מבזקים
תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26 זמני כניסת השבת ויציאת השבת 19-20.6.26; פרשת חקת תיאטרון רמלה מגיע לראשונה לתל אביב עם הקומדיה החדשה "הכל עובר עליך" מפקד גדוד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, נפל בקרב בדרום לבנון; שלושה לוחמים נוספים נפלו – שמותיהם לא הותרו לפרסום דחייה במועד: מפגש התושבים להצגת תוכנית המתאר הכוללנית של רחובות יתקיים ב-13 ביולי תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע? יום גיבוש קל"ב: צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי של גן יבנה יצא לסיור תרבות וקולינריה באשדוד דמעות של כאב ושמחה בקריית עקרון: אליאב עבדוש, שאיבד את שני הוריו בנובה, עלה היום לתורה בבר המצווה שלו אשדוד חוגגת קולינריה: הערב האחרון של יריד האוכל בפסטיבל מרידיאנו נפתח לקהל הרחב אילת: שני חשודים נעצרו בחשד להתפרצויות לחדרי מלון ולרכבים בעיר ספר חדש לפרופ' אסף מידני: "לשרוד את השסע" בוחן את משבר האמון והקרע החברתי בישראל המדריך לשימוש: לוחות סיבית מלמין בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יתייקרו ב-2026

מרוץ קריית אונו הראשון 2500 רצו לזכר הנופלים, אגם ברגר הגיעה לחלוק כבוד

מי שהגיעה במיוחד למרוץ הייתה אגם ברגר, התצפיתנית שחזרה משבי החמאס אחרי 482 ימים בשבי, שבאה כדי לכבד את זכרה של חברתה הטובה, התצפיתנית תושבת קריית אונו רב"ט שירת-ים עמר ז"ל, שנפלה במוצב נחל עוז ב-7 באוקטובר. אגם זכתה לתשואות רמות מהקהל בטקס הסיום, תוך קריאה שחזרה לכל אורך המרוץ להשבתם של כל החטופות והחטופים מהשבי כמה שיותר מהר.

לראשונה נערך מרוץ תחרותי בעיר קריית אונו, שהוכתר כהצלחה גדולה. התצפיתנית שחזרה מהשבי הגיעה לכבד את זכרה של חברתה תושבת העיר שירת-ים עמר ז"ל, שי מיטל וברהנו ימצ'או ניצחו במקצה ל-10 ק"מ. ראש העיר מיכל רוזנשיין: "גאה במסורת החדשה שהזנקנו היום"

מרוץ קריית אונו הראשון לזכר הנופלים בני העיר נערך הבוקר בהצלחה רבה בהשתתפות כ-2,500 רצות ורצים שהגיעו לגן הגיבורים כדי לקחת חלק במקצים השונים. לצד מקצים תחרותיים ל-10 ק"מ, 5 ק"מ ו-2 ק"מ, נערך גם מקצה עממי מיוחד בהשתתפות כ-1,200 תלמידות ותלמידי חטיבות הביניים והתיכונים בעיר, כמו גם חיילות וחיילים מהיחידות הלוחמות.

מי שהגיעה במיוחד למרוץ הייתה אגם ברגר, התצפיתנית שחזרה משבי החמאס אחרי 482 ימים בשבי, שבאה כדי לכבד את זכרה של חברתה הטובה, התצפיתנית תושבת קריית אונו רב"ט שירת-ים עמר ז"ל, שנפלה במוצב נחל עוז ב-7 באוקטובר. אגם זכתה לתשואות רמות מהקהל בטקס הסיום, תוך קריאה שחזרה לכל אורך המרוץ להשבתם של כל החטופות והחטופים מהשבי כמה שיותר מהר.

הזיכרון היה גם הוא נוכח בכל המקצים השונים, כאשר מאות רצות ורצים, בהם גם המשפחות השכולות, עשו זאת עם חולצות או דגלים עליהם שמם ופניהם של הנופלים שרצו למענם, ברגעים מרגשים במיוחד. בסיום אף הוענקו מגיני הוקרה לנציגי היחידות הלוחמות שלקחו חלק במרוץ, וכן לנציגי בתי הספר.

על המסלול עצמו קיבלנו מקצים מהירים ואיכותיים. מי שניצח במקצה ל-10 ק"מ מבין הגברים היה ברהנו ימצ'או בזכות סיומת נהדרת וזמן של 33:33 דקות. רז נביאליק סיים שני, 11 שניות אחריו ובמקום השלישי הגיע קובי חופי עם 33:56 דקות. אצל הנשים שתי הטריאתלטיות הצעירות שי מיטל ומיקה ויתקין שלטו בריצה, אך חצי שני מהיר במיוחד של שי העניק לה את הניצחון עם 33:58 דקות. ויתקין סיימה עם 40:52 דקות ובמקום השלישי רותם רייתן עם 43:24 דקות.

במקצה ל-5 ק"מ גם כן ראינו שליטה של הטריאתלטיות והטריאתלטים המהירים. ישי הנדל ניצח עם 15:55 דקות, 7 שניות לפני יואב מליאר, כשרם כדורי שלישי עם 16:18 דקות. אצל הנשים ליהי שטיינפלד ניצחה עם 18:28 דקות, יהלי צדקיהו עם 18:50 במקום השני ואמל חיחי סיימה שלישית עם 19:16 דקות. במקצה ל-2 ק"מ ניצחו חמזה עמר ונטע גרינבלט.

מיכל רוזנשיין ראש עירית קריית אונו אמרה בסיום: "כל כך מרגש ומחמם את הלב לראות החל משעות הבוקר המוקדמות אלפי רצים ומשתתפים מגיעים לגן הגיבורים לקחת חלק במרוץ הראשון בעיר ולכבד את זכרם של בנות ובני העיר. הוכחנו שוב מהו כוחה של קהילה מאוחדת ותומכת ואני גאה במסורת החדשה שהזנקנו היום. תודה ענקית לכל מי שלקח חלק בארגון, למשתתפים, לבני המשפחות השכולות ולתושבי העיר, שכיבדו, ורצו ברחבי העיר היפה שלנו".

רון מלכה, סגן ראש העיר ומחזיק תיק הספורט הוסיף: "שנים רבות חלמנו לארח בעיר שלנו מרוץ שהוא גם תחרותי והישגי וגם כל כך קהילתי ומיוחד. תודה לאגם ברגר, התצפיתנית שחזרה מהשבי והגיעה לכבד את זכרה של חברתה תושבת העיר, שירת ים עמר ז"ל. אני מקווה שבשנה הבאה נארח כאן, במרוץ הבא, את החטופים והחטופות כולם, לאחר שובם הביתה".

שלומי פרי מנכ"ל שוונג סיכם: "אנחנו גאים להפיק את מרוץ קריית אונו הראשון ומקווים שיהפוך למסורת. ראינו היענות מדהימה של תושבי ותושבות קריית אונו והאזור והשתתפות של רבים מהם ומהן במקצים השונים. אני מודה לראש העיר מיכל רוזנשיין, לסגן ראש העיר רון מלכה ולמנהל אגף הספורט דודי מור על שיתוף פעולה נהדר. תודה לקרסו אומאמי ולריינד אופטיקס שנתנו חסות לאירוע ועזרו להפקתו".

הצטרפו לחדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארז ארטנשטיין, שוונג

דילוג לתוכן