מבזקים
חולה חצבת אותר במתחם התרמת דם בגבעת שמואל חברת החשמל שיקמה את רשת החשמל בדימונה לאחר פגיעת טיל איראני פרשת ריגול חמורה בירושלים: שני צעירים נעצרו בחשד למגע עם מודיעין איראני טקס מכירת החמץ המסורתי באור יהודה: השנה במרחב המוגן! מוקדי הגעלת כלים ושריפת חמץ ברחבי העיר: מודיעין נערכת לפסח מרפאת מכבידנט ביבנה עוברת למשכן חדש בקריית גת מעדכנים כי אין נפגעים מהמטח האחרון מודיעין: כל עדכוני החירום עכשיו בערוץ וואטסאפ רשמי תל אביב: פטורים מהיטלים והקמת עגלות קפה זמניות לעסקים שנפגעו במלחמה מענה ללילות מתוחים: בת-ים פתחה מרכז לילה מוגן לוותיקים ולאנשים עם מוגבלויות ביקוש גבוה בשדה דב: 66 דירות נמכרו בכ-300 מיליון שקל בפרויקט "זוהי תל אביב" בדרך לגמר הבינלאומי: תלמידי גולדווטר מאילת שוב על המפה בן 24 ממזרח ירושלים פרץ לעסק באילת וגרם לנזק כבד גבעת שמואל מצדיעה למתנדבים: הרמת כוסית חגיגית והוקרה על פעילות בזמן המלחמה לקראת פסח: הרמת כוסית מרגשת למתנדבי איחוד הצלה בקריית מלאכי מחווה לחג באשדוד: שכר מלא גם למדריכי חוגים למרות השבתת הפעילות תחת מטחי האזעקות: אשדוד בהערכת מצב יומית עם שר האנרגיה מבאר שבע לזום: תלמידי תיכון רגר מלמדים ערבית ומחברים בין דורות הצית כנסייה – וישלם מיליונים: המדינה ניצחה בתביעה נגד המורשע אחרי לילה דרמטי: הכנסת אישרה הטבות מס ליישובים מאוימים

מעל 50,000 פניות על אירועי פגיעה בקטינים ברשת התקבלו במוקד 105

המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת – 105 מוביל חודש שלם של פעילויות ושיתופי פעולה להעלאת המודעות בתחום.

במסר של גלישה בטוחה ושימוש באינטרנט כדי לעשות שינוי לטובה: בהובלת המשרד לביטחון לאומי והמטה להגנה על ילדים ברשת והרשות הלאומית לביטחון קהילתי יחד עם מרכז השלטון המקומי והאיזורי, עשרות רשויות ברחבי הארץ האירו את מבני הציבור בכחול לרגל יום האינטרנט הבטוח הבין-לאומי.

מוקד 105 מציין 6 שנים לפעילותו ומפרסם כי מאז הקמתו טופלו במוקד כ-50,500 פניות על אירועי פגיעה בקטינים ברשת

ביום שלישי, 6 בפברואר, צוין ברחבי העולם יום האינטרנט הבטוח הבין-לאומי תחת המסר – ביחד למען אינטרנט טוב יותר – Together for a better internet. זו השנה הרביעית שבה המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת – 105 מוביל חודש שלם של פעילויות ושיתופי פעולה להעלאת המודעות בתחום. מדינת ישראל חוברת ליותר מ-130 מדינות המציינות את היום.

הצבע הכחול נבחר כצבע לאומי מוביל המלווה את הפעילויות ביום האינטרנט הבטוח הבין-לאומי. מבני ציבור ברחבי הארץ הוארו בכחול, בין השאר בערים הוד השרון, קדימה-צורן, ראשון לציון, אילת, גבעת שמואל, רעננה, נוף הגליל, חולון, אור יהודה, רמת השרון, כפר סבא, קריית אונו, תל מונד, כפר שמריהו ובאר שבע.  ועוד וכן גופים ציבוריים ובהם: בית הנשיא, אצטדיון טדי וגשר המיתרים בירושלים, אצטדיון סמי עופר בחיפה ואצטדיון נתניה. את הפרויקט מובילים זו השנה השנייה המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת והמנהלים היישוביים של הרשות הלאומית לביטחון קהילתי, יחד עם מרכז השלטון המקומי ומרכז השלטון האזורי.

ב-6 בפברואר השנה, ציין מוקד 105 שש שנים לתחילת פעילותו ב-6/2/2018. מיום הקמת המוקד ועד לתום שנת 2023 התקבלו וטופלו בו למעלה מ- 50,500 אירועי פגיעה בקטינים ברשת.

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר: "אני רואה בהגנה על ילדים ברשת יעד חשוב בפעילות המשרד לביטחון לאומי, מברך על שיתופי הפעולה ברמה הבין-משרדית וברמה הלאומית להעלאת המודעות לגלישה בטוחה. אני מחזק את העשייה הענפה במטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת – יחידה 105 להב 433 בתחומי המניעה, ההסברה והאכיפה. אין ספק שהשילוב הייחודי של חמישה משרדי ממשלה יחד עם משטרת ישראל, בהובלת המשרד לביטחון לאומי הוא המענה המיטבי להגנה על ילדי ישראל במרחב המקוון."

ראשת האגף האזרחי במטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת, ד"ר נאוה כהן-אביגדור: "גם במצב הביטחוני הנוכחי אנו ממשיכים ופועלים ללא הפסקה בתחום ההגנה על ילדים ברשת ורואים את החשיבות במענה תומך ומסייע למצוקות ולפגיעות שחווים הילדים ובני הנוער ברשת. פרויקט ההארה בכחול וההתגייסות המרשימה אליו מרגשים אותנו ומחזקים אותנו בפעילותנו לאורך כל השנה ובמיוחד בחודש זה".

המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת – יחידה 105 הוא גוף לאומי אזרחי-משטרתי ייחודי בארץ ובעולם בהובלת המשרד לביטחון לאומי ומשטרת ישראל – להב 433, ושותפים בו משרד הרווחה והביטחון החברתי, משרד החינוך, משרד הבריאות ומשרד המשפטים.

בכל מקרה של פגיעה בילדים ובני נוער ברשת – חייגו למוקד 105 הפועל 24 שעות ביממה או פנו באמצעות טופס מקוון.

◼️ חדש! לקבוצת חדשות בווטסאפ – הורים וילדים לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: באדיבות דוברות בית הנשיא | באדיבות אצטדיון טדי | באדיבות המשרד לביטחון לאומי

דילוג לתוכן