ראש עיריית רחובות, מתן דיל, מגיב לביקורת על הליך ההקצאה לבית הכנסת ״שונה הלכות״ בהרצל 141: לדבריו, ההליך עדיין כפוף לפרסום, להתנגדויות ולאישורים. הוא מציין כי הבקשה צומצמה לכ־600 מ״ר וכי נדרשה הריסת בנייה ללא היתר: ״עיר ליברלית היא עיר שיש בה מקום לכולם״.
המחלוקת סביב בית הכנסת ״שונה הלכות״ במרכז רחובות מעוררת תגובה נחרצת מראש העיר: מתן דיל קורא לקיים דיון ענייני בהליך ההקצאה ולהימנע מהפיכתו לעימות דתי.
בדברים שפרסם מסר דיל כי קיבל עשרות הודעות בנושא בית הכנסת ברחוב הרצל 141, חלקן הודעות תפוצה זהות. לדבריו, הפניות הגיעו בעקבות פוסט שהציג את ההליך כאילו מועצת העיר עומדת לקבע את השימוש במתחם ל־25 שנה ולמנוע ממנו לשרת את כלל הציבור.
״אז לפני שמדליקים מדורה, אני מזמין כל תושב ותושבת להכיר את העובדות״, כתב.
לדברי דיל: הקצאה קיימת עד 2029 והליך נוסף שטרם הושלם
דיל ציין כי בית הכנסת פועל במקום עשרות שנים, וכי התיעוד הראשוני הקיים הוא משנת 1954. לדבריו, למקום היסטוריה תכנונית הכוללת היתרים ואישורים, וקיימת בו הקצאה מאושרת שתוקפה עד 2029.
באשר להליך הנוכחי, הוא הדגיש כי מדובר בהקצאה שמקודמת בכפוף לפרסום לציבור, לאפשרות להגיש בקשות והתנגדויות, לבחינה מקצועית ולהשלמת האישורים הנדרשים.
״גם תקופה של 25 שנים אינה זכות אוטומטית, אלא מדובר בתקופה המרבית שהנוהל מאפשר לבחון״, כתב ראש העיר.
הבקשה צומצמה ונדרשה הריסת בנייה ללא היתר
לפי הנתונים שהציג דיל, הבקשה המקורית כללה בנייה בהיקף של כ־1,766 מ״ר, לעומת כ־630 מ״ר הקיימים במקום כיום. לדבריו, ועדת ההקצאות צמצמה את הבקשה לכ־600 מ״ר בלבד.
עוד אישר כי בשטח קיימים חלקי מבנים שנבנו ללא היתר. לטענתו, הבנייה נעשתה לפני כניסתו לתפקיד והעירייה לא הכשירה אותה. הוא ציין כי כשהנושא הוצג לוועדה נקבעה דרישה מפורשת להרוס את הבנייה ללא היתר ולהסדיר את המצב.
״אפשר להתנגד לבקשה. אפשר לחשוב שהמגרש צריך לשמש גם לצרכים ציבוריים נוספים. אפשר להגיש התנגדות, לשאול שאלות ולדרוש תשובות. זו בדיוק המשמעות של הליך ציבורי תקין״, כתב.
״עיר ליברלית היא עיר שיש בה מקום לכולם״
דיל התנגד להצגת בית הכנסת הוותיק כאיום על אופייה הליברלי של רחובות. ״כי בעיניי, עיר ליברלית היא לא עיר שאין בה בתי כנסת. עיר ליברלית היא עיר שיש בה מקום לכולם״, הדגיש.
הוא תיאר את מרכז העיר כמרחב שבו פועלים זה לצד זה השוק העירוני, הקניון, המסעדות והברים ברחוב יעקב, אירועי התרבות בגן המייסדים ובית הכנסת הוותיק.
״זה לא ניגוד. זאת רחובות!״, כתב. לדבריו, החיים המשותפים של דתיים, חילונים, מסורתיים, חרדים, צעירים ומבוגרים הם חלק מיופייה של העיר, והוא מתכוון לשמור עליהם.
ביקורת עניינית כן, הודעות שרשרת לא
בהתייחסו לתקופת הבחירות הארציות, טען דיל כי קל להפוך מחלוקות לעימותים בין קבוצות ולהשתמש בכעס ובפחד לצרכים פוליטיים. הוא הדגיש כי גם לאחר הבחירות התושבים ימשיכו לחיות יחד ולנהל את חיי הקהילה בעיר.
״ביקורת – בהחלט. התנגדות עניינית – בוודאי. אני מכבד גם מי שחושב אחרת ממני. אבל די לרפש. די לניסיון להפוך כל סוגיה למלחמת דת. די לייצר מחלוקות במקום שבו אפשר לקיים דיון רציני על העובדות״, כתב.
ראש העיר הזמין את התושבים לפנות אליו גם כשהם כועסים או מתנגדים, וציין כי הוא קורא, מקשיב ולרוב משיב. עם זאת, הבהיר כי אינו מגיב להודעות שרשרת מוכנות וזהות הנשלחות במסגרת קמפיין תפוצה.
״יש לנו עיר אחת. כשהכותרות יתחלפו והסערה התורנית תירגע, אנחנו נישאר כאן יחד. על כולנו מוטלת האחריות לשמור על המרקם היפה והנעים של החיים הקהילתיים המשותפים״, סיכם.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








