מבזקים
נפילה בגן ילדים בראשון לציון; אין נפגעים קריית אונו מתעוררת אחרי לילה מתוח: שתי זירות נפילה בעיר גם מצחיק וגם שימושי: הקמפיין של ראש העין לקראת פסח תופס ברשת מחשבים לתלמידים או מאבק פוליטי: הסערה החדשה בכפר סבא כשהמבוגרים בחזית, הנוער של גבעת שמואל מחזיק את העורף גם בחשכה ובחירום: גדרה מתקינה תאורה סולארית במיגוניות רחובות מתאוששת מהפגיעות: כלל זירות הרסיסים בעיר טופלו שיחת טלפון שהופכת לרשת ביטחון: כך באר שבע שומרת על הוותיקים קריית מלאכי מקלה על ההורים: לא ייגבה תשלום על ימי גן שלא פעלו בימים קשים בצפון: בנימין הגיעה עם חיבוק, עוגות ומילים מהלב ירושלים פותחת את הלב: תושבי מטולה הגיעו להתאווררות בבירה תקיפת אנשי תקשורת במרחב המוגן בתל אביב: החשוד עוכב ושוחרר בתנאים מגבילים פגיעה ישירה בירושלים, מטרים ספורים מהכותל המערבי סיכום האירועים ברחובות: פגיעה ישירה בבית מגורים בעיר, לצד עשרות זירות של שברי יירוט ורסיסים – כל הזירות זוכו היערכות מערכת החינוך בלוד לשבוע הקרוב: כל התשובות להורים אשדוד בצמרת החינוך: מקום שני בשביעות רצון התושבים ידע ששווה כסף: עיריית רחובות פותחת סדרת הרצאות חינמית לעסקים שר הכלכלה הגיע לרמלה: זה המסר שהעביר ממרכז ההפעלה העירוני תושבי רחובות, שימו לב: השינויים הגדולים לקראת פסח כבר כאן היוזמה שמרגשת את אור יהודה: בני הנוער מפעילים ילדים במקלטים
מרוץ הץחץונים

"מרוץ התחתונים" יתקיים בפעם השמינית בהפנינג בריאות וספורט במטרה להעלות את המודעות לסרטן המעי הגס

מרוץ הץחץונים

 

מרוץ התחתונים ה-8 יוצא לדרך: עמותת "צו מניעה" שפועלת להגברת המודעות למניעת סרטן המעי הגס תקיים   יום שישי ה 28/12 , את הקמפיין השנתי במטרה להעלות על סדר היום את המודעות לאחת המחלות הקטלניות ביותר בעולם המערבי, ולעודד את הציבור לפעול לגילוי מוקדם והצלת חיים. והשנה בסימן מגלים את המחלה גם בקרב צעירים. טל ברודי שבעבר חלה במחלה  יזניק את האירוע

המרוץ, יתקיים בספורטק בגני-יהושע תל אביב ביום שישי 28.12, ויכלול מספר מרוצים בינהם מסלול ריצה תחרותי של 10 ק"מ, מסלול נוסף של 5 ק"מ וכן מסלול הליכה לכל המשפחה של 2 ק"מ. המרוץ בחסות המדיקל סנטר בהרצילה ואיגוד האתלטיקה ובעל תו תקן. מלבד המרוץ יתקיים במקום הפנינג חגיגי עם דוכני מזון ומשקאות בריאים- הכניסה חופשית ומתאימה לכל המשפחה. למשתתפים יחולקו תחתונים אותם יוכלו ללבוש (ללא הכרח) מעל הבגדים, שנועדו למׇתֶן את הרתיעה והבושה שיש לרבים בכל הנוגע לביצוע בדיקת קולונוסקופיה.

מדובר באירוע באווירה ספורטיבית וקלילה בהשתתפות סלבריטאים, במטרה להפנות את הזרקור למחלה שלא מדברים עליה מספיק. הקמפיין של עמותת "צו מניעה" הוא לא עוד מרוץ, אלא הזדמנות להציל חיים. השנה יתקיים האירוע הגדול ביותר של העמותה, עם דגש על תחלואה בקרב צעירים מתחת לגיל 50, כאשר מי שתעניק את הגביעים לזוכים תהיה משפחת שטרן, שבנם שי נפטר מהמחלה בגיל 29 בלבד. סרטן המעי הגס הוא השלישי בשכיחותו (10.5%) בקרב מקרי המוות מסרטן בישראל. זהו סוג הסרטן היחיד שניתן למניעה כמעט באופן מלא אם מבצעים בדיקת קולונוסקופיה בזמן. בישראל, מדי חודש חולים במחלה  כ- 300 חולים חדשים. מקובל לחשוב כי מדובר בסרטן התוקף בני 50 ומעלה, אך למרבה הצער מחקרים כיום מוכיחים כי גם בני 40 ומטה סובלים מהמחלה. למרות הסכנה, אין כיום הוראה ברורה מצד משרד הבריאות לבני 50 ומעלה ללכת להיבדק בדיקה מצילת חיים (קולונוסקופיה), בניגוד להנחיות איגוד רופאי הגסטרו.

ד"ר שלמה לבקוביץ יו"ר עמותת צו מניעה: "אני קורא   לא להזניח את הגוף, לוותר על הבושה, לקחת אחריות על הבריאות וללכת להיבדק. ולכל הצעירים- תדעו שגם אתם עלולים לחלות. סרטן המעי הגס לא מבחין בין נשים וגברים, צעירים או זקנים- כל מי שיש לו מעי יכול לחלות במחלה ועלינו לפעול למניעתה. אנו צריכים כמה שיותר אנשים שיגיעו למרוץ ויפיצו את המסר- רוצו להיבדק!"

כינוס וחלוקת מספרים החל משעה 08:00, בסוף האירוע יתקיים במקום הפנינג בריאות וספורט לכל המשפחה, פרס מיוחד יוענק למשתתפים מגיל 70 ומעלה! חפשו בגוגל: מרוץ התחתונים. לפרטים נוספים: http://tachtonim.zav-menia.org/

דילוג לתוכן