מבזקים
אשדוד מתחדשת – אבל הנתון חושף מה באמת מניע את הבנייה בעיר? הנתון החריג של יבנה: 100% מהבנייה החדשה – בהתחדשות עירונית קריית מלאכי בונה – אבל ההתחדשות העירונית עדיין לא הגיעה לשלב הביצוע 795 דירות חדשות באופקים – אבל אף אחת מהן לא בהתחדשות עירונית פתח תקווה שנייה בישראל: 956 דירות בהתחדשות עירונית בחצי שנה נתניה בחמישייה הארצית: כמעט מחצית מהבנייה החדשה מגיעה מהתחדשות עירונית כמעט 7 מכל 10 דירות חדשות בבת ים מגיעות מהתחדשות עירונית נס ציונה בצמרת הארצית: יותר מ-80% מהבנייה החדשה בהתחדשות עירונית 208 דירות חדשות באילת – אפס התחדשות עירונית פיצוצים נשמעו בשדרות ובעוטף: אוגדת עזה מבהירה – מדובר בפעילות כוחותינו ברצועה נעצר חשוד בהצתת מתקן השפכים שהושבת בנגב: בן 52 מאום בטין נחקר מחר בעוטף: 2,500 איש צפויים בעצרת הזיכרון לציון שלוש שנים ל־7 באוקטובר גאווה לבת ים: הנרי חן הוכתר לאלוף אירופה בוויקבורד אמו של רס״ן עידו שני ז״ל מרמת גן דורשת ועדת חקירה ממלכתית חולץ מחוסר הכרה לאחר תאונה עצמית בלוד – מצבו קשה חשד להצתה השבית את מכון הטיהור: 30 אלף מ״ק שפכים זורמים מדי יום לכיוון באר שבע אשדוד: בן 66 התמוטט בביתו – לאחר החייאה ליבו שב לפעום חשד לדקירה באשדוד: גבר נפצע באורח בינוני ברחוב כיכר סיגל אופקים זוכרת: ימים של טקסים, סיפורי גבורה, יצירה ומוזיקה לציון שלוש שנים ל-7 באוקטובר M16 עם משתיק קול ויותר מ – 21 ק״ג סמים: הפשיטות ברמלה ובלוד

"מערכת החינוך היא הגשר המרכזי": גבעת שמואל בצעד מיוחד למען המשפחות העולות מצרפת

בשיתוף פעולה בין מחלקת קליטת עלייה למתנ"ס העירוני נערך מפגש הסברה ייחודי להורים עולים על ההבדלים בין הגישות החינוכיות בצרפת לישראל במטרה להעניק להם כלים להשתלבות רכה במערכת המקומית.

עיריית גבעת שמואל ממשיכה לפעול למען קליטה רכה ומוצלחת של העולים החדשים בעיר ואמש התקיים במתנ"ס העירוני מפגש הסברה ייחודי שהתמקד באחד הנושאים החשובים ביותר למשפחות העולות והוא המפגש עם מערכת החינוך הישראלית. במסגרת הערב נהנו המשתתפים מהרצאה מעמיקה של מרצה אורח שסקר את ההבדלים המהותיים בין מערכת החינוך בצרפת לזו שבישראל לצד היכרות עם התפיסות והגישות החינוכיות המנחות את המדינות השונות.

כ-15 הורים לקחו חלק פעיל במפגש וגילו מעורבות רבה תוך שהם מעלים שאלות מגוונות שזכו למענה מקצועי במטרה לחזק את תחושת הביטחון וההתמצאות שלהם במערכת המקומית. היוזמה היא פרי עבודה מאומצת של סלין איים מלוות ההורים בעירייה המלווה את העולים במסירות ושל ענת וילוז'ני רכזת הקהילה במתנ"ס שמובילות יחד את הקשר הישיר והיומיומי עם קהילת העולים בגבעת שמואל.

יו"ר ועדת קליטת עלייה בירך על המהלך והדגיש את החשיבות של הבנת הצרכים הייחודיים של המשפחות העולות כחלק מתעדוף עירוני. דוד חזות: "הקשר עם העולים והבנת הצרכים הייחודיים שלהם עומדים בראש סדר העדיפויות שלנו. מערכת החינוך היא הגשר המרכזי להשתלבות בקהילה ובחברה הישראלית ואירועים מסוג זה מעניקים להורים את הביטחון והידע הדרושים להם כדי להוביל את ילדיהם להצלחה. נמשיך לפעול וליזום מפגשים ותכנים מותאמים שיסייעו לעולים בכל תחומי החיים בעיר". בעירייה ובוועדת קליטת העלייה מבטיחים להמשיך ולקיים מפגשים דומים בעתיד במטרה להעמיק את תחושת השייכות והתמיכה בעולים החדשים.


 ◼️ חדשות גבעת שמואל בווטסאפ  לחצו כאן

◼️ חדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית גבעת שמואל

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גבעת שמואל

לחצו כאן
דילוג לתוכן