מבזקים
ההסכם בין ישראל לאיראן עוד לא נכתב; המדיניות נותרת ללא שינוי, בתוקף עד מחר בערב אירוע חריג בחולון; בת 11 הובהלה לבית החולים במצב קשה עצוב: הלכה לעולמה דנה הראל, בתו של עו"ד ארז הראל, לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן האינטואיציה שהצילה חיים במלר"ד מאוחדת אשדוד: אב לתשעה מגן יבנה הגיע עם אק"ג תקין – והרופא רץ אחריו במסדרון מודיעין מרכינה ראש: “מעלה עמית רגב” נחנך במקום שבו צעד מדי יום – לזכר לוחם שנפל בעזה אשקלון הנציחה את זכרם של סגן שי איילי ז"ל ועודד אברג'ל ז"ל נמל אשדוד אלופה: ניצחון 3:2 שסגר עונה חלומית בליגת מקומות העבודה בדרום חשש כבד לחייה של בת 15 מרמלה היסטוריה בקרני שומרון: נחתם הסכם הגג הראשון בשומרון בהיקף של כ-2 מיליארד ש”ח "זבל שהופך להזדמנות": פורום העסקים הירוק של נתניה מחבר בין סביבה לרווחיות תאונה בבית דגן: רוכב קורקינט בן 19 נפצע בינוני לאחר שנפגע מרכב "באר שבע אוהבת חיות": יום התנדבות מרגש בכלבייה העירונית למען הכלבים הנטושים חילופי משמרות בחינוך הדתי-ציוני במודיעין: אריאלה אלקיים מונתה למנהלת מדרשת אמית ניסיון הברחת סמים נחשף סמוך לירושלים: 11 ק"ג חשיש ורחפן נתפסו ברכב חשוד מנהלת חדשה לבית הספר ניצנים/יחד ניצנים במודיעין "תודה שהצלתם את חיי": המפגש המצמרר בלניאדו בין הניצול לחובשי איחוד הצלה סמוטריץ’ חשף: "ביטלתי אתמול את הסכמי חברון" בהלה באחיסמך: שריפת ענק מתקרבת לבתי מגורים | תיעוד המקום הראשון בישראל: ההישג המרשים של משטרת אילת נחשף "טקסס הולדם" בדירה בנתיבות: המשטרה סגרה מקום הימורים, עשרות אלפי שקלים וציוד נתפסו

מנכ"ל בית הנשיא בכנס באופקים: "צריך לייצר הסכמה במרחב של אי הסכמה"

באופקים התקיים הכנס השנתי של מועצת ארגוני הילדים והנוער, משרד החינוך והעירייה | במהלך הטקס קיבלו הוקרה מיוחדת 21 מדריכים ומדריכות מארגוני החינוך הבלתי פורמלי ברחבי הארץ שתרמו תרומה מיוחדת לחברה בתקופת המלחמה

"כדי לייצר הסכמה במרחב של אי-הסכמה, אנו מנסים לגרום לאנשים להתקרב ולדבר אחד עם השני. לכולנו יש צו 8 אזרחי וכולנו חייבים לקחת חלק בבנייה מחדש, בריפוי והשיקום של החברה הישראלית", את הדברים אמר מנכ"ל בית הנשיא, אייל שויקי בפתח הכנס השנתי של מועצת ארגוני הילדים והנוער שנערך בעיר אופקים.

שלומי קסטרו מנכ"ל מועצת ארגוני הנוער ואייל שויקי מנכ"ל בית הנשיא

באופקים התקיים הכנס השנתי של מועצת ארגוני הילדים והנוער, משרד החינוך ועיריית אופקים, העיר שספגה פגיעה קשה במתקפת 7.10.

במסגרת הטקס 21 מדריכים ומדריכות מארגוני החינוך הבלתי פורמלי ברחבי הארץ שתרמו תרומה מיוחדת לחברה בתקופת המלחמה קיבלו הוקרה מיוחדת. 

21 המחנכים שנבחרו יצרו מענים מערכתיים יוצאי דופן, הובילו בני נוער להתנדבות בקהילה והפגינו התמודדות עם מצבי חירום מאתגרים. את התעודות העניקו למדריכים החניכים שלהם.

בכנס השתתף אייל שויקי, מנכ"ל בית הנשיא:

"כדי לייצר הסכמה במרחב של אי-הסכמה, אנו מנסים לגרום לאנשים להתקרב ולדבר אחד עם השני. בחדר הזה נמצאים ארגונים אדירים שמשפיעים על החברה הישראלית. יש לכולנו צו 8 אזרחי. כל אחד ואחת צריכים לקחת חלק בבנייה מחדש, בשיקום ובריפוי של החברה הישראלית. כל מי שנמצא בחדר הזה עוסק בחינוך הדור הצעיר, שממנו יגיע השינוי שלנו כחברה."

בכנס התקיים פאנל מקצועי שעסק בחינוך בזמן משבר ובמקומם של ארגוני הנוער ובני ובנות הנוער בתקופת המלחמה, שהתגייסו, התנדבו ולוקחים חלק פעיל ביציאה מהמשבר. הפאנל התייחס גם לשינוי שחל ביחס לבני ובנות הנוער בישראל, כאשר קראו להם לכנסת לשמוע אותם, כאשר נתנו להם להוביל מהלכים חברתיים ברשויות ולגלות מנהיגות. כמו כן עלו בו יוזמות אזרחיות שקמו ע"י ארגוני נוער ובהן מערכות חינוך בלתי פורמליות שקמו תוך שבועיים.

שלומי קסטרו, מנכ"ל מועצת ארגוני הילדים והנוער:

"לחנך את דור המחר, דור העתיד של מדינת ישראל זו משימה לאומית חשובה ביותר. לעסוק בחינוך זו גם אחריות חברתית מהמעלה הראשונה אבל גם זכות עצומה – במיוחד בעת הזו״.

אל"מ (מיל.) גור רוזנבלט, סמנכ"ל ומנהל מינהל חברה ונוער במשרד החינוך: "אירוע מרגש מאוד לעמוד ולראות כאן את החניכים והחניכות שמוקירים תודה לאלו שפועלים עבורם. זה לא מובן מאליו. אני מודה למועצת ארגוני הילדים והנוער על הבחירה לעשות את האירוע כאן באופקים. אני הייתי במילואים מה7.10 והכל היה כאן נטוש בימים שאחרי. לחזור לכאן היום ולראות את הרחובות מלאים בחיים בחזרה ממלא בתקווה"

באירוע השתתפו גם:

ראש מועצת בית ג׳אן עו"ד נזיה דבור, ראש מועצת עמנואל אליהו גפני, השופט בדימוס שלמה שהם, אלמוג בוקר, מנהל חטיבת חינוך וקהילה בקק״ל שר שלום ג׳רבי, מנכ״לי ארגוני הנוער, מנהלי/ות אגפי חינוך ומחלקות הנוער ומובילות ומובילי החינוך הבלתי פורמאלי בישראל, ד"ר אלי יפה יו"ר הנהלת מועצת ארגוני הנוער, מנהל ארגון נוער מד"א, לני מילוא מנהלת קרן שותפות, ד"ר אופיר שפר חוקרת ומרצה "צו 8 חינוכי", מר סולימאן סולימאן מנכ"ל שותף בעתידנא, גב'עדן כהן מנהלת מחלקת הנוער אופקים, מר ארז רואימי סמנכ"ל חדשנות ויזמות חברתית בקרן רש"י וד"ר אסנת אייל מנהלת אגף חינוך רווחה וקהילה בשלטון האזורי, מר שלמה שהם שופט בדימוס, ד"ר ימית אלפסי חוקרת ומרצה בתחומי חינוך וחברה.

 

◼️ לקבוצת חדשות אופקים בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/מהעולם/משפט/עורכי דין/פלילי לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – ביטחוני/חירום/חריג לחצו כאן

◼️ חדש! לקבוצת חדשות הביטוח הלאומי / חברת חשמל / דלק וגז / תאגידי המים / שירותים לציבור לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: יח"צ

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן
דילוג לתוכן