מבזקים
תושב אשדוד פרץ לדירת קשישה, גנב את רכושה וביצע עסקאות בכרטיס הבנק שלה תאונה קשה בירושלים: צעיר בן 23 התנגש במעקה בטיחות פתח תקווה, הלילה: שני פצועים טופלו בזירת תאונה, על ידי כוחות איחוד הצלה הלילה בחולון: בן 25 נפצע באורח בינוני בתאונת דרכים עוד תאונה בתל אביב: רוכב קורקינט חשמלי נפצע בינוני צה"ל ושב"כ חיסלו את וליד הניה, סגן מפקד פלוגת נוח'בה שהוביל פשיטות ב-7 באוקטובר ראש הממשלה בנימין נתניהו בהצהרה מיוחדת השר סמוטריץ' מזהיר: "תרחיש 7 באוקטובר ביו"ש הוא ממשי, עלינו להיערך" השר בן גביר נגד ההסכם עם לבנון: "טעות היסטורית, אסור לתת לחיזבאללה חבל הצלה" פיקוד המרכז של ארה"ב (CENTCOM) תקף מטרות איראניות בעקבות פגיעה במכלית נפט הסוף לשמועות: איציק זוהר מעלה סטורי ומפריך את הדיווח המזעזע לפיה נמצא ירוי בחצר ביתו – צפו בסרטון אשדוד: הולך רגל בן 75 נפצע באורח בינוני מפגיעת רכב ברחוב כנרת ערד: פעוטה בת שנתיים פונתה במצב אנוש לאחר שככל הנראה נפגעה מרכב ראשון לציון: שני צעירים נמשו מהים ופונו לבית החולים אשקלון: גבר כבן 40 נמשה מהים במצב אנוש, צוותי מד"א ביצעו החייאה 200 ק"ג בשר הושמדו וליקויי מס נחשפו בפעילות אכיפה במרחב רותם ערד: ארבעה תושבים נעצרו בחשד למעורבות בקטטה בעיר חילופי הנהגה במערכת החינוך ביבנה: שוש גופשטיין תנהל את בית הספר איינשטיין איו״ש: כתב האישום בפרשת חווארה מציג תמונה שונה מזו שפורסמה לאחר האירוע מאות צעדו במצפה רמון: מצעד הגאווה התקיים תחת אבטחה משטרתית מוגברת

נשיא המדינה בביקור בצפון: "בניכם לא נפלו לשווא בשום פנים ואופן. הם נלחמו על הגנת המולדת. הם נפלו על הגנת המולדת."

במסגרת ביקורו בצפון, הגיע נשיא המדינה לנחם את משפחתושל רס"ן ג׳לאא איברהים ז״ל מהיישוב הדרוזי סאג׳ור, קצין הנדסה אמיץ לב שנפל השבוע בקרב ברצועת עזה

נשיא המדינה יצחק הרצוג, ביקר ביום רביעי, ד׳ בתמוז, 10 ביולי, בעיר כרמיאל, במועצה המקומית אעבלין ובסג׳ור כחלק מביקור במחוז הצפון.

 

תחילה, ביקר הנשיא בעיר כרמיאל שם התקבל על ידי ראש העיר משה קונינסקי, ונפגש עם חברי מועצת אשכול בית הכרם, ויחד הם דנו באתגרי התעסוקה באזור. בפגישתם, חברי המועצה גינו בחריפות את פיגוע הטרור שבוצע בכרמיאל שבוע קודם לכן, והדגישו את מחויבותם העמוקה לחיים משותפים ולמאבק כנגד הטרור והשנאה.

 

בהמשך, נפגש הנשיא עם משפחות אשר שכלו את יקיריהן במהלך המלחמה. יחד הם שוחחו על הנצחת הנופלים והנרצחים, על הקשיים הכרוכים בתהליך החזרה לשגרה ועל הרצון העמוק לאחדות בעם.

 

לאחר מכן, ביקר הנשיא במועצה המקומית אעבלין שם שוחח עם חברי המועצה ואנשי הדת של הקהילה שהדגישו את הכמיהה לחיים של אחווה ושלום בין כל הקהילות, הדתות והאמנות. בהמשך, נפגש הנשיא גם עם הנוער באעבלין ששיתפו אותו ברצון לעתיד משותף, טוב ובטוח.

בסיום, הגיע הנשיא לנחם את משפחתו של רב-סרן ג׳לאא איברהים ז״ל מהיישוב הדרוזי סאג׳ור, קצין הנדסה אמיץ לב שנפל השבוע בקרב ברצועת עזה.

מדברי נשיא המדינה: ״אני מאמין מאוד בחברה הישראלית, יש פה כוחות נפש ותעצומות אדירות. האסון שפקד אותנו בשבעה באוקטובר הוא אסון נורא. אין מקום בעולם שאני לא מגיע אליו ואנשים מזועזעים מהאירוע הנוראי של טבח במסיבה של צעירים שביקשו לחגוג את החיים. אני רוצה לומר למשפחות השכולות, שיהיה ברור, אני קובע בצורה חד משמעית, ואני אומר את זה בכל הזדמנות – בניכם לא נפלו לשווא בשום פנים ואופן. הם נלחמו על הגנת המולדת. הם נפלו על הגנת המולדת.

אני לא יכול לשנות את המציאות הנוראה, באמת שלא. אבל יש לי זכות אחת נדירה בשם עם שלם להגיד לכם תודה, אני אומר לכם – תודה.

אנחנו חולמים על השלום, ואנחנו רוצים שלום, והמקום הזה הוא דוגמא ומופת לשלום. לצערי יש כוחות אכזריים שמעוותים את הדת לכל מיני מטרות ובניהם כמובן אירגוני טרור בראשם אימפריית רשע מאיראן, שרוצה לחרב את התמונה הזאת, היא רוצה שנראה משהו אחר. אך אנחנו לא ניתן לזה לקרות. אנחנו נמשיך לחיות יחד, אנחנו נמשיך לצמוח ביחד, ולהתפתח ביחד. ואנחנו בסופו של דבר נגיע גם לימים טובים של אחווה ושלום. אבל עד אז אנחנו צריכים לשמור על השלום בתוכנו״.

 

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עמוס בן גרשום / לע"מ

דילוג לתוכן