מבזקים
אילת חוזרת לחיים: חזרה לשגרה מלאה, מערכת החינוך והחופים נפתחים מחר – סופית חזרה לשגרה בצל הפסקת האש: מערכת החינוך במזכרת בתיה נפתחת מחר הודעה חשובה לתושבי מודיעין מכבים רעות: חזרה לשגרה מלאה נתניהו תומך בהפוגה: ישראל מגבה את טראמפ טראמפ מכריז: “ניצחון מלא” בהסכם עם איראן ליל אש ואז הפסקת אש: הדרמה בליל חג שני של פסח גבר בן 42 נרצח בלוד – המשטרה עצרה שלושה חשודים, תושבי רמלה שני קצינים בצה"ל ואזרח ישראלי יואשמו בהברחת סחורות לעזה ירי סמוך לקונסוליה הישראלית באיסטנבול: הרוגים ופצועים, החשודים נעצרו רמלה חוזרת ללימודים בהדרגה: חינוך מיוחד ראשון, בהמשך קפסולות ולמידה היברידית תיעוד: שברי יירוט פגעו סמוך למסגד בלוד מימונה עד הבית: פתח תקווה חוגגת עם משאיות מופלטות ברחבי העיר כפר סבא חוזרת ללימודים בהדרגה: חינוך מיוחד ייפתח – שאר התלמידים בזום מרדף בלב תל אביב: שני קטינים נעצרו עם אקדח טעון וציוד מיגון ללא קהל ובהקלטה מראש: אירועי יום הזיכרון לשואה ביד ושם יתנהלו תחת מגבלות ביטחוניות חשד: צעיר דקר את אחיו והרג שני כבשים באום בטין – נעצר לאחר מצוד משטרתי אתר בנייה בערערה בנגב נסגר ל-30 יום: 5 שוהים בלתי חוקיים נתפסו במקום דרמה ברחוב יטבתה באשקלון – שני לכודים חולצו מתוך דירה בוערת מסתערבי מג״ב עצרו בשכם 4 מבוקשים החשודים בייצור מטעני חבלה אשדוד נערכת למימונה בצל ההסלמה: איסור על מנגלים בפארקים וחזרה מדורגת ללימודים

מכת התאונות: בשנת 2018 התרחשו ברחובות 31 תאונות דרכים במעורבות נהג צעיר

22

מנתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס עולה כי ברחובות אירעו 567 תאונות דרכים במעורבות נהג צעיר (גילאי 15-24) בעשור האחרון (2009-2018), שבע מהן תאונות קטלניות, בהן נהרג לפחות אדם אחד. בשנת 2018 התרחשו בעיר 31 תאונות דרכים במעורבות נהג צעיר.

אוכלוסיית הצעירים (15-24), היא אחת האוכלוסיות הפגיעות ביותר במדינת ישראל מתאונות דרכים, יחד עם קשישים וילדים. אחת הסיבות המרכזיות לכך היא חוסר הניסיון של הנהגים הצעירים וחוסר יכולתם להתמודד עם סיטואציות חדשות ומסוכנות בכביש. לכן, תקופת הליווי הקבועה בחוק היא חשובה וקריטית כי היא מאפשרת לצעירים ללמוד מנהג ותיק.

מחקר חדש ורחב היקף של עמותת אור ירוק חושף כי כל צעיר שני (50%) מודה כי נהג לפחות פעם אחת באופנוע או ברכב ללא רישיון. מנתוני המחקר עולה כי בני נוער רבים לא רואים בנהיגה תחת השפע אלכוהול, במהירות מופרזת, ללא חגורת בטיחות או שליחת הודעות במהלך נהיגה כמעשה מסוכן.

בהתייחס שוב לנתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס עולה עוד, כי בשנת 2018 אירעו ברחבי הארץ כמעט 4,000 תאונות דרכים במעורבות נהג צעיר (16-24). בשנה זו התרחשו 288 תאונות דרכים קטלניות (תאונות בהן הרוג אחד לפחות), מעל שליש מהן, 97 תאונות, היו במעורבות נהג צעיר.

כמו כן, למעלה ממחצית מהתאונות במעורבות נהגים צעירים שאירעו בשנת 2018 אירעו בתחום העירוני – 2,570 תאונות דרכים. מבין התאונות שהתרחשו בתחום הערים והישובים 35 היו קטלניות ו-349 היו תאונות דרכים קשות. בעשר השנים האחרונות (2009-2018) אירעו למעלה מ-31 אלף תאונות דרכים במעורבות נהגים צעירים בתחום העירוני בלבד.

ארז קיטה, מנכ"ל עמותת אור ירוק: "בכל שנה מעורבים אלפי נהגים צעירים בתאונות דרכים, רבות מהן קטלניות. הנתונים הקשים צריכים להוביל את המדינה ומשרד התחבורה והבטיחות בדרכים להתייחס ולטפל באופן ממוקד במאפייניה הייחודים של אוכלוסייה זו ולדאוג להגביר את אכיפת המשטרה באמצעות תוספת של ניידות ושוטרים בעיקר בסביבת מקומות בילוי של צעירים, ובמיוחד בסופי שבוע. נהיגת צעירים מאופיינת לרוב בחוסר יכולת התמודדות עם סיטואציות שונות של נהיגה וצפייה מראש של תרחישי הסכנה שעלולים להתרחש ובשל כך הם פגיעים יותר. רבות מהתאונות של הנהגים הצעירים מתרחשות בשעות הלילה ולאחר הבילויים והטיפול באוכלוסייה צריך להיות בהתאם".

להצטרפות אל קבוצת הוואטסאפ של רחובות ליחצו כאן

(צילום: ארכיון)

דילוג לתוכן