מבזקים
דיווח: הושג הסכם בין ארה"ב לאיראן כולל הפסקת אש בלבנון; טראמפ טוען שנתניהו תומך במתווה דריכות שיא: כוננות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לשיגורים מאיראן מרכז רצועת עזה: מחבל חוסל, שניים נוספים נפגעו ואחד נעצר לאחר היתקלות עם לוחמי סיירת חרוב איראן מאיימת, טיסות בוטלו והמרחב האווירי באיראן נסגר: תמונת המצב המלאה ברסלר בתל אביב: "אסור לחזור על הטעות שעשינו אחרי ממשלת השינוי" לוחמי האש חילצו לכוד משריפה במחסן בקומה מינוס 1 בבניין באילת עדכון מיוחד: שינוי במדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף; גם ההופעות של עומר אדם ואייל גולן בוטלו נוער רחובות יוזם ומנצח את האלימות: כ-100 תלמידים פיתחו מיזמי חדשנות בהאקתון עירוני תערוכה חדשה בגבעתיים תתרום את כל ההכנסות לשורדי השואה ירושלים בפסגה, ואיפה רחובות ואשדוד נמצאות? אלה הערים שמובילות את תרומות הדם בישראל כתב אישום חמור בירושלים: עובד מלון ניצל קטינה שפונתה בעקבות מלחמה – וביצע בה עבירות מין מרדף באשקלון: כך סוכלה גניבת רכב בצומת סילבר – חשוד אחד נעצר, השני נמלט לראשונה: טיפולי NLP יוצעו במרפאת 'מכבי טבעי' בבאר שבע לראשונה בישראל: נשיא המדינה אירח את נשיא סומלילנד בבית הנשיא מבצע רחב ברהט: 12 שוהים בלתי חוקיים נעצרו בסוף השבוע תערוכת אמנות רחוב של תלמידי תיכון בקריית אונו מציפה את הסוגיות שמעסיקות את בני הנוער כתב אישום חמור: ירי לעבר רכב בלב תל אביב – הנאשמים מאור יהודה נתפסו במלון יוקרתי אקדח גלוק, אפודים קרמיים ואמצעי הסוואה: המשטרה חשפה מצבור אמצעי לחימה ברמלה "אם כל אחד ייקח איתו משהו אחד מיוסי – הוא יגיע רחוק": תוכנית המנהיגות לזכר לוחם השב"כ שנפל ב-7 באוקטובר הגיעה לסיומה חושבים שאתם לא יכולים לחסוך? הרצאה ברחובות מבטיחה: כך תשאירו לפחות 2,500 שקל בחודש בכיס
נ נווה הדמיה גורדוסקי

עיריית רחובות מעמידה לרשות התושבים מרכז מידע להתחדשות עירונית

נ נווה הדמיה גורדוסקי
צילום אילוסטרציה.

 

פרויקטים של תמ"א 38 ופינוי בינוי הם ביטויים שכולנו מכירים, אך כיצד ליישם אותם?

בשנת 2017 הונפקו מספר היתרי בניה לפרויקטים של תמ"א 38 וכן חלה התקדמות משמעותית בקידום פרויקט פינוי בינוי בשכונת קריית משה במערב העיר. פרוייקטים נוספים לפינוי בינוי מתוכננים בעיר.

לא אחת, העדר הכוונה או העדר מידע של דיירים המעוניינים בקידום פרויקט תמ"א 38 ופינוי בינוי מביאים להתנהלות לא נכונה שלהם וכן לביצוע התקשרויות ולחתימה על מסמכים אשר מעכבים ואף לא אחת, מונעים הוצאתם לפועל של הפרויקטים. התארגנות נכונה משרתת בראש ובראשונה את הדיירים אך גם את היזמים שבאפשרותם לקדם פרויקטים מסוג זה.

כחלק מתוכנית קידום תחום ההתחדשות עירונית ברחובות ותוכנית הנגשת המידע לתושבים, ממשיכה עיריית רחובות את פעילות מרכז המידע לתושבים בנושא התחדשות עירונית (פינוי בינוי ותמ"א 38).

במרכז יינתנו, ללא תשלום, מענה והדרכה ראשוניים בכל הקשור להתארגנות הדיירים, ליחסים בין הנציגות לדיירים, להתנהלות הראשונית מול היזם וכן מידע בנושאים כללים (מימון עלויות תחזוקה, הרוב הנדרש מבין הדיירים לצורך קידום הפרויקט, זכויות הדיור הציבורי ועוד).

המידע יינתן על ידי עורכי דין המתמחים בתחום ההתחדשות העירונית, ומתוכננים 3 מפגשים לחודש מרץ, 4.3, 18.3, 20.3, אשר יערכו בין השעות 18:00- 20:00. המרכז פועל במשרדי העיריה, רחוב ביל"ו 2, קומה 6 בתאום מראש בטלפון 08-9392231.
הפרוייקט הינו ביוזמת חבר מועצת העיר ומחזיק תיק "התחדשות עירונית", אמיר ירון: "עיריית רחובות רואה בהתארגנות הדיירים ובמתן המידע חשיבות רבה להצלחת הפרויקטים ועל כן מנסה לסייע להם בכך. לא אחת תושבים רבים אינם מודעים להוראות החוק השונות בנושא. לצד זאת, ישנם דיירים וועדי בתים המעוניינים בקידום תהליך של תמ"א 38 ו/או פינוי בינוי בבניין שלהם בטרם בחרו ייצוג משפטי והם מבקשים לקבל מידע באשר לאופן ההתארגנות הנכונה. אני מזמין אותם להתעדכן במרכז המידע שלנו ולהשתמש באמצעים שאנו מעמידים לרשותם על מנת להתחיל בתהליך"

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן