מבזקים
אין לכם בית כנסת קבוע? יותר מ – 400 מוקדי תפילה ייפתחו ביום כיפור ברחבי הארץ 80 שנה ללילה ששינה את הנגב: הסיפור חוזר לבמה בגבעתיים 25 שקל לילד והורה חינם: פעילויות המורשת של פתח תקווה בסוכות עד גיל 12 בחינם: כך ייראה חול המועד סוכות במוזיאונים בבאר שבע מפיק "חברים" הגיע לנובה, כפר עזה ושדרות: "7 באוקטובר חיזק את הזהות היהודית שלי" סוכות בהרצליה: נגרות, אפייה וקסמים בחינם – וגם קארטינג בגובה שלוש קומות חינם בכפר סבא: יומיים של קרקס, משחקי יריד ופעילויות לילדים בסוכות לנהוג בטרקטורון ולהפעיל שופל: עיר הבנייה לילדים ממשיכה בראשון לציון בסוכות סוכות בפתח תקווה: שלוש שעות של קרקס, נינג׳ה, מים ואקסטרים – וכמה זה עולה חינם בסוכות בנתניה: קישוטי סוכה, לוכדי חלומות ו״יער מתוק״ לילדים לא עובדים או צמצמתם משרה מאז 7 באוקטובר? ייתכן שמגיעה לכם קצבה מקרן הפנסיה תקלה מול חוף פלמחים: כטמ״ם של חיל האוויר נפל לים – חיל הים אסף אותו גם כשהיה על הרצפה: שניים נאשמים בתקיפה קשה בקיוסק ברמת השרון לילה קטלני באשקלון: גבר כבן 30 נהרג באירוע אלימות ברחוב יפה נוף כביש 431: רוכב אופנוע כבן 30 נפצע קשה בתאונה סמוך לראשון לציון נס ציונה: ארבעה נפצעו בתאונה ברחוב ויצמן – בת 25 פונתה לקפלן במצב בינוני ראשון לציון: גבר כבן 40 נפצע באירוע חריג ברחוב יוסף לישנסקי מהטראומה לחלום חדש: שי־אל בת השנה ותשעה חודשים, משדרות, הצטרפה לסוכנות הדוגמנים לילדים רחובות: הולכת רגל כבת 80 נפגעה מרכב ברחוב גד פיינשטיין – מצבה בינוני אחרי שנחרבה ב־7 באוקטובר: שכונת הצעירים בנירים נבנתה מחדש – 28 בתים כבר אוכלסו

מנהל רשות מקרקעי ישראל:  מזהיר מפני ההשלכות של עצירת התוכניות לדירה בהנחה

קוינט הזהיר מפני ההשלכות של עצירת התוכניות לדירה בהנחה בשוק הדיור, "המשמעות בעצירת מחיר מטרה היא לפגוע ב 120 אלף זוגות צעירים שממתינים ברשימת ההמתנה. אם נגיד להם עכשיו שאין להם יותר הזכות לקבל את ההנחה במסגרת התוכנית, הם יצאו לשוק החופשי ויעלו את המחירים. חייבים להמשיך את התוכנית הזו".

בכנס  "אתר מגדילים " אמר מנהל רשות מקרקעי ישראל  ינקי קוינט כי חובה להמשיך את תכנית מחיר מטרה ואף להרחיב אותה , אחרת המשמעות  היא עלייה במחירי הדיור. כמו כן טוען מנהל רשות מקרקעי ישראל : "צריך להגדיל את שיעור צמודי הקרקע בתכנית מחיר מטרה".

במהלך כנס אתר "מגדילים"  שמתקיים היום בירושלים , קרא קוינט להגדיל את ההנחות הניתנות לחיילי מילואים במסגרת תוכנית הדיור המסובסדות. לדבריו, " זה הפתרון לזוגות צעירים – יותר דירות במחיר מטרה, ומתוך זה אחוז יותר גבוה לחיילי מילואים, בהנחה כמה שיותר גבוהה. אם רוצים לצ'פר אותם בצורה נוספת, אז נכון לתת להם הנחה גבוהה יותר, כלומר אם כיום אנחנו נותנים הנחות של 500 או 600 אלף ₪ לחייל מילואים במחיר מטרה, אז אפשר לתת הנחה נוספת של 100 או 200 אלף ₪ נוספים".

קוינט הזהיר מפני ההשלכות של עצירת התוכניות לדירה בהנחה בשוק הדיור, "המשמעות בעצירת מחיר מטרה היא לפגוע ב 120 אלף זוגות צעירים שממתינים ברשימת ההמתנה. אם נגיד להם עכשיו שאין להם יותר הזכות לקבל את ההנחה במסגרת התוכנית, הם יצאו לשוק החופשי ויעלו את המחירים. חייבים להמשיך את התוכנית הזו".

ירידה במחירי הקרקעות

"במחירי הקרקעות אנחנו רואים ירידה בשנה וחצי האחרונות, בין אם בגלל כתוצאה מהגדלת השיווקים או בין אם עקב עליית הריבית – אנחנו רואים את הירידה. הוצאנו מדד ביחד עם הלמ"ס ששם ראינו את הירידה של למעלה מ-20% במחירי הקרקע. ראינו את הירידה הזו גם במכרזי שדה דב: הוצאנו לשוק למעלה מ-7,200 יח"ד בהפרש של חודש. במכרז האחרון הוצאנו מגרשים טובים יותר, קרובים יותר לים שבשלים מאוד תכנונית למרות הטענות שטוענות אחרת. אלו מחירים נמוכים משמעותית ממה שהיה במכרז הקודם לפני שנתיים וחצי".

הצטרפו לחדשות אקטואליה ופוליטיקה ארצית ומקומית בווטסאפ לחצו כאן

 

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן