מבזקים
השב"כ וראש עיריית אילת מרגיעים: "אין התרעה קונקרטית לעיר, אילת מוגנת וערוכה לעונת הקיץ" אירוע רפואי בנגב: כ-15 תצפיתניות לקו במכת חום במהלך פעילות שטח בתוך יממה: זק״א פעלה בשתי זירות טראגיות בארה״ב – גופות ישראלים יוטסו לישראל בן 30 נפצע באירוע אלימות בתל אביב גבעת שמואל חוגגת ספרות: עשרות השתתפו בערבי “מה קורא?” עם יוצרים מקומיים פסטיבל המתגייסים חוזר לגני יהושע: מאות צעירים צפויים להגיע – רכבת ישראל מתגברת שירותים הכסף הקדוש אותר: כלי כסף בשווי 120 אלף שקל שנגנבו מבית כנסת בבני ברק נמצאו מוסתרים מודיעין מכבים רעות: כך מנסות לגרום ליותר נערות לבחור בהייטק כבר בחטיבת הביניים עשרות ואפילו מאות שקלים לכרטיס: איפה באמת כדאי לקנות כרטיסים למופעי הקיץ? דמי ההבראה בדרך לעלייה: מיליוני עובדים עשויים לקבל מאות שקלים נוספים בשנה אשקלון: פועל נפצע בינוני במהלך עבודתו ברחוב צה"ל 47 דוחות בשבוע: המבצע הדרמטי של עיריית מודיעין נגד עבירות שמטרידות את התושבים כך נראית העיר של 2050: תלמידי מודיעין הפתיעו עם חזון עתידני בתוך מיינקראפט יהוד מונוסון: אחרי שנים של מצוקת קבורה, עשרות חלקות ייפתחו למכירה לתושבי העיר נס וסטילה יופיעו בירושלים לבני נוער ממשפחות מילואימניקים: “רגע של שמחה בתוך התקופה הקשה” מאות בני נוער הסתערו על יריד התעסוקה בבת ים: כך הם מצאו עבודה כבר לקיץ הקרוב משקה ראשון על חשבון העירייה: תל אביב משיקה את "ותיקים על הבר" לבני 60+ העירו להם על הנהיגה – ונענו בדקירות: כתב אישום חמור נגד שני צעירים מבאר שבע 500 בעלי עסקים, AI וסטנד-אפ: כך נראתה ועידת העסקים הגדולה של אילת למרות המצב העולם מגיע לירושלים: 76 אתלטים מ – 29 מדינות יתחרו בגרנד סלאם הבינלאומי

עשרות ואפילו מאות שקלים לכרטיס: איפה באמת כדאי לקנות כרטיסים למופעי הקיץ?

פערים משמעותיים ולעיתים דרמטיים בין מחיר השוק הרשמי לבין המחירים המוצעים במועדוני הצרכנות השונים.

רגע לפני שמזמינים כרטיסים למופעי הקיץ, בדיקה צרכנית מקיפה מגלה תמונה ברורה: פערים משמעותיים ולעיתים דרמטיים בין מחיר השוק הרשמי לבין המחירים המוצעים במועדוני הצרכנות השונים. בחלק מהמקרים מדובר בהפרשים של עשרות שקלים לכרטיס בודד, ובמצטבר – בחיסכון של מאות שקלים למשפחה אחת.

הקיץ הישראלי מביא עמו שורה ארוכה של מופעים, מחזות זמר, קרקסים, תערוכות ואטרקציות לכל המשפחה, אך לצד הביקוש הגבוה לבילויים עולה גם המודעות של הצרכנים לבדיקת המחירים ולחיפוש אחר העסקה המשתלמת ביותר.

מהבדיקה שנערכה בין מועדוני הצרכנות המובילים בישראל עולה כי במקרים רבים קיים פער משמעותי בין מחיר השוק הרשמי לבין המחיר המוצע לחברי המועדונים. לעיתים מדובר בהפרש של עשרות שקלים לכרטיס, ולעיתים אף יותר ממאה שקלים.

כך למשל, בתערוכת “עולם החיות המופלא” מחיר השוק עומד על 139 שקלים, בעוד שבחלק מהמועדונים ניתן לרכוש כרטיסים בעשרות שקלים בלבד. פערים דומים נרשמו גם במופעים נוספים כגון FLOWERS, Balloon Wonderland, קרקס HUBA CUBA, “קטנטנות המחזמר” ותערוכות קיץ גדולות נוספות.

בדוגמאות נוספות שנבדקו, מופע “סביב העולם ב־80 יום” ברמה א’ נמכר במחיר שוק של 259 שקלים, בעוד שבמועדוני הצרכנות המחירים נעים בין 169 ל־186 שקלים, פער שעשוי להצטבר לסכומים משמעותיים כאשר מדובר במשפחה שלמה.

בין היתר נבחנה גם תערוכת Bubbles גלקסי, שבה מחיר השוק עומד על 119 שקלים, בעוד שבחלק מהמועדונים המחיר יורד לכ־55–75 שקלים בלבד. גם במופע “קרקס בראבו, הרפתקאות היער האבוד” נרשמו פערים דומים – 119 שקלים במחיר הרשמי לעומת מחירים נמוכים משמעותית במועדונים השונים.

הבדיקה כוללת גם מופעים נוספים כמו “מוזיאון האשליות”, “קרקס בומבה”, YOUSTARS מופע היוטיוברים הגדול של הקיץ, וקרקסים ותערוכות נוספות, כאשר ברוב המקרים נרשמים פערים עקביים בין מחיר השוק למחירי המועדונים.

מסקנת הבדיקה ברורה: השוואת מחירים לפני רכישת כרטיסים הפכה לצעד הכרחי, במיוחד בתקופת הקיץ שבה הוצאות המשפחות על תרבות, פנאי ובילויים מגיעות לשיא.

סיגלית כהן ברוך, מנכ”לית מועדון “שלך”, מסרה כי “בתקופה שבה יוקר המחיה ממשיך להשפיע על כל משק בית בישראל, חיסכון צרכני הפך לצורך אמיתי ולא רק להעדפה. הנתונים מראים כי השוואת מחירים לפני רכישת כרטיסים למופעים ואטרקציות יכולה לייצר חיסכון משמעותי של עשרות ואף מאות שקלים למשפחה. אנחנו פועלים כל השנה כדי לאתר עבור חברי המועדון את ההצעות המשתלמות ביותר ולאפשר להם ליהנות מתרבות, פנאי ובילויים במחירים נגישים יותר.”

עו”ד גיל בר טל, יו”ר הסתדרות המעוף ומנהל מועדון “שלך”, הוסיף כי “צרכנות חכמה מתחילה בהשוואת מחירים ובהבנה שאפשר לקבל את אותו המוצר או השירות בעלות נמוכה יותר. בתקופה של התייקרויות מתמשכות, כל חיסכון מצטבר לסכומים משמעותיים לאורך השנה. המטרה שלנו היא להעניק לחברי המועדון כוח קנייה גדול יותר, לסייע להם להתמודד עם יוקר המחיה ולאפשר להם ולבני משפחותיהם ליהנות ממגוון רחב של פעילויות, מבלי לשלם יותר ממה שצריך.”

◼️ חדשות תרבות, בילוי ופנאי בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן