מבזקים
“דחף, הפיל וגרר אותה על הרצפה”: תושב אשדוד נאשם בתקיפת אשתו במהלך עימות משפחתי בבית חברת הביטוח תובעת את עיריית אשקלון: “הרכב ניזוק בהצפה – תשלמו לנו” אח מואשם שפצע את אחותו בבית המשפחה בנס ציונה “אם אגיע אלייך, תצטערי”: תושב אשקלון נאשם שאיים על אשתו בהליכי גירושים סביב ויכוח על 1,600 שקל ברוך דיין האמת: אילנה כהן ז"ל, יו"ר הסתדרות האחיות והאחים לשעבר, הלכה לעולמה אילת בראש הטבלה: העיר שהפכה למכונת מיחזור – וזוכה באות “הרשות הממחזרת” של תאגיד תמיר “אשבור לך את הפנים”: תושב שדרות נאשם שאיים על בת זוגו לשעבר בהודעת וואטסאפ מערכת חירום לאומית חדשה שתנהל את חולון בזמן אמת: “קפיצת מדרגה משמעותית” אשקלון: בן 25 נפל מגובה 3 מטרים ונפצע קשה באתר בנייה גבעתיים על המפה: שורת הישגים מרשימה לנוער בעיר גן יבנה: סדרת מפגשים למשפחות שכולות חיזקה גוף ונפש רוכב אופנוע בן 30 נפצע בתאונה סמוך למחלף יבנה ראש העיר מיכאל וידל בפאנל התחדשות עירונית: "התושבים במרכז בכל שלב" אילת: נהג נתפס במהירות 194 קמ״ש ונהג נוסף עם 435 מק״ג אלכוהול ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי הוכתר ל“יקיר אולפן שפה יפה” על פועלו לקליטת עלייה גבעת שמואל עם הפנים לקהילה: כיתת הוותיקים בעיר מסכמת שנת לימודים דימונה: לופט שבו נערכה מסיבה לקטינים נסגר ל־20 יום בצו משטרתי 6 שוהים בלתי חוקיים נעצרו ברמלה: נתפסו סמים, כסף מזומן ואקדח אוויר איו"ש: 175 ק"ג דשנים נתפסו בחשד שיועדו לייצור מטענים – חשוד נעצר באר יעקב: פועל בן 51 נפצע בינוני בתאונת עבודה

משרד החקלאות וביטחון המזון יעניק תמיכה ישירה בסך של כ-130 מיליון ש"ח לענפי הדגה והמדגה

משרד החקלאות וביטחון המזון מפרסם נוהל תמיכה מאוחד לתמיכה ישירה במגדלי דגים בבריכות, בדייגים בכנרת ובמגדלי דגים אחרים. המטרה היא לחזק את שרשרת הייצור המקומית, ובראשה ענפי הדגה והמדגה, לטובת ביסוס מערכות מזון עצמאיות, יציבות ועמידות התורמות לחוסן הלאומי ולאספקה סדירה של מזון טרי, איכותי ונגיש לכלל הציבור.

משרד החקלאות וביטחון המזון מפרסם נוהל תמיכה מאוחד לתמיכה ישירה במגדלי דגים בבריכות, בדייגים בכנרת ובמגדלי דגים אחרים. המטרה היא לחזק את שרשרת הייצור המקומית, ובראשה ענפי הדגה והמדגה, לטובת ביסוס מערכות מזון עצמאיות, יציבות ועמידות התורמות לחוסן הלאומי ולאספקה סדירה של מזון טרי, איכותי ונגיש לכלל הציבור.

התמיכה הישירה בסך 130 מיליון ש"ח לשנתיים הקרובות, מחולקת לשני חלקים: האחד עבור מגדלי דגים בבריכות ודייגים בכנרת המגדלים דגים מסוג אמנון, קיפון (בורי) וקרפיון. תמיכה זו היא תולדה של ההסכמים בין משרד החקלאות לבין משרד האוצר והתאחדות חקלאי ישראל. במסגרת זו, יוקצה תקציב של עד 80 מיליון ₪ , וכ-40 מיליון ש"ח בשנה עבור השנים 2025 ו-2026, על מנת לסייע למגדלי הדגים אשר נפגעו כתוצאה מהפחתת מכסים על דגים מיובאים בשנים האחרונות. החלטה זו התקבלה לאחר ירידה של למעלה מ-40% בפעילות בענף מאז 2016, וסגירת משקים עקב הפסדים ותחרות גוברת. סכום התמיכה השנתי המשוער עומד על כ-4,500 ש"ח לטון דגים משווק, ויחושב בהתאם להיקף השיווק בפועל.

השני, תמיכה עבור ענף החקלאות הימית ומגדלי דגים אחרים, כגון: דניס, ברמונדי, בס, לברק, פורל ואחרים. תמיכה זו תינתן על רקע הורדת המכסים בענף, בין השנים 2022 – 2025. התמיכה ניתנת בשיעור של עד 50 מיליון ש"ח, ולמעשה, 25 מיליון ש"ח בשנה, לפי סכום של 4 ש"ח לק"ג, 3 ש"ח לק"ג ו-2.5 ש"ח לק"ג בשנים 2026-2024, בהתאמה.

כזכור, לאחרונה ממשלת ישראל, בהובלת משרד החקלאות וביטחון המזון, השיקה את התוכנית הלאומית לביטחון המזון לשנת 2050, הכוללת תחנות יעדי ביניים לשנים 2030 ו-2040. מטרת התוכנית היא להבטיח זמינות קבועה של מזון בריא, נגיש ומגוון לכלל האוכלוסייה, תוך עידוד חקלאות מקומית וחיזוק תעשיית המזון בישראל שיתמודדו עם השפעות שינויי האקלים. במהלך חודש אוגוסט האחרון הוקמו שישה צוותי עבודה מקצועיים, כל אחד מהם עוסק בהיבט שונה של תחום המזון: חקלאות מקומית, הרגלי תזונה וצריכה, מחקר וחדשנות ואובדן מזון. התמיכה הישירה המדוברת היא מהלך נוסף המבטא את ההבטחה לשמירה על ביטחון מזון לאומי, חיזוק הייצור המקומי ועידוד ייצור חלבון מקומי.

יוסי שטיינברג, סמנכ"ל מימון והשקעות במשרד החקלאות וביטחון המזון: "איחוד נהלי התמיכה נועד לפשט את התהליכים עבור המגדלים, להעניק להם ודאות תקציבית גבוהה יותר ולהגביר את האפקטיביות של מערך התמיכות במשרד החקלאות וביטחון המזון. מדובר במהלך ששם את המגדלים במרכז, תוך התמודדות עם אתגרי התחרות כתוצאה מהורדת המכס, ושמירה על הייצור המקומי. באמצעות תמיכה ישירה זו וכן יתר המהלכים עליהם אנו עובדים, ממחישים את המחויבות שלנו לשמירה על הייצור המקומי וביטחון המזון של מדינת ישראל".

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן