מבזקים
בן 40 נפצע בתאונה בין שני אופנועים בתל אביב הקשר שהחל בטלגרם: תושב מזרח ירושלים מואשם במגע עם סוכן חוץ בן 17 נפצע בתאונת קורקינט חשמלי בפתח תקווה ברמלה שמעו מקרוב את סיפורי 7 באוקטובר: בת זוגו של הלוחם והפצוע עלו לבמה בדרך למגרש: בני נוער מנתיבות פתחו את התכנית להכשרת עוזרי מאמן בסיור בטרנר שני קטינים נעצרו באשדוד בחשד שהשליכו בקבוקי תבערה לעבר ניידות אשקלון: פועל בן 73 נפצע בינוני לאחר שמשטח כבד נפל עליו במפעל תושב פתח תקווה, מרצה בבר אילן, נאשם בתכנון מתקפת טרור המונית נגד ערבים “לא משאירים אף אחד מאחור”: שקד חבני ז״ל ועוגיות הטחינה שאהבה “תעשו הכול עם חיוך”: רוני אשל ז״ל והכריך של שבת שאהבה “קרן השמש שלנו”: ליבי כהן מגורי ז״ל וסלט העדשים שהפך למנה של כולם “תאמינו בעצמכם ותהיו אופטימיים”: אילן אליהו משה ז"ל והפנקייקים של הבוקר בבית “הוא היה שם בשבילנו תמיד”: אסף שלזינגר ז"ל והקציצות שאהב בשישי "הפרטיטורה של 'קיץ' הייתה בווסט, לצד הרימונים": אורי בר – אור ז"ל ונקניק השוקולד שאהב רשות המסים בנתניה: ביותר מ – 60% מהעסקים שנבדקו נמצאו הכנסות שלא נרשמו ״מי שמפחד לא מאמין״: בן בנימין כהן ז"ל וקציצות הערוק של שישי קריית מלאכי: צעירה נפלה מגובה של כ – 7 מטרים – פונתה במצב בינוני לאסותא אשדוד תנועת הרכבות בין תל אביב ההגנה ללוד הופסקה זמנית בעקבות חפץ חשוד 06:29 בבסיס זיקים: פורום המטכ״ל עמד דקת דומייה לזכר קורבנות 7 באוקטובר הנגב: כ־14 ק״ג חשיש נתפסו ברכב סמוך לצומת שוקת – תושב לקייה נעצר

משרד החינוך משיק תכנית לאומית נגד חרם ואלימות – תקציבים יוגדלו, מוקד 6312 יורחב

משרד החינוך יקצה תקציבים ומשאבים משמעותיים להתמודדות עם דחייה חברתית, חרם ואלימות בקרב תלמידים, ויקדם תכנית לאומית רחבה שתוצג לציבור במהלך החודש הבא.

משרד החינוך יקצה תקציבים ומשאבים משמעותיים להתמודדות עם דחייה חברתית, חרם ואלימות בקרב תלמידים, ויקדם תכנית לאומית רחבה שתוצג לציבור במהלך החודש הבא. העלייה המדאיגה בדיווחים על פגיעה חברתית במוסדות החינוך הביאה את שר החינוך, יואב קיש, להציב את הנושא בראש סדר העדיפויות של המערכת.

שר החינוך יואב קיש אמר:
“דחייה חברתית, אלימות וחרם בבתי הספר הם בעלי השלכות מהותיות על מוכנותם ורווחתם של תלמידי ישראל. מיקדתי את הטיפול בהם בראש סדר העדיפויות. הנחיתי להגדיל את התקציב ולהרחיב את המשאבים כדי להתמודד עם התופעות המדאיגות.”

לפי משרד החינוך, התכנית תתוקצב בבסיס תקציב המשרד, כדי להבטיח רצף מענים קבועים שאינם תלויים בקיצוצים עתידיים. במקביל יחוזקו המענים המיידיים: בבתי הספר יוצבו רול-אפים המציגים את מוקד “קול לכולם” במספר 6312*, מוקד מקצועי שהוקם בתחילת השנה ומטפל בפניות של תלמידים החווים דחייה חברתית, בדידות וחרם. המוקד צפוי לעבור הרחבה משמעותית.

עיקרי התכנית הלאומית:

  • ינואר – חודש התנעה למניעת דחייה חברתית וחרם: פעילויות חברתיות, חינוכיות ושיתופיות בכיתות ובהפסקות.

  • הטמעת מוקד “קול לכולם” (6312):* קמפיין ארצי, כרזות אחידות וסדנאות ליצירת כרזה כיתתית בנושא לכידות ופנייה לעזרה.

  • הכשרת צוותי החינוך: כלים לאיתור תלמידים במצוקה, בניית אקלים כיתתי תומך והתמודדות עם אירועי חרם.

  • מיזם “תלמידים מובילים שינוי חברתי”: תלמידי כיתות ד’–י"ב יקדמו יוזמות קהילתיות למניעת הדרה ולטיפוח שייכות.

  • תגבור המענים הרגשיים: חיזוק מערכי ייעוץ ופסיכולוגיה חינוכית למתן מענה במקרים של דחייה וחרם.

  • שיתוף פעולה עם רשויות והורים: פיתוח יוזמות חינוכיות קהילתיות בהובלת בתי הספר והרשות המקומית.

  • קמפיין משפיעני רשת: העלאת מודעות לתופעת הדחייה החברתית בקרב ילדים ובני נוער ברשתות החברתיות.

לדברי המשרד, התכנית מהווה צעד משמעותי במאבק בתופעות הפוגעות בתחושת הביטחון והשייכות של תלמידי ישראל, ותכליתה ליצור שינוי עומק מתמשך במערכת החינוך.


◼️ חדשות חינוך ואקדמיה  בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן