מבזקים
נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26

מלול רוקד, רמי מדהלה מתרבש | העיר מתכוננת למימונה של המדינה – 100 ק"ג מופלטות, 126 סוגי ריבות; זהר בלום: "החגיגה לזכר הוריי, זו הייתה הצוואה של אימי"

שמחה גדולה תתרחש במוצאי השבת, עם צאת חג הפסח, ברחוב פרשני ברחובות, שם מתגוררם מ"מ ראש העיר, זהר בלום, רעייתו חני ובנותיהם אשר מתכננים הפקה שטרם נראתה בקנה מידה ארצי – לכבוד המימונה – וזאת למרות האבל בו שרוי אבי המשפחה, שאימו פנינה נפטרה ממחלת הסרטן הארורה, בכיפור האחרון.

פנינה וזהר בלום

"זו שנה שלא קלה לי", אומר בלום בראיון לחדשות אפס שמונה, "איבדתי את אמא שלי בערב יום כיפור ושנה קודם את אבא שלי – שהם היו בעצם מאבני התווך של כל הכנת המימונה. הם היו כ"כ מאושרים בהכנות… השנה אנחנו נקיים את החג לזכרם. כשאבא שלי נפטר, אמא שלי אמרה לי: 'אל תבטל את המימונה, אבא היה רוצה לראות אתכם שמחים' – וכך נעשה השנה, כי זו הצוואה של אמא. תהיה מימונה גדולה, הכי יפה שהייתה אי פעם בעיר רחובות. מהחגים אני עושה את הריבות, כל המשפחה מסביב זה – וגם החברים שלי".

ואכן, כולם מחכים למימונה המרכזית של המדינה. כתבי ערוץ 13 כבר ביקרו בבית המשפחה לכבוד המאורע שיצולם ויועבר בזמן אמת. כל השׁמנה וְסָלְתָהּ של העיר, כולל ראש העיר רחמים מלול, שנולד במרוקו ומכיר את המסורת היטב ואף משתתף בחגיגות באופן מלא, המנכ"ל דורון מילברג, יו"ר ועד העובדים רמי מדהלה שאף נוהג לחבוש את התרבוש המסורתי וכמובן חברי מועצה – מתייצבים מידי שנה לאירוע הגרנדיוזי.

ולא רק הם – אל החגיגה הנוצצת, הנערכת זו הפעם ה-15 על ידי משפחת בלום, צפויים להגיע למעלה מ-2,000 איש בני כל העדות והמגזרים, ביניהם חברו האישי של בלום – ח"כ יאיר לפיד, הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי, ח"כ עודד פורר, שר החקלאות אורי אריאל ומכובדים נוספים.

מה בתפריט? מאה קילו מופלטות, עוגיות מרוקאיות וכמובן 126 סוגי ריבות עליהם עמל בעל הבית מחגי תשרי, חלקן נדירות מאוד: ריבת תירוש, ריבת ויסקי, ריבת כרובית, ריבת צנון, ריבת סלק, ריבת לפת, ריבת חצילים,ריבת מנטה, ריבת שומר,ריבת זיתים ועוד.

מוצ"ש הקרוב, רחוב פרשני 1, רחובות | הציבור מוזמן, הכניסה חופשית.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן