מבזקים
"הילדים קראו לי מסעודה": מה ששבר אותי באמת היה מה שהמבוגרים בחרו לא לעשות הותר לפרסום שמו של החלל הרביעי באסון בלבנון: נוה חבשוש ז"ל קיבוץ גבולות: בעלת כלב בת 69 מואשמת לאחר נשיכה שגרמה לחבלה לתושב הקיבוץ מנהלת חדשה לבית הספר ניצנים/יחד ניצנים במודיעין הותר לפרסום שמו של חלל נוסף מהאסון בלבנון: סמ"ר ליאל כבביה, לוחם שריון בגדוד 52 הותר לפרסום: סמ"ר יואב קליין ורס"ל ניר בן ארי נפלו בקרבות בדרום לבנון נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים

על רקע ההסתה והמלחמה: מצעד הגאווה חוזר לירושלים

הצועדים יקראו לשינוי חברתי וחקיקה לשוויון זכויות מלא לקהילה הגאה

״דורשות ודורשים שינוי״ – הקהילה הגאה עולה לכנסת: מצעד הגאווה והסובלנות בירושלים יתקיים השנה ב-4.6 מול כנסת ישראל בבירה ירושלים

מצעד הגאווה והסובלנות בירושלים, יצעד זו השנה ה-24, בסימן ״שוויון, צדק, תקווה״, ובדרישה לשינוי. השנה, במסלול ייחודי שיסתיים בגן הורדים מול כנסת ישראל. כבכל שנה, מצעד הגאווה והסובלנות בירושלים יפתח את חודש הגאווה בישראל ויצעד ביום חמישי, ה-4.6.2026, פתיחת שערים בשעה 16:30, תחילת צעדה בשעה 18:00.

הבית הפתוח בירושלים לגאווה ולסובלנות, המפיק את המצעד, יקיים השנה מצעד ברוח של תקווה, בקריאה לשינוי השיח והחקיקה בישראל בעבור הקהילה הגאה. המצעד יתקיים תוך הדגשת הקריאה הציבורית לשינוי עמוק: שינוי מדיני וחברתי, קידום חקיקה לשוויון זכויות מלא לקהילה הגאה, והחזרת תחושת הביטחון והחיים לכלל אזרחי ואזרחיות ישראל. המצעד יצעד השנה במסלול חדש ויסתיים בגן הורדים מול כנסת ישראל, כמסר ישיר למקבלי ההחלטות – כי המאבק לשוויון אינו סמלי בלבד, אלא דורש פעולה, אחריות ותיקון.

השנה, על רקע כמעט שלוש שנות מלחמה ומציאות של כאב מתמשך, המצעד מקבל משמעות עמוקה יותר. הוא מתקיים על רקע מגמות מדאיגות: להט"בופוביה, טרנספוביה והסתה גוברת, קיצוצי תקציבים ממשלתיים, ארגוני שנאה שמרנים, טיפולי המרה שממשיכים להתקיים, ומכשולים בירוקרטיים ומשפטיים להורים להט"ב. מול כל אלה, המצעד הוא הצהרה ברורה: שוויון זכויות וכבוד האדם אינם פריבילגיה המוענקת לחלק ונשללת מאחרים – הם ערכי יסוד המחייבים את המדינה ואת נבחריה. זכויות הקהילה הגאה אינן עניין שולי, אלא חלק ממאבק רחב יותר על דמותה של ישראל כמדינה דמוקרטית.

המצעד יתקיים בתיאום ובאישור של מחוז ירושלים במשטרת ישראל. המצעד יצעד מגן סאקר לגן הורדים דרך הרחובות דרך רבין, בית המשפט העליון, יואל זוסמן. ההתכנסות תחל בשעה 16:30, במת הפתיחה וההזנקה בשעה 18:00.

הדס בלומנדל, יו״ר הבית הפתוח בירושלים לגאווה ולסובלנות, אמרה: ״המצעד הוא לא רק מחאה – הוא הצהרה על החברה שאנחנו רוצים לחיות בה. חברה שבה שוויון זכויות וכבוד האדם אינם פריבילגיה המוענקת לחלק ונשללת מאחרים, אלא ערכי יסוד המחייבים את המדינה ואת נבחריה. זכויות הקהילה הגאה אינן עניין שולי – הן חלק ממאבק רחב יותר על דמותה של ישראל כמדינה דמוקרטית, ואנחנו לא נפסיק לדרוש את מקומנו בה.״


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דניאל רחמים

דילוג לתוכן