מבזקים
תושב ראשון לציון נאשם בתקיפה במועדון: אגרופים לפנים ובקבוק זכוכית לראש נתניה, הרצליה, בת ים וראשון לציון במסר מפתיע לתושבים: הקיץ סעו לזיקים עד כ־10,000 שקל לעובד הוראה: 8 תיכונים בנתניה נכנסו לרשימת המצטיינים של משרד החינוך מחפשים מה לעשות היום עם הילדים? הפנינג חינמי לכל המשפחה בדימונה בלי קוד ובלי ידע טכני: ערב AI חינמי יתקיים בדימונה סערה ביו"ש: ח"כ צבי סוכות ניפץ אנדרטה בכפר ליד שכם – צה"ל: "פעל באופן שקרי ומניפולטיבי" מהפכה באפרת: מגדלים בני 15 קומות וכ־500 דירות בשכונה החדשה שתשנה את גוש עציון אבנים הושלכו לעבר בית כנסת ברמת השרון סמוך להרצליה: המשטרה חוקרת את הרקע מאילת לגן יבנה, ומהכאב למסורת: אלפים צפויים לרוץ שוב לזכר רס"ן אופק אהרון ז"ל חשד: עורך דין זייף מסמכים רבים עבור נהגים שרישיונם נשלל האופוזיציה ברחובות במתקפה על מתן דיל: ״פתחתם את האצטדיון – והתושבים משלמים בפקקים״; ראש העיר: "אנחנו לא מתעלמים מהבעיה" חשד לשיטה שאפשרה לנהגים פסולים להמשיך לנהוג: עורך דין נעצר במחוז מרכז הטלפון הגנוב הוביל את הבלשים: כך אותרה החשודה בגניבה מחוף הנסיכה באילת הנסיעות יישארו בחינם: הממשלה האריכה את ההטבה למפוני המלחמה עד אמצע נובמבר 63 אלף תלמידים, 20 מוסדות חדשים ו־70 מיליון שקל: כך תיפתח שנת הלימודים בנתניה בקעת הירדן: הזיהוי החריג שהקפיץ את הכוחות בלילה הסתיים בתפיסת 10 אקדחים מהמרכז ועד הערבה: המכוורות שפותחות את הדלתות בחג – ומה מחכה שם למשפחות 39,168 תלמידים חוזרים ללימודים באשקלון: זה מה שמחכה להם ב־1 בספטמבר הקיץ הגיע עד הבית: כך הפכו השכונות בגן יבנה למוקדי בילוי למשפחות "דחוף, ירו בשותף שלי למשרד": פוענח רצח עו"ד ארבל פלדמן בראשון לציון
מרוץ הץחץונים

"מרוץ התחתונים" יתקיים בפעם השמינית בהפנינג בריאות וספורט במטרה להעלות את המודעות לסרטן המעי הגס

מרוץ הץחץונים

 

מרוץ התחתונים ה-8 יוצא לדרך: עמותת "צו מניעה" שפועלת להגברת המודעות למניעת סרטן המעי הגס תקיים   יום שישי ה 28/12 , את הקמפיין השנתי במטרה להעלות על סדר היום את המודעות לאחת המחלות הקטלניות ביותר בעולם המערבי, ולעודד את הציבור לפעול לגילוי מוקדם והצלת חיים. והשנה בסימן מגלים את המחלה גם בקרב צעירים. טל ברודי שבעבר חלה במחלה  יזניק את האירוע

המרוץ, יתקיים בספורטק בגני-יהושע תל אביב ביום שישי 28.12, ויכלול מספר מרוצים בינהם מסלול ריצה תחרותי של 10 ק"מ, מסלול נוסף של 5 ק"מ וכן מסלול הליכה לכל המשפחה של 2 ק"מ. המרוץ בחסות המדיקל סנטר בהרצילה ואיגוד האתלטיקה ובעל תו תקן. מלבד המרוץ יתקיים במקום הפנינג חגיגי עם דוכני מזון ומשקאות בריאים- הכניסה חופשית ומתאימה לכל המשפחה. למשתתפים יחולקו תחתונים אותם יוכלו ללבוש (ללא הכרח) מעל הבגדים, שנועדו למׇתֶן את הרתיעה והבושה שיש לרבים בכל הנוגע לביצוע בדיקת קולונוסקופיה.

מדובר באירוע באווירה ספורטיבית וקלילה בהשתתפות סלבריטאים, במטרה להפנות את הזרקור למחלה שלא מדברים עליה מספיק. הקמפיין של עמותת "צו מניעה" הוא לא עוד מרוץ, אלא הזדמנות להציל חיים. השנה יתקיים האירוע הגדול ביותר של העמותה, עם דגש על תחלואה בקרב צעירים מתחת לגיל 50, כאשר מי שתעניק את הגביעים לזוכים תהיה משפחת שטרן, שבנם שי נפטר מהמחלה בגיל 29 בלבד. סרטן המעי הגס הוא השלישי בשכיחותו (10.5%) בקרב מקרי המוות מסרטן בישראל. זהו סוג הסרטן היחיד שניתן למניעה כמעט באופן מלא אם מבצעים בדיקת קולונוסקופיה בזמן. בישראל, מדי חודש חולים במחלה  כ- 300 חולים חדשים. מקובל לחשוב כי מדובר בסרטן התוקף בני 50 ומעלה, אך למרבה הצער מחקרים כיום מוכיחים כי גם בני 40 ומטה סובלים מהמחלה. למרות הסכנה, אין כיום הוראה ברורה מצד משרד הבריאות לבני 50 ומעלה ללכת להיבדק בדיקה מצילת חיים (קולונוסקופיה), בניגוד להנחיות איגוד רופאי הגסטרו.

ד"ר שלמה לבקוביץ יו"ר עמותת צו מניעה: "אני קורא   לא להזניח את הגוף, לוותר על הבושה, לקחת אחריות על הבריאות וללכת להיבדק. ולכל הצעירים- תדעו שגם אתם עלולים לחלות. סרטן המעי הגס לא מבחין בין נשים וגברים, צעירים או זקנים- כל מי שיש לו מעי יכול לחלות במחלה ועלינו לפעול למניעתה. אנו צריכים כמה שיותר אנשים שיגיעו למרוץ ויפיצו את המסר- רוצו להיבדק!"

כינוס וחלוקת מספרים החל משעה 08:00, בסוף האירוע יתקיים במקום הפנינג בריאות וספורט לכל המשפחה, פרס מיוחד יוענק למשתתפים מגיל 70 ומעלה! חפשו בגוגל: מרוץ התחתונים. לפרטים נוספים: http://tachtonim.zav-menia.org/

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן