מבזקים
עכשיו זה רשמי: תיסלם והדג נחש יופיעו באוקטוברפסט של פתח תקווה – כרטיס ב – 19 שקל סיוע באיתור נעדר בסיכון: ליאם סאלם בן ה – 9 מאשקלון נראה לאחרונה בכפר סבא דימונה תתייחד עם חללי 7 באוקטובר והמלחמה: הטקס העירוני יתקיים מחר רמלה זוכרת את 7 באוקטובר: שני אירועי זיכרון יתקיימו מחר בעיר חינם באשקלון: ארבעה מפגשים לצעירים אחרי צבא ולמילואימניקים על עבודה, לימודים, זכויות וכסף שלוש שנים ל – 7 באוקטובר: צה״ל השיק אתר חדש עם סיפורי הקרבות מהמלחמה שריפה במספר בתים ברמת גן: חשד לפיצוץ בלוני גז ברחוב אלוף דוד חשד לאבולה בישראל: אדם ששב מקונגו פיתח חום והועבר לבידוד בשיבא עד 2 מיליון שקל לעסק שנפגע מפרוטקשן: רשות המסים פתחה מסלול פיצויים חדש כפר סבא, דימונה, להבים ורמת השרון ברשימה: 17 ועדות טרם השלימו סקר עבירות בנייה כנדרש בחוק הקדיש את חייו להצלת אחרים: מוניר סיאם מירושלים נפטר בגיל 51 חשודים מחולון ובת ים נעצרו בחשד שתקפו אב לעיני בנו הקטן בשוהם היצירות שנולדו אחרי 7 באוקטובר הופכות לספר: ״קיר תגובה״ יושק ביבנה פתח תקווה: בן 64 אותר בביתו מספר ימים לאחר מותו מהלילה בחצות: מחיר הדלק יורד בחצי שקל לליטר נתניהו בבסיס חיל הים באשדוד: ״לא ניתן לאיים על המרחב הימי״; פורר תקף: ״איפה היית בשלוש השנים האחרונות?״ – ומה עם אילת? שלושה נעצרו בחשד לתקיפה חמורה בהרצליה – הקורבן מת מפצעיו בבית החולים שיא חדש בפסטיבל בירושלים: יותר מ-10 אלף משתתפים והגינה שחזרה לקהילה ניידת ממוגרפיה הגיעה לאור יהודה: כ-70 נשים נבדקו במסגרת חודש המודעות לסרטן השד נס ציונה תתייחד עם הנופלים והנרצחים: הטקס העירוני יתקיים מחר

נמצאו יתושות נגועות בנגיף קדחת מערב הנילוס ביבנה

בעקבות מידע שהגיע ממשרד הבריאות עולה חשש כי יתושות העלולות להעביר את וירוס קדחת הנילוס התגלו ביבנה. העירייה קוראת לתושבים לנקוט במספר פעולות פשוטות למיגור המפגע

כבכל שנה, מתחילת חודש יוני ועד לסוף חודש נובמבר עולה שכיחות מציאתן של יתושות הנושאות את ווירוס קדחת מערב הנילוס. עיריית יבנה מתגברת את תדירות הפעולות לצורך ניטור זחלי יתושים, ובמידת הצורך להדבירם בטרם מתפתח מפגע.

המשרד להגנת הסביבה עדכן את העירייה על הימצאותן של יתושות מסוג CULEX בשטחה, בעקבות כך הנחה ראש העיר, רועי גבאי את המחלקה לאיכות הסביבה להגברת הניטור ופעולות מניעה והדברה לאלתר.

חשוב לזכור כי בעונת הקיץ מקורות מים עומדים (אפילו בנפח קטן) בד בבד עם תנאי מזג אוויר חם ולח עלולים להיות כר פורה לרבייה ולהתפתחות של יתושים.

בעירייה מתגברים את תדירות הניטור של זחלי יתושים בטרם מתפתח מפגע. במקביל העירייה מרעננת את ההנחיות הניתנות לתושבים כדי לסייע להם למנוע התפתחותם של יתושים בסביבת המגורים.

כדי להימנע מעקיצות ומפגעי יתושים, בעירייה ממליצים לציבור לצמצם מקורות מים עומדים העלולים להיות בתי גידול ליתושים, ובכלל זה לאתר, לסלק, לנקב או להפוך כל מיכל העלול לצבור מים כגון צמיגים ישנים, דליים וחביות.

בנוסף חשוב למנוע הצטברות מים בתחתיות של עציצים ואדניות; לרוקן או להחליף מים לפחות פעם בשבוע במכלים כגון אגרטלי פרחים וכלי שתייה לחיות מחמד; לכסות בריכות שחייה, לנקות ולרוקן מרזבים ולהשקיע מאמץ בחיפוש מקורות מים עומדים נסתרים בסבך צמחייה, במרתפים ובגגות.

בנוסף מומלץ ננקוט אמצעי התגוננות מעקיצות יתושים כגון להשתמש בתכשירים דוחי חרקים על הגוף ובחדרי המגורים, להפעיל מאווררים בתוך הבית ומחוץ לבית לפי הצורך ולהתקין רשתות על חלונות ופתחים.

העירייה מזמינה את התושבים ליידע את המוקד העירוני 106 על קיום פריצות ביוב, מים עומדים ומפגעי יתושים במרחב הציבורי.

 

◼️ לקבוצת חדשות יבנה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון חדשות 08

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של יבנה

לחצו כאן
דילוג לתוכן