,במכשור וציוד רפואי, ובמיומנות הצוותים הנדרשת למטופלים מורכבים ולהצלת חיים, ברמה הגבוהה ביותר בעולם. שיעור מיטות טיפול נמרץ בישראל נמוך ביחס למדינות ה –OECD, ובאזור הדרום הוא מהנמוכים בישראל, ביחס לגודל האוכלוסיה שהולכת וגדלה. בסורוקה יש כיום24 מיטות המיועדות לטיפול נמרץ במבוגרים, ויש צורך בהגדלה משמעותית של מספר מיטות אלה, הכולל גם את הצוות הייעודי המקצועי. את היחידה החדשה מיועד לנהל ד"ר ליאור פוקס, מומחה ברפואה פנימית ובטיפול נמרץ, רופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ פנימי.

היחידה תכלול 12 חדרי אשפוז מרווחים בשילוב של טכנולוגיה חדישה ומתקדמת, אשר יאפשרו נוכחות שוטפת של בני משפחה עם המטופל כבר בשלבים מוקדמים של הטיפול. הפרויקט כולל בינוי יחידה בגודל של  1,200  מ"ר והצטיידות בטכנולוגיות מצילות חיים. במימון הפרויקט שותפים משרד הבריאות, הנהלת הכללית ותורמים נוספים, בהם תושבי הנגב הרבים שנרתמו למשימה מצילת החיים ולקחו חלק בערב ההתרמה. בסה"כ נתרמו כ- 5 מיליון ₪. הכללית הכריזה על מצ'ינג (מימון תואם), כךשעל כל שקל שיתרם, כללית תוסיף את אותו הסכום בהתאמה. התרומות מהאירוע עם המאצ'ינג של כללית יעמדו על סכום של כ- 10 מיליון ₪ להקמת יחידה חדשה לטיפול נמרץ בסורוקה.

ד"ר שלומי קודש, מנהל  סורוקה מרכז רפואי אוניברסיטאי:" סורוקההוא בעל שליחות לאומית וחברתית  ייחודית. בית החולים מצוי בתנופת פיתוח חסרת תקדים, במבנים, בטכנולוגיות ובכח אדם מוביל, שהיא פרי של השקעה אדירה של כללית בסורוקה, וגם בזכות ידידינו המצוינים בארץ ובעולם. סורוקה, כמרכז הרפואי של הנגב, הוא חלק בלתי נפרד מהקהילה החמה והתומכת בנגב, והתגייסות הקהילה למען המרכז הרפואי היא חלק בלתי נפרד בהצלחתינו".

 מוסיף ד"ר קודש: "מערך מציל החיים של סורוקה הינו מערך מצטיין ומוביל ברמה לאומית ובינלאומית. המערך נמצא בקדמת הטכנולוגיה, המדע והיכולת האנושית, ומציל חיים, פשוטו כמשמעו, מדי יום. הערב הוקדש לבניית יחידה חדשה לטיפול נמרץ שתגדיל משמעותית את היכולות של בית החולים ותמנע מצבים בהם אין מיטת טיפול נמרץ למי שזקוק. אני מודה לכל ידידי סורוקה על תרומותיהם הנדיבות להשגת מטרה חשובה זו".

במהלך יום אירוע ההתרמה התקיים יום שידורים מיוחד ברדיו דרום שבמהלכו הועלו לשידור אישי ציבור, תורמים, צוות המחלקה  ומטופלים שסיפרו את סיפורם האישי והמרגש.

◼️ לקבוצת החדשות באילת והערבה לחצו כאן

◼️ חדש! לקבוצת החדשות בדימונה, מצפה רמון וים המלח לחצו כאן 

◼️ חדש! לקבוצת החדשות בנתיבות לחצו כאן

◼️ חדש! לקבוצת החדשות באופקים לחצו כאן

◼️ לקבוצת החדשות בקרית גת והסביבה לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית באר שבע / דני בן דוד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של באר שבע והנגב

לחצו כאן
דילוג לתוכן