מה משותף לשחקן שמגלם את אביחי ב״קופה ראשית״, ליוצר שביים סרט על היריבות בין שעריים למרמורק ולשחקן שגדל על בימת הנוער ברחובות? עבור כולם, רחובות היא הרבה יותר משם של עיר בקורות החיים.
הפודקאסט המצולם החדש ״תן לו לדבר״ מחזיר אל המיקרופון שחקנים, מוזיקאים ויוצרים שגדלו ברחובות או בחרו להתגורר בה. לא כדי לדבר רק על תפקידים חדשים, הופעות או פרסים, אלא גם על השנים שבהן הכול התחיל, על החוויות שעיצבו אותם ועל הקשר שנשאר עם העיר.
הפרק הראשון מפגיש את המאזינים עם דניאל גד, בוגר בימת הנוער ברחובות, שבמשך יותר משני עשורים בנה קריירה בתיאטרון, בקולנוע ובטלוויזיה. בין תפקידיו אפשר למצוא את הסדרות ״שבאבניקים״ ו״השוטרים״ ואת הסרט ״מפריח היונים״.
אבל עבור הקהל הרחובותי, אחד החיבורים המסקרנים ביותר הוא דווקא סרטו ״הדרבי האחרון״, שאותו יצר וביים. הסרט עוסק ביריבות המיתולוגית בין מכבי שעריים להפועל מרמורק, שתי קבוצות כדורגל שהן גם חלק מהזהות ומההיסטוריה המקומית של רחובות. יריבות שמזמן חרגה מגבולות המגרש והפכה לחלק מהסיפורים שעוברים בעיר מדור לדור.
בפרק השני מתארח דניאל מורשת, שחוזר לשנות ילדותו בעיר ולחוויות מבימת הנוער. לצד הזיכרונות הוא מדבר גם על קונפליקטים שחווה באותן שנים, ומאפשר הצצה לתקופה שלפני שהפך לפנים מוכרות על המסך.
אחריו מגיע עמית אולמן, שחקן ובמאי וגם הוא בוגר בימת הנוער ברחובות. אולמן מתארח לרגל יציאת סרטו החדש ״תיכון מגשימים״, ומשוחח על הדרך שעשה מעולם היצירה המקומי אל עבודתו המקצועית.
בפרק הרביעי, שצפוי לעלות בימים הקרובים, יתארח יגאל עדיקא, תושב רחובות שמוכר לצופים רבים כאביחי מהסדרה המצליחה ״קופה ראשית״. בהמשך מתוכננים מפגשים גם עם אביבה נגוסה ועם המוזיקאי דני רובס, לצד יוצרים נוספים המזוהים עם העיר.
מי שמובילים את השיחות מכירים מקרוב את העולם שממנו צמחו רבים מהאורחים. הבמאי ז׳אק זרביב ליווה לאורך השנים דורות של שחקנים בבימת הנוער, ולצדו שלמה טולדו, שניהל במשך שנים את תחום אומנויות הבמה וההפקות ברחובות. אליהם מצטרף עמית מילר, במאי ותושב העיר, שגם מביים את הפודקאסט.
ההיכרות הזאת מעניקה למפגשים נקודת פתיחה אחרת: לא רק שאלות על הקריירה, אלא שיחות עם אנשים שמכירים את הדרך, את הבמות הראשונות ואת הסביבה שבה התחילו האורחים ליצור.
ולמי שגדל ברחובות, אולי זה גם החלק המעניין ביותר. לשמוע שחקן מוכר נזכר במקום שהיה חלק מהילדות שלו, לגלות איך חוויה מקומית מצאה את דרכה לסרט קולנוע, או לזהות בתוך סיפור אישי רחוב, קבוצה או במה שהם חלק מהזיכרונות של העיר כולה.
הפודקאסט ״תן לו לדבר״ זמין לצפייה ולהאזנה ביוטיוב, בספוטיפיי ובאפל פודקאסטס.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








