מבזקים
תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע? יום גיבוש קל"ב: צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי של גן יבנה יצא לסיור תרבות וקולינריה באשדוד דמעות של כאב ושמחה בקריית עקרון: אליאב עבדוש, שאיבד את שני הוריו בנובה, עלה היום לתורה בבר המצווה שלו אשדוד חוגגת קולינריה: הערב האחרון של יריד האוכל בפסטיבל מרידיאנו נפתח לקהל הרחב אילת: שני חשודים נעצרו בחשד להתפרצויות לחדרי מלון ולרכבים בעיר ספר חדש לפרופ' אסף מידני: "לשרוד את השסע" בוחן את משבר האמון והקרע החברתי בישראל המדריך לשימוש: לוחות סיבית מלמין בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יתייקרו ב-2026 ביזארי: בן 28 פרץ לעסק באילת, גנב 900 שקל – וחזר שוב לזירה כדי "לוודא שלא שכח כלום" רחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל בשל עבודות לקידום קו המטרונית הכחול אילת: רשת מרכולים נקנסה ב-157 אלף שקל – זו הסיבה לקיה: כתב אישום נגד תושב שהפר צו הריסה והמשיך להשתמש במבנים ללא היתר ויכוח במאפייה באופקים הסתיים בפציעה: בן 35 מואשם כי השליך שפכטל לעבר עובד וגרם לחתך בראשו קבלן בן 66 מב"ש נאשם בהשלכת פסולת בניין בשטחים פתוחים והפרת צו ניקיון "אתה מת, אני אתפוס אותך": נהג מאשקלון מואשם בגין איומים על פקחים ונהיגה מסכנת חיים בן 47 מב"ש איים "לערוף את ראשו" של בן זוג גרושתו קיבוץ גבולות: בעלת כלב בת 69 מואשמת לאחר נשיכה שגרמה לחבלה לתושב הקיבוץ אם צעירה מאשקלון נתפסה עם מאות כדורי סמים ברכב כשבתה התינוקת עמה באר שבע: בן 72 נאשם בגניבת טלפון נייד מגרנד קניון בעיר "אהרוג אותך כשאתה ישן": ויכוח בין אחים בב"ש הסתיים בקטטה אלימה ופציעות קשות

עיריית מודיעין מכבים-רעות: החלו העבודות להנגשת גבעת ברפיליה

גבעת ברפיליה שוכנת בסמוך לשכונות אבני חן ומורשת, גובלת באזור התעסוקה ונושקת לוואדי ענבה. פיתוחה של הגבעה כפארק פתוח לציבור תושבי העיר ולמבקרים יהווה מוקד פעילות נוסף, ויחזק את רצף אתרי הטבע והמורשת העירוניים.

 העבודות כוללות שביל נגיש סובב גבעה באורך של כ-800 מטרים, שביל אתגרי מותאם לטופוגרפיה הטבעית של הגבעה, פינות ישיבה מוצלות, תוספת נטיעות, נקודות תצפית ועוד

גבעת ברפיליה, אחד מאתרי הטבע היפים בעיר, עוברת בימים אלו, עבודות פיתוח והנגשה, במימון הקרן לשמירה על שטחים פתוחים והעירייה ובשיתוף עם רשות העתיקות, בתקציב כולל של חמישה מיליון ש"ח.

עבודות ההנגשה, שהחלו בשבועיים האחרונים, כוללות הקמת שביל נגיש סובב גבעה, באורך של כ-800 מטרים, אשר מוסדר לאורך שבילים קיימים, בתיאום עם רשות העתיקות.

מלבד הנגשה, כוללת התכנית גם עבודות פיתוח על הגבעה הכוללות, הסדרת שביל אתגרי המוביל לראש הגבעה, תוך שימוש בשבילי עיזים קיימים וטופוגרפיה טבעית של הגבעה. בנוסף, הקמת נקודות שהיה ומנוחה, מקומות ישיבה מוצלים תחת עצים, תוספת נטיעות, שיקום צמחייה מקומית בשיתוף הקהילה, נקודות תצפית, וכן, שילוב מחשופי הסלע הקיימים כמרחב טבעי לגילוי ולמשחק.

מדובר בעוד בשורה חשובה לעיר, אשר מקדמת בשנים האחרונות תכניות לפיתוח, שימור והנגשת אתרי טבע עירוני, בממשק הרמוני בין העיר לבין הטבע. בין הדוגמאות לכך ניתן למנות את שדרוג גבעת התיתורה, פתיחתו של הפארק הארכיאולוגי בגבעת א-שון בשכונת מורשת, תכנית האב לתיירות עירונית, ובמבט קדימה – השמירה על הגבעות הדרומיות כשטח פתוח כחלק מתכנית המתאר הכוללנית של העיר לשנים הבאות.

גבעת ברפיליה שוכנת בסמוך לשכונות אבני חן ומורשת, גובלת באזור התעסוקה ונושקת לוואדי ענבה. פיתוחה של הגבעה כפארק פתוח לציבור תושבי העיר ולמבקרים יהווה מוקד פעילות נוסף, ויחזק את רצף אתרי הטבע והמורשת העירוניים.

סביב הגבעה פזורים מספר אתרים ארכיאולוגיים מעניינים והעבודות מבוצעות על פי סקר שערכה רשות העתיקות. בין הממצאים, גת גדולה שהוסבה למערת קבורה ומערת קבורה חצובה. בנוסף על הגבעה, שני עצי ענק של שיזף וחרוב, השוכנים בוואדי מדרום לגבעה ובוסתן גדול מוצל ויפהפה השוכן על אחד ממדרונותיה.

 הצטרפו לחדשות מודיעין-מכבים-רעות בווטסאפ לחצו כאן

 

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית מודיעין מכבים-רעות

דילוג לתוכן