המשרד להגנת הסביבה מפרסם היום את מרשם הפליטות לסביבה ואת מצאי הפליטות הארצי לאוויר לשנת 2025, ובתוך הנתונים עולה נקודה משמעותית הנוגעת לאזור התעשייה הצפוני באשדוד.
לפי המשרד, בבדיקות שנערכו נמצא פער בין כמויות הבנזן המוערכות במצאי הפליטות באזור לבין ריכוזי הבנזן שנמדדו בפועל בתחנות הניטור הסביבתיות.
במשרד מדגישים כי אין בממצא כדי לשנות את הריכוזים שנמדדו בתחנות הניטור עצמן, וכי בשלב זה לא ניתן לקבוע מהו הגורם לפער.
בין האפשרויות שנבדקות נמצאים מקורות פליטה תעשייתיים, תחבורה, מקורות נוספים באזור, מגבלות במודל הפיזור שבו נעשה שימוש או שילוב של מספר גורמים.
המשמעות היא שהמשרד ממשיך כעת לבחון כיצד יש לשייך את הפליטות שנמצאו במצאי למקורות השונים באזור התעשייה הצפוני באשדוד, ומה מסביר את ההבדל בין המודל לבין המדידות בשטח.
הנתון האשדודי מתפרסם כחלק מדוח ארצי רחב יותר, שממנו עולה כי בשנת 2025 חלה ירידה כללית בזיהום האוויר בישראל. לפי המשרד, העלות החיצונית של זיהום האוויר פחתה בכ־12% לעומת השנה הקודמת, ירידה שמוערכת בכ־4.2 מיליארד שקל.
עוד עולה מהדוח כי פליטות החלקיקים הנשימים PM2.5 ו־PM10 ירדו בכ־23% ובכ־22% בהתאמה, ופליטות גזי החממה פחתו ב־3%.
במקביל נרשמה ירידה של 13% בפליטות מזהמים שמקורם בשריפות פסולת עירונית, כאשר במהלך 2025 תועדו 10,977 אירועי שריפות פסולת ברחבי הארץ.
מרשם הפליטות של המשרד להגנת הסביבה כולל נתונים מ־570 מהמפעלים וממקורות הזיהום הגדולים בישראל, ומציג מידע על פליטות לאוויר, לים, לקרקע ולמקורות מים וכן על העברות פסולת.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אזור
- אילת
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע
- בית שמש
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הערבה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- יהודה ושומרון
- ים המלח
- ירוחם
- ירושלים
- כפר סבא
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- עומר / מיתר
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








