שר האוצר בצלאל סמוטריץ' התייחס לסוגיית המשך הלחימה והיעדים המדיניים, במהלך טקס החנוכה המחודשת של היישוב שא-נור, שפונה במסגרת תוכנית ההתנתקות.
בדבריו מתח השר ביקורת על עמדות מהשמאל, שלדבריו מקדמות “רגל מדינית של כניעה ותבוסה”, והבהיר כי יש לפעול לגיבוש מהלך מדיני שיבסס את הישגי הלחימה ואף ירחיבם. “אנחנו דורשים רגל מדינית של ניצחון שמקבעת את ההישגים הצבאיים ומרחיבה את גבולות המדינה כגבולות ברי הגנה”, אמר.
סמוטריץ’ קרא לראש הממשלה להורות לצה״ל להיערך באופן מיידי לכיבוש מלא של רצועת עזה, זאת על רקע, לדבריו, סירוב חמאס לאולטימטום לפירוז הרצועה. לדבריו, יש לבסס שליטה ישראלית מלאה בשטח ולהקים בו התיישבות.
“במקום למסור שטח לאויב – לקחת שטח מהאויב”, אמר השר, והוסיף כי “בלי התיישבות לא יהיה ביטחון”. לדבריו, סיום המלחמה חייב לכלול מהלך מדיני שיבטיח את ביטחון ישראל לאורך זמן.
הדברים נאמרו על רקע הדיון הציבורי והמדיני סביב אופי סיום הלחימה והצעדים העתידיים ברצועת עזה.
◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן







