מבזקים
ירושלים מתקרבת לגוש עציון: רכבת קלה חדשה צפויה לחבר בין האזור לבירה אחרי השקעה של 8 מיליון שקל: מודיעין מגבירה אבטחה בפארק ענבה בלי תוויות: ההצגה הירושלמית שמחברת בין אנשים דרך הבמה הבשורה מרחובות: קליניקה לאומית לבריאות הנפש נחנכה בעיר פתח תקווה תעקוב בזמן אמת אחרי ניקיון בתי הספר הצגה ומוזיאון בכרטיס אחד: פסטיבל סוף הקיץ של אורנה פורת חוזר לתל אביב שתי אגדות רוק על במה אחת: החברים של נטאשה ותיסלם יחתמו את פסטיבל סאנסט בראשון לציון 2,500 ילדים ברחובות יקבלו היום שיבוץ לגן: כך תבדקו ולאן מגישים ערר תוך ימים: ארבעה חשודים בגניבות רכבים באשדוד נעצרו במבצע ממוקד בני הנוער שמכשירים את דור ההייטק הבא של יבנה פועל נפצע קשה ממסור במהלך עבודתו בלוד לא רק קפה ועוגה: המיזם החדש שמוציא את בני ה־60+ לברים של תל אביב "בשביל משימות כאלה באנו לעולם": המילים שהשאיר אחריו נוה חבשוש מגבע בנימין אישה בת 74 נפצעה קשה בתאונה בין משאית לרכב פרטי בכביש 5 סמוך לפתח תקווה רמלה פותחת את קיץ 2026: אנה זק, הפרויקט של רביבו ועשרות אירועים ברחבי העיר "הילד שלא דיבר מילה בעברית התחיל פתאום לדבר": הצעיר מגבעתיים שמצא את הייעוד שלו בגן הילדים יפו: תרגיל צבאי יימשך עד יום שלישי – תורגש תנועה ערה של כוחות ביטחון גדרה חושבת כמה מהלכים קדימה: אליפות השחמט הראשונה יצאה לדרך תל אביב: המחאה חוזרת לרחובות – טייסי המילואים דורשים ועדת חקירה ממלכתית ושוויון בנטל תל אביב: רוכב אופנוע נהרג בתאונה עם משאית סמוך למחלף השלום

מפקד חדש לשייטת 13

אלוף-משנה ר', נכנס לתפקיד מפקד שייטת 13, במקומו של אלוף-משנה א', אשר כיהן בתפקיד בשנתיים האחרונות, ויעבור לשרת כמפקד חטיבת "כפיר".

אלוף-משנה ר', נכנס לתפקיד מפקד שייטת 13, במקומו של אלוף-משנה א', אשר כיהן בתפקיד בשנתיים האחרונות, ויעבור לשרת כמפקד חטיבת "כפיר".

מעמד החילופים נערך אתמול (ג') בבסיס היחידה בעתלית, בראשות מפקד זרוע הים, אלוף דוד סער סלמה ובהשתתפות מפקדי וחיילי הזרוע, משפחות ומוזמנים נוספים.

מדברי מפקד זרוע הים, אלוף דוד סער סלמה: ״א', לאורך השנתיים האחרונות, ליוויתי אותך בקשר, כשאתה והלוחמים פועלים מאות קילומטרים מגבולות ישראל, לפעמים גם בפעם הראשונה. הייתם במקומות שלא חשבנו שנהיה בהם, ביצעתם פעולות שלעולם לא ישמעו עליהן. אלה הן פעולות רחוקות ועלומות, שהשתיקה יפה להן. כל אלו היו והינם עבור ביטחון מדינת ישראל, כדי שנוכל לשבת פה גם היום״.

מדברי מפקד שייטת 13 היוצא, אלוף-משנה א': "עשרים ושתיים שנים שאני מזוהה איתה, כמו היינו גוף אחד. תורם ונתרם, משנה ומשתנה, יוצר ונוצר. השייטת זיקקה את החוזקות שבי ושיקפה את החולשות שבי, עיצבה את מעשיי, השקפותיי, דמותי וערכיי.
פעלנו בים ומהים, פעלנו ביבשה. פעלנו קרוב ופעלנו רחוק. כתף לכתף עם הכוחות המתמרנים ובמבצעים מיוחדים מתוך התמרון ובעומק. חלק מהמבצעים יתפרסמו וחלקם יישארו עלומים לעד. לעיתים פעלנו לבד אך לרוב, עם שותפים נוספים. השותפות הייתה נר לרגלינו. השתדלנו תמיד לברר איפה יש לנו יתרון יחסי ואיפה נכון שנעזר באחרים, בזרוע ומחוצה לה. בשנתיים האחרונות למדתי על עוצמתה של השייטת בשעת פעולתה, ולפעמים, גם רק מעצם נוכחותה. בתקופה הזאת ניסיתי לעשות כל שביכולתי, כדי להבטיח שנמצה את פוטנציאל התרומה שלנו למערכה ולהבטיח שבאמת נעשה הכל כדי להשיב את החטופים. צעדנו ימים ולילות. בין הגלים, במנהרות וברחובות הברזל. יחד הרגשנו. יחד נלחמנו. יחד שמרנו על עוללי בית ישראל, יחד נתנו בצנעה ובגאווה, את שיכולנו לתת".

מדברי מפקד שייטת 13, אלוף-משנה ר': "אני רואה במעמד קבלת הפיקוד על היחידה כנקודת ציון ייחודית בהתפתחותי כלוחם ומפקד בצה״ל. כאן התחנכתי, כאן חוויתי את החוויות שעיצבו את האדם והמפקד שאני. אני מחובר ליחידה, למה שהיא מייצגת ולמשרתים בה בעבר ובהווה חיבור עמוק ובלתי אמצעי. אקום כל בוקר מחדש על מנת להיות ראוי לאנשים ולתפקיד.

המלאכה לא תמה, האתגרים העומדים בפנינו בזירות הקרובות והרחוקות כאחד גדולים מאי-פעם. השייטת, יחידת הקומנדו הימי של מדינת ישראל, חוד החנית של צה״ל ושל חיל הים, תוסיף להיות יחידה התקפית, יוזמת ומנצחת בקרב. איכותה כאיכות משרתיה ועוצמתה כעוצמת מפקדיה. זהו צו השעה – ואנו נכונים לו כיחידה. לוחמים ותומכי לחימה כאחד".

◼️ הצטרפו לחדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

■ הצטרפו לחדשות מלחמה בישראל חרבות ברזל בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דובר צה"ל

דילוג לתוכן