מבזקים
שריפה גדולה סמוך לירושלים: כוחות רבים ומטוסי כיבוי הוזנקו – הושגה שליטה באש דרמה בראשון לציון: בן 3 נחנק במהלך האוכל ואיבד דופק – בדרך לבית החולים החל להתעורר מזג האוויר משתנה: משבים של עד 70 קמ״ש וסכנת שריפות – שורת אזהרות להיום תאונה קשה סמוך לרהט: בן 25 נפצע קשה בהתנגשות מיניבוס ורכב – שני לכודים חולצו בתוך שעה: שני רוכבי אופניים חשמליים נפצעו קשה בקריית גת וסמוך לקריית מלאכי טרגדיה בתל אביב: נקבע מותו של הילד שטבע באגם בפארק דרום משחק הכדורגל ברחובות יביא לחסימות ועומסים: דרך מנחם בגין תיסגר לפרקים רחובות: רחוב שפינוזה ייסגר לתנועה ולחניה ביום ראשון למשך 4 שעות 20 אלף תלמידים חוזרים ללימודים ברמלה – והשיפוצים יימשכו גם אחרי 1 בספטמבר סיכול ענק בנגב סמוך לבאר שבע: 21 ק"ג קריסטל נתפסו ושני חשודים נעצרו נשבע לדאעש וחיפש איך להכין חגורת נפץ: בן 16 תכנן פיגוע בהר הבית דרמה בתל אביב: ילד אותר באגם בפארק דרום – פונה במצב אנוש תוך כדי החייאה אשדוד: בן 22 נפצע מסכין יפני – פונה במצב בינוני לאסותא רגע לפני הצלצול: רחובות פותחת לראשונה מוקד מיוחד להורים לקראת שנת הלימודים יותר מ־350 אלף כבר הגיעו לסליחות בירושלים – ובמוצאי שבת צפוי שוב הכותל להתמלא דרמה באשקלון: צנחן איבד שליטה והתרסק על המצוק – לוחם אש גלש אליו בחבלים הבוקר חיפשו את משפחתו – הערב הגיעה הבשורה: בנו של הרב נחמן ברגמן אותר שעות אחרי הרצח ביפו: החשודים אותרו בחולון – אקדח טעון הושלך מהדירה מאות חגגו ברחוב הביל״ויים בגדרה: מוזיקה לטינית, ריקודים ועסקים שנפתחו אל הרחוב מתי נכנסת ויוצאת השבת? 28-29 באוגוסט 2026

סערה בקריית גת: ועד ההורים העירוני דורש תשובות על המקרה בבית הספר "שבזי"

בעקבות האירוע בבית הספר, יו"ר ועד ההורים העירוני יוסף איבגי תוקף את השיהוי במתן המענה: "חלף זמן עד שניתן מענה ראוי. נמשיך לעמוד לימינם של ילדי העיר". בנציגות ההורים מברכים על פתיחת הבדיקה ודורשים להגיע לחקר האמת

ועד ההורים העירוני בקריית גת שובר שתיקה בעקבות האירוע שהתרחש בבית הספר "שבזי" בעיר. בהודעה רשמית שפרסם היום (רביעי) יו"ר הוועד העירוני, יוסי איבגי, מפורטים הצעדים שנקט הוועד מול הנהגת העיר, המשטרה ומשרד החינוך במטרה להגן על התלמידים והוריהם.

למרות הצעדים שננקטו כעת, באיגוד ההורים מביעים חוסר שביעות רצון מהזמן שחלף מרגע הדיווח ועד לטיפול הממשי. "קיימנו בדיקות יחד עם יו"ר ועד ההורים הבית ספרי ופנינו לכל הגורמים בדרישה לפעול בהקדם", מסר איבגי. "לצערנו, חלף זמן עד שניתן המענה הראוי ואנו מברכים על כך שכעת ננקטו צעדים במטרה להגיע לחקר האמת".

בוועד מדגישים כי ימשיכו לעקוב מקרוב אחר התפתחות הבדיקה ולוודא כי המקרה מטופל במלוא החומרה והשקיפות. "נציגי ועד ההורים העירוני ואנוכי נמשיך לעמוד בחזית העשייה הציבורית ונעמוד תמיד לימינם של ילדי העיר והוריהם בכל עת ולכל צורך", סיכם איבגי.

כפי שפורסם לראשונה בחדשות 08 קריית גת, פרשה חמורה של שחיתות ומעילה בכספי ציבור בתוך מערכת החינוך נחשפת לראשונה במלוא עוצמתה. ביום שני הובאה לבית משפט השלום בבאר שבע מעיין פרגון, מנהלת בית הספר היסודי "שבזי" בעיר, בחשד שמעלה בסכום עתק של למעלה ממיליון ש"ח מכספי המוסד החינוכי. על פי החשד של חוקרי מרחב לכיש, המעילה בוצעה לאורך תקופה של כשנתיים במספר שיטות מתוחכמות. נציג המשטרה, רס"ב אשר אלימלך, חשף בדיון: "מדובר על משיבה שהיא מנהלת בקריית גת בבית ספר יסודי 'שבזי'. החשד הוא כי מדובר במעילה שבוצעה במשך כשנתיים בהיקף של למעלה ממיליון ש"ח".

השיטה: ספקים, סחורות וצרכים פרטיים

מתוך הפרוטוקול עולה כיצד לכאורה התנהלה המעילה מתחת לאפם של גורמי הביקורת. נציג המשטרה הסביר בבית המשפט: "אופן המעילה היה במספר שיטות, והעיקרית שבהן הייתה בעיקר מול ספקים, בדרך שהיא משלשלת סחורות וכספים לצרכיה הפרטיים".

במהלך הדיון עלה כי החקירה בראשיתה וישנו חשש ממשי שפרגון תנסה לשבש את מהלכי החקירה אם תשוחרר. השופט אסיף גיל ציין בהחלטתו: "חלק מהעדים שמפורטים בדו"ח הסודי קשורים במישרין למשיבה ולתפקידה בבית הספר, ומכאן החשש האינהרנטי לשיבוש החקירה".

המנהלת להגנתה: "העובדים אחראים"

מנגד, פרגון מכחישה את המיוחס לה. ב"כ המשיבה, עו"ד ליאור שטלצר, טען בדיון כי מדובר באישה ללא עבר פלילי שמשתפת פעולה. אחת מטענות ההגנה המרכזיות שהעלתה המנהלת היא כי האחריות להיעלמות הכספים אינה מוטלת עליה: "אחת מטענות המשיבה היא כי המקור להיעלמות הכספים נעוץ בהתנהלותם של מי מהעובדים בבית הספר", נכתב בפרוטוקול.

עם זאת, בית המשפט לא מיהר לקבל את הטענה וקבע כי קיים חשד סביר הקושר את המנהלת למעשים. השופט ציין כי העובדה שפרגון מפנה אצבע מאשימה כלפי עובדיה, רק מחזקת את הצורך בהשארתה במעצר כדי למנוע ממנה להשפיע עליהם לפני שימסרו עדות.

החלטת בית המשפט

בסיום הדיון הורה השופט אסיף גיל על הארכת מעצרה של פרגון. הוא הדגיש את חומרת המעשים המיוחסים לה: "מדובר בעבירות שבוצעו לכאורה לאורך תקופה של כשנתיים… מדובר בסכומי כסף משמעותיים ביותר".

החקירה נמשכת וצפויה להתרחב לעדויות נוספות של ספקים וגורמים בתוך המערכת העירונית והחינוכית בקריית גת.

לתגובות >>


◼️ חדשות קריית גת והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון / FREEPIK

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של קריית גת

לחצו כאן
דילוג לתוכן