מבזקים
באר שבע מרחיבה את פינות ההאכלה לחתולי הרחוב רשת הביטחון של ישראל: למרות החום הקיצוני, הערבה המשיכה לספק ירקות שאף אזור אחר לא הצליח לגדל מודיעין מכבים רעות: ערב “שבילי תקווה וצמיחה” חתם תערוכה והשיק אנתולוגיה חדשה פתח תקווה: גבר כבן 50 נפצע בינוני בתאונת התהפכות; מספר פצועים קל בתאונה נוספת בעיר ללא היכרות מוקדמת: תושב אילת תקף קשיש בתחנת אוטובוס ואיים עליו באמצעות לבנה נערכים בשגרה, מוכנים בחירום: כ-15 מקלטים ציבוריים שודרגו באופקים למען ביטחון התושבים מאולם הישיבות לשטח: בכירי אינטל קריית גת בנו ספסלים נגישים לתושבי העיר נהגים שימו לב: עבודות לילה בכביש 41 בין ניר גלים לבני ברית מתלמידים ליזמים: בני הנוער מבת ים פיתחו אפליקציות, נאבקו בגזענות וזכו בתחרות עירונית מהפכת ה-AI בבתי הספר: כל תלמיד בחטיבת הביניים יקבל מורה פרטי לאנגלית באר שבע על מפת המתמטיקה: שני תלמידים זכו במקום הראשון הארצי ראש העין מצדיעה למשפחות המילואים: היכל התרבות הואר בירוק אופקים מצדיעה למילואימניקים: העיר האירה בירוק וחיבקה את המשפחות אשקלון חוגגת את שבוע הספר: יריד, הצגות וספרים במחירים מיוחדים אחרי הדחייה: חגיגות חודש הספר בתל אביב יפו יוצאות לדרך מרדף פרוע ליד נהורה: נהג משדרות ללא רישיון ניגח אופנוע משטרתי ונעצר מ – 240 לחץ דם ל – 42 ק"מ: המהפך המטורף של איש העסקים מרמת גן יצאה במונית מזירת התאונה: כתב אישום נגד תושבת שדרות בעקבות תאונה קטלנית בכביש 232 אשדוד מתכוננת לתרחיש הקשה ביותר: תרגיל פתע דימה פגיעת טיל בין שני מגדלים בני 20 קומות משרד הבריאות מזהיר: תכשירים “טבעיים” להרזיה ולאון גברי הכילו חומרים מסוכנים

פינוי בינוי בקרית משה ברחובות: המדינה תסבסד 400 יחידות דיור בעלות של 80 מיליון ש"ח

לאחר בקשות רבות לקידום הפרוייקט מצד עיריית רחובות- המדינה תסבסד מתחמי פינוי בינוי בהיקף של 80 מיליון ש״ח, לבנייה של כ-400 יח"ד בשכונה.

תוכנית ההתחדשות העירונית בקרית משה הינה הגדולה ביותר במדינה, ובימים אלה עשתה המדינה צעד נוסף בדרך למימושה: פרסום תוצאות ״קול קורא״ לסבסוד מטעם המדינה ליזמים לבניית כ-400 יחידות דיור נוספות. לאחר בקשות רבות לקידום הפרוייקט מצד עיריית רחובות- המדינה תסבסד מתחמי פינוי בינוי בהיקף של 80 מיליון ש״ח, לבנייה של כ-400 יח"ד בשכונה.

פורסמו הזוכים בקול קורא השני של הקרן להתחדשות עירונית לסבסוד מתחמי פינוי בקרית משה. סבב המענקים הנוכחי הגיע לאחר סבב מענקים נרחב בהיקף של 210 מלש"ח בסוף שנת 2022 בו זכו ארבעה יזמים, שאיפשר כלכלית את קידומם של 10 מתחמים נוספים.

הקול קורא של הרשות להתחדשות עירונית נועד לאפשר למתחמים שלא נמצאו כלכליים בעת אישור התוכנית- לממש את הפרויקט שלהם, ולקדם את ההתחדשות עירונית בשכונת קריית משה. שכונת קריית משה נכללת בהסכם הגג שעליו חתמה עיריית רחובות עם משרד השיכון, לבנייה של כ-11,000 יח"ד בקרקע מדינה, ותוספת של עוד 2,000 יח"ד במודל של פינוי בינוי.

מתוך 33 מתחמים בשכונה הוותיקה, רק 10 נמצאו כדאיים כלכלית והתקדמו למימוש הפרויקט מול הדיירים. על מנת לאפשר את התחדשות השכונה, הוחלט על מודל ייחודי, בו יוקצו כספים משיווק של קרקעות מדינה בשכונה ויעברו לקרן כספית לטובת סבסוד יזמי פינוי בינוי. סבב המענקים הנוכחי הגיע לאחר סבב מענקים נרחב בהיקף של 210 מלש"ח בסוף שנת 2022 בו זכו ארבעה יזמים, שאיפשר בניית 10 מתחמים נוספים מבחינה כלכלית על מנת להתקדם. לאור הצלחת סבב המענקים הראשון, פעלה עיריית רחובות לפרסום קול קורא לסבסוד נוסף. 80 מלש"ח בהם זכתה חברת מטרופליס מאפשרים לממש שני מתחמי פינוי בינוי נוספים בהיקף של 389 יח"ד. כלל המתחמים שנמצאו ככלכליים נמצאים בהליכי רישוי מתקדמים והם ההוכחה כי ההשקעה בעיר רחובות מניבה פרי.

הרוב המוחלט של היזמים הגיעו להסכמים מול הדיירים ומקדמים את התוכניות שלהם מול הגורמים השונים. הבניין הראשון בתחום הסכם הגג לפינוי בינוי עתיד להיהרס בחודשים הקרובים.

במקביל מקדמת עיריית רחובות, באמצעות החברה לפיתוח רחובות ובשיתוף משרד הבינוי השיכון ורמ"י- צעדים משלימים לטובת מימוש הסכם הגג ובניהם פרסום מכרז סגור בהיקף של 710 יח"ד ליזמי פינוי בינוי על מנת להגדיל עוד את ההיקף הפרויקטים הכלכליים. עד כה שווקו 410 יח"ד במודל זה לארבעה יזמי התחדשות עירונית בשכונה. בנוסף, מקדמת עיריית רחובות את עבודות הפיתוח בקרקע מדינה ובשכונה הוותיקה בהיקף של למעלה מ-300 מלש"ח, על מנת להבטיח את איכות החיים ברמה גבוהה בשכונה.

◼️ לקבוצת חדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – נדל”ן, כלכלה ועסקים לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: בר לוי אדריכלים

דילוג לתוכן