מבזקים
מבאר שבע למשרדי הממשלה: מיזמי AI של סטודנטים מאוניברסיטת בן גוריון כבר נכנסים לשימוש באר שבע: שלושה צעירים הואשמו בחטיפה ובסחיטה באיומים בשל חוב נטען השרב הכבד בערבה פוגע גם ברפתות: תפוקת החלב ירדה בכ – 20% חולון תקים מרכז חדש לעיוורים וללקויי ראייה: אבן הפינה צפויה להיות מונחת עד סוף 2026 שריקת הפתיחה: גביע ראש העיר יבנה 2026 יוצא לדרך באר שבע מרחיבה את הספורט המשלב: קבוצת אימון חדשה לאנשים עם צרכים מיוחדים תיפתח בעיר ילד בן 7 מחולון טבע בבריכה ופונה במצב בינוני לבית החולים מאות הגיעו לערב הפתיחה: מופע המזרקות הגדול בישראל יצא לדרך בבת ים תיאטרון לוד מחלק ציוד ותלבושות למוסדות חינוך ותרבות: "מה שלא יימסר – ייזרק" אופקים ממשיכה לצמוח: כ – 900 דירות כבר נמכרו בשכונת אפיקי נחל חולון: ילד בן 9 נפגע מרכב בעת שחצה את הכביש – מצבו בינוני כתב אישום נגד צעיר בן 22 מפתח תקווה בגין אונס צעירה שהכיר שעות קודם לכן כתב אישום נגד ראש גדוד נור א – שמס: מואשם בפיגוע שבו נהרג רס"ל (מיל') יהודה גטו ז"ל כפר סבא הצדיעה לעשרות שנות התנדבות: כיכר חדשה נחנכה על שם ארגון בני ברית רמת גן סוגרת פרק של 60 שנה: מתחם דיור מוגן חדש יחליף שני בתי אבות ותיקים מה שלאחד מיותר, לאחר הוא אוצר: שוק התן קח הראשון יוצא לדרך באופקים רמלה בדרך לשנות את פניה: 1,700 דירות, מגדלים בני 30 קומות ותחנת מטרו חדשה סמוך לבאר שבע: עובד מוסך נהרג לאחר שרכב נפל עליו במהלך עבודתו מורה מנתניה שעבד בהוסטל בכפר סבא נעצר בחשד לעבירות מין בחוסות במשך כשנתיים מה קורה כשעולים על כיסא גלגלים למשחק? בני הנוער ביבנה גילו מקרוב

מתי מדליקים נרות? זמני כניסת שבת וצאת שבת 21-22.7.23

השבוע יחול צום תשעה באב. כאשר מגיעים לתקופה זו, כל אחד מתעורר. אבל, בדרך כלל, ההתעוררות היא מהכאב של החורבן ומהמחשבה על כמה רע לנו. הבה ננסה להתעורר להביט על ימים אלו דווקא מהמקום הטוב, מתוך ידיעה שהנה בית המקדש מוכן וממתין רק לנו. הבה נוסיף באהבת ישראל – המזרזת את הגאולה, ונישא יחד תפילה שייבנה בית המקדש במהרה בימינו, וייהפכו ימים אלו לששון ולשמחה ולמועדים טובים

להלן זמני הדלקת נרות שבת וצאת שבת 21–22 ביולי 2023 (ד׳ באב ה׳תשפ״ג)

ביישובים הבאים: אילת והערבה, דימונה, נתיבות, אופקים, קרית גת, קרית מלאכי והסביבה, אשדוד, רחובות, גדרה, מזכרת בתיה, קרית עקרון, נס ציונה, מודיעין מכבים רעות, גן יבנה, יבנה, באר יעקב, רמלה, לוד.

אילת והערבה
כניסת שבת 19:09 צאת שבת 20:19

קרית גת
כניסת שבת 19:16 צאת שבת 20:25

קרית מלאכי ובאר טוביה
כניסת שבת 19:15 צאת שבת 20:26

אשדוד
כניסת שבת 19:23 צאת שבת 20:26

רחובות
כניסת שבת 19:23 צאת שבת 20:26

גדרה
כניסת שבת 19:15 צאת שבת 20:26

נס ציונה
כניסת שבת 19:23 צאת שבת 20:26

מודיעין מכבים רעות
כניסת שבת 19:16 צאת שבת 20:25

מזכרת בתיה
כניסת שבת 19:14 צאת שבת 20:26

קרית עקרון
כניסת שבת 19:23 צאת שבת 20:26

גן יבנה
כניסת שבת 19:15 צאת שבת 20:26

יבנה
כניסת שבת 19:15 צאת שבת 20:26

באר יעקב

כניסת שבת 19:23 צאת שבת 20:26

לוד
כניסת שבת 19:22 צאת שבת 20:26

רמלה

כניסת שבת 19:22 צאת שבת 20:26

דימונה
כניסת שבת 19:16 צאת שבת 20:23

נתיבות
כניסת שבת 19:17 צאת שבת 20:25

אופקים
כניסת שבת 19:16 צאת שבת 20:25

◇◇◇

מסופר בגמרא על רבי עקיבא וחבריו שהולכים בהר הצופים, רואים מרחוק את בית המקדש החרב, ומבחינים בשועל היוצא מהמקום שבו היה קודש הקודשים

התחילו חכמים לבכות, ורבי עקיבא – לצחוק. אמרו לו: "אנחנו בוכים על החורבן, ולמה אתה צוחק?" אמר להם: "אני יודע שיש נבואה שבית המקדש ייחרב, ויש נבואה שייבנה מחדש. עכשיו, שראיתי שנבואת החורבן התקיימה, אני יודע שגם נבואת הבניין תתקיים…"

השבת נקראת שבת "חזון" על שם ההפטרה, הפותחת במילים "חזון ישעיהו בן אמוץ" המדברת על החורבן. רבי לוי יצחק מברדיצ'ב מוסיף ואומר שהשבת נקראת "חזון" גם על שם החזון שמראים לכל יהודי בשבת זו. ומהו החזון? בשבת "חזון" מראים לכל יהודי את בית המקדש השלישי, וכביכול אומרים לו: "המקדש מוכן. אם רק תשפר את דרכיך, תזכה לראות בבניינו".

רבי לוי יצחק אף מביא משל על זה: מעשה באב שיש לו בן יחיד אהוב. האב קנה לבן בגד יקר מאוד, אך הבן לא שמר עליו, ליכלך וקרע את הבגד. קנה לו האב עוד בגד ושוב הבן ליכלך וקרע. קנה האב בגד שלישי, אבל הפעם לא נתן אותו לבנו, אלא תלה אותו בארון. פעם בשנה היה מראה לבנו את הבגד ואומר: "שאראה שהתבגרת ואתה יודע לשמור על בגדיך, אתן לך את הבגד היפה". וכך הקב"ה נוהג כלפי עם ישראל – לאחר שבעקבות חטאינו חרבו שני בתי המקדש, הכין לנו הקב"ה את בית המקדש השלישי, ופעם בשנה מראה לנו אותו כדי שנדע שהוא מחכה לנו. אף אם איננו זוכים לראות את החזון המופלא הזה בעיניים גשמיות, נשמתנו ודאי רואה אותו.

▪▪▪

רבי עקיבא הוא שאמר: "ואהבת לרעך כמוך – זה כלל גדול בתורה" וכמו שתמיד ראה את הטוב בכל אדם, ידע לראות את הטוב בכל מצב. גם רבי לוי יצחק ידע לראות את הטוב בכל יהודי, וראה את הטוב גם בכל זמן. שניהם מלמדים אותנו להביט על החיים בראייה חיובית. הם מלמדים אותנו להסתכל על הקשיים כעל אתגר, כעל חלק מתהליך הגאולה. הם עוזרים לנו להבין שגם שלא הכול הולך כמו שרצינו, עלינו להיות אנשים עם חזון ואמונה ולראות בעיני רוחנו את העולם המתוקן, העולם של ימות המשיח. תיכף נהיה שם, בעזרת ה'!

▪▪▪

השבוע יחול צום תשעה באב. כאשר מגיעים לתקופה זו, כל אחד מתעורר. אבל, בדרך כלל, ההתעוררות היא מהכאב של החורבן ומהמחשבה על כמה רע לנו. הבה ננסה להתעורר להביט על ימים אלו דווקא מהמקום הטוב, מתוך ידיעה שהנה בית המקדש מוכן וממתין רק לנו. הבה נוסיף באהבת ישראל – המזרזת את הגאולה, ונישא יחד תפילה שייבנה בית המקדש במהרה בימינו, וייהפכו ימים אלו לששון ולשמחה ולמועדים טובים.

שבת שלום | הצטרפו לחדשות 08 בווטסאפ >> לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון חדשות 08

דילוג לתוכן