מבזקים
אירועי קיץ לנוער באשדוד נפתחו בסימן חגיגות 70 שנה לעיר עם מאור בוזגלו על העמדה עוד סערה ברחובות: הנחיית העירייה לעובדים בעניין הבחירות הקרובות מעוררת מחלוקת מלון או מגורים? התוכנית החדשה שעשויה לשנות את פרויקט הענק של יצחק תשובה בפולג זמני כניסת השבת ויציאת השבת 3-4.7.26; פרשת השבוע: פנחס עוד תאונה בצומת עד הלום מתנדב מצטיין מרחב לכיש של מד"א: עמית ברונשטיין מאשדוד המצטיינים של מרחב נגב: יוחאי דרעי ואיתי מורג ממד"א אילת אות הוקרה מטעם צה״ל למפקד סוללת "בראבו", סרן נתן ג'ון פרנו הכבישים ייסגרו בלילות: שלב נוסף בפרויקט המטרונית יוצא לדרך ברחובות הקיץ באשדוד יוצא לרחובות: שבוע של מופעים, קולינריה, סרטים ואירועים לכל המשפחה לא רק הצהרות: גרעין לוחמים משדרות נערך להקמת היאחזות נח״ל סמוך לעזה נתיבות: חייל מילואים נעצר בחשד לסחר באמל״ח – בביתו נתפסו קלצ׳ניקוב ורובה צלפים ערד שוב על קו השבר: המאבק על אופייה של העיר עולה מדרגה שוהם בדרך להפוך למוקד חדש של תשתיות הדאטה בישראל שבעה נפגעים בתאונה קשה בנתיבות, בהם ילדים בני 3, 12 ו – 14 בקריית עקרון מסכמים שנה על המזרן: בית הספר להתעמלות חגג ערב סיום אחרי 30 שנה בגני הילדים: סימה כהן תנהל את מחלקת הגנים במזכרת בתיה החתונה שהפכה למפגן כוח בבית שמש: רבנים, פוליטיקאים ויזמי נדל״ן הגיעו לברך נער בן 16 נפגע ממשאית באופקים ופונה לבית החולים עם חבלת ראש אחרי דחייה בגלל המלחמה: רחובות הצדיעה לנשים שנשאו את המדינה על הכתפיים

עוד סערה ברחובות: הנחיית העירייה לעובדים בעניין הבחירות הקרובות מעוררת מחלוקת

שוב סערה בעיר ושוב רמי מדהלה פותח את הפה: "ראש העיר שכח שהוא פנה לעובדי עירייה והתחנן שיבחרו בו לראשות העיר וגם פרסמנו בפייסבוק ללא שום בעיה"

ויכוח ציבורי ומשפטי מתפתח סביב הנחיה שהפיצה עיריית רחובות לעובדיה לקראת הבחירות המקומיות.

על פי ההנחיה, שעליה חתומה מנכ"לית העירייה יוספה חליבה, אסור על עובדי העירייה לקחת חלק במגוון פעילויות פוליטיות, ובהן גיוס פעילים לרשימות, עריכת מפקדי חברים, הפצת הזמנות לאירועים פוליטיים, תליית מודעות תעמולה והשתתפות פעילה בחוגי בית, לרבות ארגון חוג בית, אירוחו או נשיאת דברים במהלכו.

עוד נכתב כי חל איסור לפרסם תכנים המהווים תעמולת בחירות ברשתות החברתיות או באמצעי תקשורת אחרים. בנוסף, צוין כי במקרה של הפרת ההנחיות, על מנהלים לדווח ללשכת מנכ"לית העירייה או ליועץ המשפטי. בעקבות ההנחיה פנתה האגודה לזכויות האזרח לעירייה בדרישה לבטל את האיסור הגורף. לטענת האגודה לזכויות האזרח, ההנחיה חורגת מהוראות הדין ופוגעת בזכות החוקתית לחופש הביטוי וההתארגנות הפוליטית של עובדי ציבור.

מנגד, בעירייה נטען כי ההנחיות נועדו להבטיח את הניטרליות של השירות הציבורי ולמנוע שימוש במעמדם של עובדי הרשות לצורכי תעמולת בחירות, בהתאם להוראות הדין.

הסוגיה עשויה לעמוד במוקד דיון ציבורי בתקופה הקרובה, על רקע מערכת הבחירות לרשויות המקומיות והשאלה היכן עובר הגבול בין חופש הביטוי של עובדי ציבור לבין חובת הניטרליות המוטלת עליהם.

מעיריית רחובות נמסר בתגובה: "פניית האגודה לזכויות האזרח בישראל, העוסקת בהנחיות שניתנו לעובדי העירייה בנושא פעילות פוליטית, התקבלה בעירייה רק אתמול. הפנייה מצויה בבחינה משפטית, ולאחר השלמתה תגבש העירייה את התייחסותה ותפעל בהתאם ככל שיידרש".

רמי מדהלה יו"ר ועד העובדים בעיריית רחובות אמר לחדשות 08:

"ראש העיר שכח שהוא פנה לעובדי עירייה והתחנן שיבחרו בו לראשות העיר וגם פרסמנו בפייסבוק ללא שום בעיה"


◼️ חדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ליזה ללוצאשווילי

דילוג לתוכן