מבזקים
תושב אשדוד איים על קצינה בכירה במרחב לכיש: "אם צריך לפגוע בשוטרים נפגע" תאונה עצמית במודיעין: נהגת רכב נפצעה בינוני לאחר שהתנגשה בעמוד אסון החניון ברמת החייל: המהנדס חנוך צחר בן ה-91 לא יישלח למאסר בפועל חוויה ברזילאית על המנגל הפרטי שלכם: "קאזה דו ברזיל" פותחת את הקצבייה ליום העצמאות פרשת ה"קצינים והקריפטו": כתב אישום חמור נגד שבעה קצינים בצה"ל ובמשטרה פלמחים: האזהרה הוסרה – הים שוב בטוח לרחצה המקום שבו נקבע עתיד הכלכלה הישראלית הוא אשדוד אשקלון: מהדיור ועד התחבורה – הכל עומד להשתנות קריית עקרון: בין זיכרון לנתינה – מחווה שנוגעת בלב הלוגו החדש של וולפסון חולון מספר סיפור של גבורה לוד נערכת ליום הזיכרון: אלו הרחובות שייסגרו בעיר ירושלים: אגם ברגר הגיעה לומר תודה – והשאירה את כולם בלי מילים הרצליה: שוק איכרים פיראטי נהרס – הקרקע חוזרת למדינה היום זק״א תיראה אחרת – בגלל רוני אשל ז״ל רמלה: נהיגה פרועה הסתיימה בחשיפה חריגה אשקלון: מסיבת רעש חשפה מציאות מדאיגה תל אביב: עוד שלב בדרך למהפכה – אושר פרויקט המסילה הרביעית רחוב הפלמ"ח בגבעת שמואל משנה פנים הלוגו השתנה – והסיפור האשדודי מאחוריו שובר לב נחשף: רשת הטרור הסודית של איראן נגד ישראל

סטודנטית מגן יבנה קיבלה מענק מיוחד

בטקס מרגש שהתקיים השבוע באקדמית אחוה, נבחרו תשע סטודנטיות מרשימות במיוחד בהישגיהן ומעוררות השראה בעשייתן החברתית, לקבלת תעודות הערכה ומענק כספי מטעם הקרן 'בנות לחיים' שהוקמה על-ידי ד"ר עז אלדין אבו אל-עייש, לזכר שלוש בנותיו.

ד"ר עז אלאדין אבו אל עייש היה רופא בכיר בבית החולים 'שיבא תל השומר', כששכל שלוש מבנותיו מירי בשוגג של טנק ישראלי במהלך מבצע 'עופרת יצוקה'. מאז האסון בחר להתמקד בחיים והקדיש את חייו לקידום השכלת נשים במזרח התיכון. השבוע קרן הצדקה שהקים 'בנות לחיים' העניקה מלגות לתשע סטודנטיות יהודיות וערביות באקדמית אחוה:  לנשים יש את הפוטנציאל והתפקיד שלנו הוא לתת להן את ההזדמנות"

בטקס מרגש שהתקיים השבוע באקדמית אחוה, נבחרו תשע סטודנטיות מרשימות במיוחד בהישגיהן ומעוררות השראה בעשייתן החברתית, לקבלת תעודות הערכה ומענק כספי מטעם הקרן 'בנות לחיים' שהוקמה על-ידי ד"ר עז אלדין אבו אל-עייש, לזכר שלוש בנותיו.

ד"ר אבו אל עייש, שכל שלוש מבנותיו מירי בשוגג של טנק ישראלי אל ביתו בעזה בשנת 2009 במהלך מבצע 'עופרת יצוקה'. מאז האסון שפקד אותו הוא בחר לפעול למען פתרון הסכסוך, להתמקד בחיים ולקדם ערכים של שלום וחמלה בעזרת הקמת קרן להענקת מענק לקידום נשים באקדמיה בשם 'daughters for life' במטרה לתמוך בהשכלתן ובקידומן של נשים וצעירות במזרח התיכון, יהודיות וערביות.

בתהליך קפדני שהתקיים באקדמית אחוה בחרה הקרן בסטודנטיות יהודיות וערביות הראויות להוקרה ולמענק בגין הישגים מרשימים ופעילות חברתית מעוררת השראה. הסטודנטיות, הלומדות בתארים שונים במכללה, בחרו לפעול למען הקהילה והצליחו לתרום באופן משמעותי לקידום איכות החיים של נשים, נערות וילדות. בו זמנית, השקיעו הסטודנטיות מאמץ רב בלימודי התואר והגיעו להישגים אקדמיים מרשימים.

מבין מקבלות המענק: הודיה אליהו סטודנטית להפרעות בתקשורת, ג'מילה קבועה סטודנטית לפסיכולוגיה, רוואן אלאעסם סטודנטית להוראת המדעים, שקד מלול סטודנטית להוראת האנגלית, הילה ונדה סטודנטית לפסיכולוגיה, ורדה אלקרינאוי סטודנטית להוראת לשון עברית, סוהא אבו תקפה סטודנטית למדעי המחשב היישומיים, יסכה עמר סטודנטית לפסיכולוגיה ויסמין אבו טהא סטודנטית לגיל הרך.

הטקס המרגש התקיים במעמד נשיאת המכללה האקדמית אחוה פרופ' יפעת ביטון, יו"ר הוועד המנהל של המכללה גונדר משנה בדימוס שרה פרידמן, סגן הנשיאה לעניינים אקדמיים פרופ' פנחס דהן, דיקן הסטודנטים ד"ר מיכל רביבו שטיינר, הנהלת המכללה וסגל אקדמי, חברי אגודת הסטודנטים, בני משפחות הסטודנטיות ואורחים נוספים.

פרופ' ביטון בירכה את הסטודנטיות ואת ד"ר אבו אל עייש ואמרה: השארת רושם עצום של אדם שלמרות שספג את האובדן הקשה מכל, בחר לתעל את כל הכוחות והמשאבים על-מנת להביא לעולם חיוביות, דווקא לנשים, דווקא במזרח התיכון, דווקא באחוה. קרן 'בנות לחיים' היום היא חלק בלתי נפרד ממשפחת אחוה".

ד"ר אבו אל עייש הביע את חזונו כי כדי להשיג יציבות ואיכות חיים, ועולם שוויוני, הומניטרי, מפותח ויפה צריך לשים את הנשים בעמדות מנהיגות ואמר, "'בנות לחיים' מאחדות אותנו. יש דרכים חלופיות לכעס ואין דבר יותר חשוב מהשכלה של נשים צעירות. לנשים יש את הכוח והפוטנציאל והתפקיד שלנו הוא לתת להן את ההזדמנות ואת החירות לממש את הפוטנציאל ואת הכוח שלהן באמצעות השכלה".

הודיה אליהו, שברכה בשם הסטודנטיות, אמרה כי, "בתקופה קשה זו, בה אנשים מתמקדים בהבדלים המרחיקים אותנו, חשוב לראות את הערכים המשותפים ביננו 'סור מרע ועשה טוב, בקש שלום ורדפהו'. אנחנו רוצות להודות לך על התמיכה והחיזוק שיעזרו לנו להמשיך לעשות טוב בעולם כסטודנטיות וכנשות מקצוע לעתיד".

אימה של יסמין אבו טהא, ממקבלות המענק, הפתיעה את האורחים כאשר שיתפה בהתרגשות שד"ר אבו אל עייש היה הרופא המיילד בלידתה של יסמין. "כולנו עקבנו בזמן אמת אחר הטרגדיה שפקדה אותך וכאבנו איתך, היום זו סגירת מעגל בשבילי. מה שרצית לתת לבנות שלך, היום אתה נותן לבנות שלנו והן ימשיכו לתת ולעשות לקידום נשים ובנות נוספות".

צילום: יחץ

דילוג לתוכן