המהלך הושלם בטקס רשמי שנערך ביום חמישי (16 ביולי), לאחר שנחתם הסכם בין עיריית תל אביב-יפו, קרן מוזיאון רובין ומשפחתו של הצייר ראובן רובין ז"ל.
מוזיאון בית ראובן פועל ברחוב ביאליק זה 43 שנים ונמצא בבעלות קרן מוזיאון רובין, שבה שותפות עיריית תל אביב-יפו ומשפחת האמן. עד כה תמכה העירייה בפעילות המוזיאון, בעוד שמשפחת רובין הייתה שותפה מרכזית בניהולו ובהפעלתו.
בעקבות פרישתם של כרמלה רובין, האוצרת והמנהלת, ושל דוד רובין, יו"ר הוועד המנהל של הקרן, קיבלה העירייה את האחריות להפעלת המוזיאון כחלק ממערך בתי התרבות העירוני. במקביל, קרן מוזיאון רובין תמשיך להחזיק בבעלות על המבנה ועל אוסף היצירות ותמשיך להיות שותפה בפיקוח על פעילותו.
ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי, אמר בטקס כי צירופו של המוזיאון למרחב בתי התרבות של כיכר ביאליק מהווה המשך לחיזוק מרכז התרבות ההיסטורי של העיר.
במהלך הטקס העניק חולדאי את "מדליית העיר" לכרמלה רובין, כהוקרה על תרומתה רבת השנים לעולם האמנות, התרבות ולפעילות מוזיאון בית ראובן.
העירייה ציינה כי שילובו של מוזיאון בית ראובן במרחב בתי התרבות של כיכר ביאליק צפוי לאפשר הרחבת הפעילות התרבותית, האמנותית והקהילתית המתקיימת במקום, כחלק ממערך מוסדות התרבות העירוניים.
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.
















