עיריית אריאל חנכה את כיכר גוש קטיף בעיר בסמוך לאוניברסיטת אריאל. במרכז הכיכר שנחנך לציון 20 שנים לגירוש מגוש קטיף הוצב העתק מנורת בית הכנסת של היישוב נצרים שנצרב בתמונות הפינוי, יחד עם הפסוק "ושבתי את שבות עמי ישראל ולא ינתשו עוד מעל אדמתם".
בטקס המרגש של חנוכת הכיכר השתתפו ראש העיר אריאל יאיר שטבון, רה"ע לשעבר אלי שבירו, מיכה חדד מנהל מרכז מורשת גוש קטיף, יצחק המאיר היוצר שעומד מאחורי המנורה המקורית, בכירי האוניברסיטה, ומאות מתושבי קהילת "נצר אריאל"- מפוני היישוב נצרים שעברו כקהילה לעיר אריאל לאחר הגירוש יחד עם הרב ציון טוויל רב הקהילה.

ראש העיר יאיר שטבון אמר בטקס: "בשנתיים האחרונות אנחנו נלחמים שוב בעזה, מאז שהיהודים פונו משם במקומות בהם היו חקלאות, חינוך, ילדים וחיים צמחו רק חורבן ומוות. האמירה לחזור לגוש קטיף היא לא אמירה מיליטנטית היא אמירה שמסמלת את זה שלא וויתרנו על הרוח של תושבי גוש הקטיף. ה7.10 הוכיח שפינוי גוש קטיף היה מהלך מדיני שגוי, הן פרקטית והן מוסרית והגיע הזמן לתקן. מחכים לרגע בו המנורה תחזור למקומי הטבעי – לבית הכנסת ביישוב נצרים".
◼️ חדשות יהודה ושומרון בווטסאפ לחצו כאן
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כפר סבא
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








