בבית המדרש של ישיבת ההסדר בשדרות, תחת אור נרות החנוכה, נערך מפגש טעון ויוצא דופן. אל האירוע, בראשותו של רב הישיבה הרב דוד פנדל, הגיעו חברי כנסת, רבנים, משפחות שכולות ונציגים מיחידת "כוח 100" – לוחמי המילואים שנחקרו בחשד לפגיעה במחבל בבסיס שדה תימן, בפרשה שעוררה סערה ציבורית נרחבת נגד הפרקליטות הצבאית.
אחד מנציגי הכוח, שהופיע כשהוא עטוי במסכת פנים להגנה על זהותו, נשא דברים מצמררים מול תלמידי הישיבה. הוא חשף כי הוא יתום טרור שאביו נרצח בפיגוע כשהיה בן 16 בלבד: "היו לי את כל הסיבות לשרת קרוב לבית, אבל בחרתי בקרבי כדי לשרת את העם והמדינה. מצאנו את עצמנו נדרשים להיאבק על האמת ועל החפות שלנו. כל תפילת ערבית בכלא הסתיימה במילים 'והוציאנו מן המסגר הזה' והדמעות זלגו".
נציג הלוחמים מתח ביקורת מרומזת על הדרך שבה המערכת בחרה להתייחס אליהם: "אנחנו לא גיבורים ולא קורבנות, אלא לוחמים שנקלעו לרגע שבו נבחנה הדרך שבה המדינה מתייחסת למי שפעל בשמה. אנחנו דורשים את הדבר הבסיסי שכל חברה מוסרית חייבת לעצמה: יושר ואחריות". הוא השווה את מאבקם למאבק המכבים, וציין כי "אור לא מבקשים, אלא פשוט מדליקים".
ראש הישיבה, הרב דוד פנדל, הביע תמיכה בלתי מסויגת בלוחמים ואמר: "ציבור ענק עומד מאחוריכם כדי להילחם נגד מערכות השקר עד לניצחון. הציון שלכם בשירות למדינה הוא 100, ואתם 'חשודים' רק בעודף אהבת ישראל ומסירות".
גם הרב דרור אריה, מרבני הישיבה, נשא דברים חריפים נגד המערכת המשפטית והתקשורתית: "כוח 100 הם המכבים של ימינו שינצחו את המתיוונים. הם זכו לפרק את קשר הפשע של הפרקליטות והיועמ"שית, שכרו לעצמם בור שיביא לסוף שלטונם".
האירוע הסתיים בשירה וריקודים, כאשר הלוחמים זוכים לחיבוק חם מהקהל ומהמשפחות השכולות, שראו בהם סמל לעמידה איתנה מול מה שהוגדר בישיבה כ"עוול מערכתי".
◼️ חדשות שדרות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן









