מבזקים
אירוע חריג באור יהודה סיכול דרמטי בגבול המזרחי: נעצר חשוד ונתפסו עשרות כלי נשק ואמל"ח במרחב הבקעה אפס סובלנות לעבירות והפרות סדר: כוחות הביטחון מתגברים פעילות בחופי אשדוד לקראת סוף השבוע אבל כבד בספורט המקומי: מאמן הכדורגל המיתולוגי ואיש החינוך סילבן בן סימון הלך לעולמו זמני כניסת שבת בנתניה, הרצליה, רמת השרון, ראש העין וכפר סבא זמני כניסת שבת בירושלים, בית שמש ויהודה ושומרון רמלה עוברת לארנק הדיגיטלי: אפשר לשלם ארנונה גם ב – Apple Pay ו – Google Pay זמני כניסת שבת ברמת גן, גבעתיים ופתח תקווה זמני כניסת שבת בבקעת אונו – אור יהודה, גבעת שמואל, גני תקווה, יהוד מונוסון, סביון וקריית אונו לא רק דוכני ספרים: אופקים הופכת את שבוע הספר לחגיגה משפחתית בספרייה העירונית זמני כניסת שבת באזור, בת ים, חולון ותל אביב מהר הזבל לפנינת טבע: אחד המקומות הכי מוזנחים בפתח תקווה עומד להשתנות אילת נערכת לקיץ: המשטרה כינסה את בעלי המועדונים, הברים והמלונות לפני העומס הגדול רגע לפני החופש הגדול: רחובות פתחה את הסקייטפארק הראשון בעיר בהשקעה של 5.6 מיליון שקל התראה: עומס חום כבד צפוי בבקעת הירדן ובאזור ים המלח בן 80 נפגע מרכב בחולון ופונה לבית החולים במצב בינוני המדינה תשקיע מיליונים בגנים הבוטניים: אלה הגנים באזור שלכם שיקבלו תמיכה סמוך לנס ציונה: הסיפור של החלוצה שהקימה כפר נוער קם לתחייה אחרי כמעט 100 שנה בבאר שבע לא מחכים לתיכון: תלמידי יסודי כבר בונים את פיתוחי הטכנולוגיה של המחר באור יהודה הלפיד לא רק עבר בעיר – הוא הונף לזכר עמית פרידמן ז"ל

משרד החינוך משיק תכנית לאומית נגד חרם ואלימות – תקציבים יוגדלו, מוקד 6312 יורחב

משרד החינוך יקצה תקציבים ומשאבים משמעותיים להתמודדות עם דחייה חברתית, חרם ואלימות בקרב תלמידים, ויקדם תכנית לאומית רחבה שתוצג לציבור במהלך החודש הבא.

משרד החינוך יקצה תקציבים ומשאבים משמעותיים להתמודדות עם דחייה חברתית, חרם ואלימות בקרב תלמידים, ויקדם תכנית לאומית רחבה שתוצג לציבור במהלך החודש הבא. העלייה המדאיגה בדיווחים על פגיעה חברתית במוסדות החינוך הביאה את שר החינוך, יואב קיש, להציב את הנושא בראש סדר העדיפויות של המערכת.

שר החינוך יואב קיש אמר:
“דחייה חברתית, אלימות וחרם בבתי הספר הם בעלי השלכות מהותיות על מוכנותם ורווחתם של תלמידי ישראל. מיקדתי את הטיפול בהם בראש סדר העדיפויות. הנחיתי להגדיל את התקציב ולהרחיב את המשאבים כדי להתמודד עם התופעות המדאיגות.”

לפי משרד החינוך, התכנית תתוקצב בבסיס תקציב המשרד, כדי להבטיח רצף מענים קבועים שאינם תלויים בקיצוצים עתידיים. במקביל יחוזקו המענים המיידיים: בבתי הספר יוצבו רול-אפים המציגים את מוקד “קול לכולם” במספר 6312*, מוקד מקצועי שהוקם בתחילת השנה ומטפל בפניות של תלמידים החווים דחייה חברתית, בדידות וחרם. המוקד צפוי לעבור הרחבה משמעותית.

עיקרי התכנית הלאומית:

  • ינואר – חודש התנעה למניעת דחייה חברתית וחרם: פעילויות חברתיות, חינוכיות ושיתופיות בכיתות ובהפסקות.

  • הטמעת מוקד “קול לכולם” (6312):* קמפיין ארצי, כרזות אחידות וסדנאות ליצירת כרזה כיתתית בנושא לכידות ופנייה לעזרה.

  • הכשרת צוותי החינוך: כלים לאיתור תלמידים במצוקה, בניית אקלים כיתתי תומך והתמודדות עם אירועי חרם.

  • מיזם “תלמידים מובילים שינוי חברתי”: תלמידי כיתות ד’–י"ב יקדמו יוזמות קהילתיות למניעת הדרה ולטיפוח שייכות.

  • תגבור המענים הרגשיים: חיזוק מערכי ייעוץ ופסיכולוגיה חינוכית למתן מענה במקרים של דחייה וחרם.

  • שיתוף פעולה עם רשויות והורים: פיתוח יוזמות חינוכיות קהילתיות בהובלת בתי הספר והרשות המקומית.

  • קמפיין משפיעני רשת: העלאת מודעות לתופעת הדחייה החברתית בקרב ילדים ובני נוער ברשתות החברתיות.

לדברי המשרד, התכנית מהווה צעד משמעותי במאבק בתופעות הפוגעות בתחושת הביטחון והשייכות של תלמידי ישראל, ותכליתה ליצור שינוי עומק מתמשך במערכת החינוך.


◼️ חדשות חינוך ואקדמיה  בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן