נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים הטילה עיצום כספי של עשרות אלפי שקלים על עיריית ראש העין, בעקבות הפרות נגישות שנמצאו בלשכת הרווחה העירונית.
לפי הודעת הנציבות, עיריית ראש העין דיווחה כבר בשנת 2022 כי לשכת הרווחה נגישה, אולם בביקורת שנערכה במקום באוגוסט 2025 נמצאו שבע הפרות של הוראות הנגישות.
בעקבות ממצאי הביקורת ניתנה לעירייה התראה מנהלית בגין חלק מההפרות, וביחס לאחרות ניתנה לה אפשרות להגיש כתב התחייבות ולהפקיד עירבון.
אלא שלפי הנציבות, העירייה לא עמדה בתנאים ובמועדים שנקבעו. בעירייה טענו כי הטיפול בליקויים התעכב בשל היעדרותה של רכזת הנגישות וכי מרבית הליקויים כבר תוקנו.
הנציבות דחתה את הטענות וקבעה כי רשות מקומית אינה יכולה להתנות את עמידתה בחובות הנגישות שלה בזמינותו של עובד מסוים, וכי תיקון הליקויים בדיעבד אינו מבטל את הליך האכיפה שנפתח.
בעקבות זאת הוטל על עיריית ראש העין עיצום כספי בסכום של עשרות אלפי שקלים. בהודעת משרד המשפטים לא צוין הסכום המדויק.
נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, דן רשל, התייחס להחלטה ואמר: ״נגישות אינה המלצה – היא חובה חוקית וזכות בסיסית. הדבר חמור במיוחד כשמדובר בלשכת רווחה, המספקת שירות גם לאנשים עם מוגבלות. רשות מקומית שמדווחת שמבנה ציבורי נגיש חייבת לוודא שהוא אכן נגיש בפועל. הנציבות תמשיך לאכוף את הוראות הנגישות בנחישות ולהבטיח שירות ציבורי שוויוני, עצמאי ומכבד״.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








