מבזקים
שנה וחצי אחרי נפילתו: החלום של רס"ן אליאב אביטבול ז"ל הופך למציאות – מכינת "שדה אליאב" יוצאת לדרך מזכרת בתיה: שבוע של תרבות בספרייה הציבורית עם ערב שירה ומפגש סופר משה (מויש) לוי נבחר למנכ"ל העירייה החדש בנתניה דימונה: ערב המלגות השנתי יסייע לסטודנטים לאתר מלגות בשווי עשרות אלפי שקלים גבעתיים פותחת את הקיץ: "קהילילה" יחזיר את הפעילויות לכל שכונות העיר בערב אחד בעלות עסקים באופקים הוכשרו כ"שומרות סף" לזיהוי אלימות ופגיעות מיניות אופקים: ארבע תלמידות מקבוצת הרובוטיקה התקבלו למסלול מדעי מורחב אופקים ממשיכה לצמוח: ארבעה בתי ספר חדשים – ולראשונה ייפתח בעיר בית ספר לחינוך מיוחד אילת ממשיכה להוביל בקיימות: העיר זכתה באות הוקרה – ומתקרבת לעצמאות אנרגטית אשקלון מצדיעה לעמית קינן: בן ה – 15 ייצג את ישראל באליפות אירופה בטניס לראשונה באופקים: מינהלת התחדשות עירונית תוביל את חידוש השכונות הוותיקות ונדליזם בפארק במודיעין: ראש העיר חיים ביבס מזהיר – "לא נעבור על כך בשתיקה" קריית גת בדרך לחיבור ישיר לכביש 6: משרד התחבורה מקדם את מחלף שורק מזרח כתב אישום נגד בעל חברת בנייה מרהט – חשבוניות פיקטיביות בהיקף של כ – 33 מיליון שקל גבעתיים משנה כיוון: העירייה תחזק את ההורים כדי להתמודד עם אלימות בני הנוער הרשעה ברצח בנסיבות מחמירות: ג'ייסון עודה הורשע ברצח המתוכנן של ילנה גרנברג ז"ל עיריית אילת מבהירה: נכון לעכשיו לא אותרו נפילות ואין נפגעים או נזק רחובות, קריית אונו, ירושלים, הרצליה ומודיעין על מפת המצוינות: תלמידי הערים זכו במדליות באולימפיאדה הבינלאומית במתמטיקה אשדוד: אישה נהרגה לאחר שנפלה מגובה ברחוב הציונות; המשטרה בודקת את נסיבות האירוע דיווח: זוהו שיגורים מאיראן לעבר עקבה בירדן; פטריית עשן נצפתה באזור הרי אילת

עשרות צעירים מאוסטרליה ומדרום אפריקה הגיעו לקטיף תמרים

שֶׁיִּתַּמּוּ שׂוֹנְאֵינוּ וְאוֹיְבֵינוּ – עשרות צעירים מאוסטרליה ומדרום אפריקה בקטיף תמרים לקראת ראש שנה אורי שושן, מנכ"ל "חיבורים בחקלאות": "כשאנחנו רואים את הצעירים שמגיעים מכל קצוות העולם כדי לעזור לחקלאים שלנו, אנחנו מגלים בהתרגשות את הרוח האמיתית של העם היהודי, את הערבות ההדדית שהיא הכוח שלנו במיוחד בתקופות קשות כאלה."

ריחות של שנה חדשה באוויר, עוד כחודש נתכנס סביב שולחן החג לרגל השנה החדשה. זה יהיה סיפתח לשנה חדשה, ובאותה נשימה סיכום לשנה הקשה ביותר בתולדות המדינה.

אחד מסימני החג הבולטים, שמפאר את שולחן החג, הוא פרי התמר עליו מברכים "יְהִי רָצוֹן מִלִּפְנֵי אָבִינוּ שֶׁבַּשָּׁמַיִם שֶׁיִּתַּמּוּ שׂוֹנְאֵינוּ וְאוֹיְבֵינוּ" – כמה שאנחנו מתפללים לזה בשנה הזו.

בימים אלה, שיאה של עונת קטיף התמרים, עשרות צעירים התנדבו דרך "חיבורים בחקלאות" – המחברת בין החקלאים שנקלעו במלחמה למחסור בידיים עובדות, לבין המתנדבים – בקטיף תמרים בקיבוץ שדה אליהו אצל החקלאי שי.

הקבוצה, המונה עשרות בנים ובנות מאוסטרליה ומדרום אפריקה, הגיעה דרך בני עקיבא העולמי להתנדבות חקלאית של שבוע בארץ, והתמקדה, בין היתר, במיון תמרים לקראת ראש השנה.

אורי שושן, מנכ"ל "חיבורים בחקלאות":

"כשאנחנו רואים את הצעירים שמגיעים מכל קצוות העולם כדי לעזור לחקלאים שלנו, אנחנו מגלים בהתרגשות את הרוח האמיתית של העם היהודי, את הערבות ההדדית שהיא הכוח שלנו במיוחד בתקופות קשות כאלה."

חיבורים בחקלאות, המפעילה מזה עשור אלפי מתנדבים במאות משקים גדולים בישראל לפעילות חקלאית-חינוכית, יצאה בעקבות המלחמה למבצע חירום להצלת החקלאות הישראלית. מרכז הפעילות הוא חמ"ל המספק עזרה מיידית לחקלאים במצוקה ומשדך להם מתנדבים. עד כה מאות חקלאים פנו לסיוע ועשרות אלפי מתנדבים יצאו לשטח לסייע.

 

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: חיבורים בחקלאות

דילוג לתוכן