מבזקים
ים המלח, מדבר יהודה: סכנה מיידית בשטח חוף הרצל בנתניה תחת אזהרה: נמצאו חיידקים במים דו״ח הנגב: “הכתובת על הקיר הפכה לרשמית” שיא מדאיג: 57 קשישים נהרגו כהולכי רגל בשנה החולפת גבעתיים מוכיחה: ספורט לא שייך רק לצעירים נקבע מותה של האישה שנדרסה בתאונת פגע וברח ברמלה רכבת, אוניברסיטה ובית חולים: כך תיראה מודיעין בקרוב לראשונה בקניון באר יעקב: "יריד החלומות של נתנאלה" מגיע למכירת בוטיק מיוחדת כשמצוינות פוגשת הזדמנות: בני הנוער של נתניה במרכז אלימות קשה בבת ים: בני 12–15 נעצרו בחשד שתקפו נהג מונית וריססו את רכבו במטף חשד לניסיון רצח והתאבדות ברמלה צה״ל ושב"כ חיסלו את ראש מחלקת המבצעים במטה המודיעין הצבאי של ארגון הטרור חמאס עליית מדרגה מסוכנת: עשרות עצורים בפריצה לבית קצין צה"ל בכיר באשקלון במהלך פעילות כוחות צה"ל: יורטה מטרה חשודה בדרום לבנון מעצבים את המחר: עיריית אשקלון קוראת לתושבים להשפיע על תוכנית המתאר החדשה אלימות בין בני נוער בצומת קסטינה: שמונה קטינים, מקריית גת ומקריית מלאכי, נעצרו ועוכבו לחקירה אירוע חריג בראשון לציון לוד: סכסוך בין קטינים ברחוב הסתיים בפציעה; בן 12 נעצר בשורה למילואימניקים: הגנה מוגברת מפיטורים ותוספות זכויות גם לבני הזוג אחרי הערכת מצב: כביש 90 נפתח מחדש לתנועה באזור ים המלח

נלחמים על הנפש באופקים

מרפאת אופקים של "בית חם" מצטרפת לרשת מרפאות בפריסה ארצית המעניקות טיפול מקצועי ודיסקרטי, בדגש על מענה למצוקות בעיתות חירום ומלחמה המשפיעות ישרות על הנפש.

תוספת של מאות טיפולים מידי חודש לתושבי הדרום והעוטף במרפאה חדשה לבריאות הנפש של "בית חם" באופקים.

עמותת "בית חם" פותחת בימים אלה מרפאה חדשה בעיר אופקים אשר תעניק טיפול וליווי רגשי מקצועי לחוסנם הנפשי של תושבי הדרום. אנשים המתמודדים עם פוסט-טראומה, ופגיעות נפשיות נוספות שנגרמו כתוצאה מהמלחמה. מדובר בתוספת של מאות טיפולים מידי חודש לתושבי הדרום והעוטף.

ההשלכות הנפשיות הקשות הנובעות מהתארכות ומעוצמת המלחמה, בין היתר ממורכבות המראות והחוויות שעדים להם תושבי הדרום והעוטף, מביאות להתמודדויות נפשיות רבות הדורשות ליווי וטיפול.

במרפאה יוענקו על ידי הצוות המקצועי של "בית חם", ביניהם פסיכיאטרים, פסיכולוגים, עובדים סוציאלים, סדרות של טיפולים בטראומה ממוקדים לתושבי אופקים והסביבה. טיפול רגיש תרבות שיתן מענה לקהלים המגוונים באזור, ביניהם האוכלוסייה החרדית-דתית. בנוסף, יינתנו הרצאות לצוותי הוראה ולהורים להתמודדות עם המצבים שהמלחמה מייצרת, כגון חרדה אצל ילדים, קשיים בהסתגלות לשגרת מלחמה, קושי ביכולת לחזור לשגרת הלימודים ועוד. כמו כן יינתנו שירותים למיצוי זכויות המגיעות לתושבי הדרום בעקבות המלחמה.

ל"בית חם" רשת מרפאות בפריסה ארצית המעניקות טיפול מקצועי ודיסקרטי, בדגש על מענה למצוקות בעיתות חירום ומלחמה המשפיעות ישרות על הנפש. מרפאת אופקים מצטרפת לרשת המרפאות בערים בני ברק, ירושלים, ביתר עילית, בית שמש, אלעד, מודיעין עלית ועוד. עמותת "בית חם" מעניקה שירותי טיפול ושיקום בקהילה כבר מעל 25 שנה. אלפי אנשים המתמודדים עם משברי חיים שונים זוכים לתהליך טיפולי-שיקומי, באמצעות צוות של כ-400 עובדים עם ניסיון טיפולי רב הנותנים מענה מקצועי, מגוון ורגיש תרבות. העמותה מפעילה 7 מרפאות לבריאות הנפש ברחבי הארץ, ושני גופים גדולים לטיפול וליווי נפגעי ונפגעות טראומה מינית – מרכז "בנפשנו" ומרכז "בליבנו".

אריה מונק, מנכ"ל "בית חם": "אנחנו ניצבים בפני גל גדול של פניות כתוצאה מהמלחמה, וביתר שאת מכיוונם של תושבי הדרום שזקוקים לחיזוק החוסן הנפשי. המרפאה באופקים תעניק את הטיפול הרגשי הנדרש לחוסן הנפשי בצורה המקצועית והנגישה ביותר."

צילום: גב' הרצוג: יעקב כהן | ראשית: אילוסטרציה, יח"צ

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן
דילוג לתוכן