מבזקים
בשורה לקריית גת: תקציב נוסף של 15 מיליון ש"ח לפיתוח העיר חיים ביבס במלחמה באלימות בני הנוער: "ננהג באפס סובלנות כלפי ונדליזם והפרות סדר" תאונה באשדוד: שני פצועים קל ברחוב דוד המלך פיצוץ אופנוע בראשון לציון: ארבעה פצועים באירוע על רקע פלילי רחובות נערכת לל״ג בעומר: מדורות רק במוקדים מוסדרים ובפיקוח קריית מלאכי בדרך למהפכה: יצא לדרך פרויקט הוותמ״ל שצפוי לשנות את פני העיר קריית החינוך גינסבורג ביבנה שוב על המפה: הישגים מרשימים לנבחרת האתלטיקה פרשת מעשים מגונים בביתר עילית: מחנך נעצר – בית המשפט התיר לפרסם את שמו שלושה חשודים נעצרו באירוע ירי באשקלון זה מותג הגלידות שיורד מיידית מהמדפים ישראל מחזקת את מערך החימוש: שתי אוניות ומטוסי מטען נחתו עם אלפי טונות ציוד צבאי עבודות הקו הכחול של המטרונית יוצאות לדרך ברחוב הרצל ברחובות אשקלון: עצים ניטעו בגני הילדים לזכר הנופלים תל אביב-יפו נגד המדורות: רק מוקדים מצומצמים יאושרו אשקלון: "שביל המעשים הטובים" נחנך באקו-פארק קריית גת: אות ראש העיר הוענק לתלמידים הבולטים בעיר באר שבע לפני ל״ג בעומר: קריאה לצמצם מדורות אשקלון מחבקת: יוזמה עירונית חדשה מעניקה מרחב של תמיכה ופנאי למשפחות השכולות רופא מסורוקה הורשע בחברות בדאע״ש באר שבע אומרת די לאלימות: בני הנוער התכנסו לעצרת מרגשת לזכר הנרצחים

מתאמנים ביחד: שחקני האקדמיה לכדורסל של אליצור יבנה בכפר הנוער עיינות מתאמנים עם מכבי תל אביב

שחקני האקדמיה לכדורסל בכפר הנוער עיינות המשחקים בקבוצות מחלקת הנוער של אליצור יבנה זכו השבוע לחיזוק מנטלי ואימונים מקצועיים מכוכבי מכבי תל-אביב בכדורסל, יובל זוסמן, ג'ון דיברתולומיאו, ג'רמי פארגו וטאריק בלאק. שיחה מרתקת נערכה עם מאמן מכבי ת"א, יואניס ספרופולוס, יחד עם שחקני העבר הגדולים – ניקולה וויצ'יץ ודורון ג'מצ'י.

חווית כדורסל יוצאת דופן ומרגשת ציפתה אתמול (שני) לשחקני קבוצת מחלקת הנוער של אליצור יבנה הלומדים במסגרת האקדמיה לכדורסל בכפר הנוער עיינות. שחקני מכבי ת"א יובל זוסמן וג`ון דיברתולומיאו יחד עם ניקולה וויצ'יץ ודורון ג'מצ'י הגיעו להתאמן ולאמן את תלמידי האקדמיה לכדורסל בכפר הנוער. שיתוף הפעולה בין האקדמיה אליצור – עיינות נוצר במסגרת פרויקט התרומה לקהילה one team בו לוקחות חלק הקבוצות הבכירות ביבשת. פרויקט האקדמיה הינו בתמיכתו של ראש עיריית יבנה, צבי גוב-ארי ובתמיכה מקצועית וניהולית של המחלקה לספורט בראשותו של שאול דוד.

לפני כשנתיים הוקמה האקדמיה למצוינות בכדורסל בשיתוף אליצור יבנה וכפר הנוער עיינות. במסגרת האקדמיה התלמידים אשר נבחרו בקפידה מתגוררים בכפר הנוער עיינות ומשלבים בין לימודים בתיכון למצוינות בכדורסל. המטרה באקדמיה היא להצמיח את שחקני העתיד של ישראל. חלק מהפעילות כוללת שיתופי פעולה לחיזוק כושרם הגופני והמנטלי כאחד של השחקנים הצעירים. לאקדמיה מגיעים תלמידים מצוינים השואפים להגיע לצמרת הכדורסל ולשם כך הם משקיעים את מירב יומם באימונים זאת לצד לימודי התיכון ביום שני הגיעו שחקני מכבי להתאמן עם התלמידים. במהלך הבוקר הפגינו התלמידים יכולות מרשימות וזכו ליהנות מאימון משותף לצד טיפים שנתנו להם השחקנים הוותיקים.

זוסמן ודיברתולומיאו סיפרו על עצמם והתלמידים זכו להכיר מקרוב את האתגרים האישיים שעברו השחקנים בדרכם לצמרת. בהמשך היום השתתפו כולם בתחנות ספורט במסגרתם ניתנו כלים לשחקנים הצעירים. וויצ'יץ וג'מצ'י העניקו לשחקנים ולמנהל ומאמן האקדמיה, שלומי כהן גביעים על זכייתם במקום הראשון באליפות כפרי הנוער בישראל שנערכה לאחרונה.

אחר הצהריים הגיעו הקבוצה להיכל מנורה בת"א בכדי לצפות באימון הקבוצה לקראת משחק היורוליג ביום חמישי הקרוב מול מילנו. מאמן מכבי ת"א, יואניס ספרופולוס ערך בתום האימון שיחה עם שחקני האקדמיה הצעירים: "אני שמח לראות אתכם ושמעתי על הפרויקט הנפלא של האקדמיה. המסר שלי אליכם הוא שעבודה קשה, אמונה ונחישות הם המפתח להצלחה. הפן הלימודי הוא אחד הדברים החשובים כי שחקן טוב הוא גם תלמיד טוב", אמר המאמן.

שיחה מרגשת במיוחד הייתה עם ג'רמי פארגו: "אני רואה אתכם ונזכר בילדותי בעיר שיקגו ובתנאים הלא פשוטים שהיו לנו. תמיד האמנתי בעצמי וגם בתקופה האחרונה עם הפציעה הקשה שעברתי ידעתי שאחזור בכל הכוח. הכדורסל בשבילי זה החיים ואני מאושר שהצלחתי להגשים את הייעוד שלי. תמשיכו להאמין בעצמכם, תעבדו קשה ויום אחד תוכלו להגיע ולהגשים את החלום. הכל אפשרי". הסנטר טאריק בלאק ששיחק בעבר ב-NBA ביוסטון ובלייקרס סיפר על ילדותו, על העבודה הקשה וההגעה לליגה הטובה בעולם. "כילד תמיד חלמתי להגיע לפסגה ולא ויתרתי לעצמי, תמיד רציתי להישאר במגרש ולתת 150%. אני מאמין שכל ילד וילדה שבאמת רוצים יכולים לעשות את זה".

צחי בוטביקה, המנהל מקצועי של אליצור יבנה: "כחלק מהפעילויות יצרנו שיתוף פעולה בין שחקני מכבי תל אביב ותלמידי האקדמיה שמניב התנדבות משותפת, אירוח הדדי וכעת גם אימונים משותפים. המטרה שלנו בהצמחת שחקני העתיד של ישראל היא לחשוף אותם לדמויות מעוררות השראה, זאת בנוסף לאימונים גופניים ומנטליים המשלימים מבחינתנו את הפרופיל של השחקן המצוין הבא". באליצור יבנה ובכפר הנוער עיינות ביקשו להודות בחום לדורון ג'מצ'י, מנהל מערך השיווק וקשרי חוץ של מכבי ת"א על שיתוף הפעולה הפורה והחשיבות שהוא רואה בקידום קהילת הספורט והכדורסל בישראל.

נעם שפר, מנהל כפר הנוער עיינות, "אנו רואים כערך עליון, מעבר למצוינות לימודים וספורטיבית, את חשיבות שיתופי הפעולה בקהילה. השיתוף שנוצר עם הפרויקט הופך את בני הנוער לא רק למצוינים בתחומם, אלא גם לאנשים טובים יותר עבור החברה כולו".

דילוג לתוכן