מבזקים
ראשוני: כל היציאות מהעיר אילת סגורות – עד להודעה חדשה גוש דן: פגיעה במבנה מגורים בעקבות מטח טילים אכיפה בתל אביב: 32 כלים חשמליים הוחרמו וניתנו עשרות דוחות באר שבע: כך מתכוננים בסורוקה לאירועי חומרים מסוכנים מפגש מיוחד בקפלן: כלבת שירות פגשה את התינוקת אחרי הלידה בית שמש: משלחת שגרירי אירופה סיירה באתר ההרס באר שבע להורים: אין פעילות בצהרונים – אין תשלום “המחירים כבדים אך ננצח”: הרצוג בזירת הפגיעה ברמת גן ויכוח שהסלים לאלימות: כתב אישום נגד תושבת אילת ראשון לציון: אזהרת חצבת אחרי שני מקרים בבית החולים שמיר תוכנית 'גדות הנחל אשדוד' המקודמת ע"י רשות מקרקעי ישראל  בשיתוף  עם עיריית אשדוד  אושרה להפקדה בותמ"ל ונדליזם במקלטים הוביל למהלך קהילתי: הורי כפר סבא התגייסו בשורה להורי גבעת שמואל: הקפאת תשלומי המעונות והצהרונים לחודש אפריל “עיר מקלט בלי רופאים”: הדיון בכנסת חשף את מצב הבריאות באילת אחרי נפילת פצצת המצרר: ביסמוט בביקור הזדהות באור יהודה אין פעילות – אין חיוב: כך פועלת המועצה בגן יבנה בתקופת החירום כך גבעת שמואל מחזיקה את העורף: שמרטפייה לילדי עובדים חיוניים גל פריצות בקריית מלאכי פוענח: קטין נעצר בחשד ל – 29 מקרים אין פעילות – יש החזר: ראש העין מודיעה על החזרים מלאים להורים בשורה לבעלי העסקים בראשון לציון: פטור מאגרת כיסאות ושולחנות

פרידמן: "על הממשלה להכריז על משבר הדיור כנושא חירום ברמה הלאומית"

הדובר: מנכ"ל בנק לאומי

"על הממשלה להכריז על משבר הדיור כנושא חירום ברמה הלאומית – את הדברים הללו אמר היום (שני) חנן פרידמן, מנכ"ל בנק לאומי בכנס ירושלים ה-20 של קבוצת ״בשבע״.

"אל לנו להתבשם מהרגיעה הנוכחית בשוק הדיור", הוסיף "מדובר להערכתנו ברגיעה קצרת טווח, שנובעת מסביבת הריבית ומפסיכולוגיה של ציפייה לירידות מחירים. בהינתן שקצב התחלות הבניה ירד משמעותית בחודשים האחרונים ושהביקוש לדירות ימשיך להיות גבוה משמעותית מההיצע, הצפי הוא שבמוקדם או במאוחר מחירי הדירות ישובו לעלות. לכן, על הממשלה להכריז על משבר הדיור כנושא חירום ברמה הלאומית ולגבש תוכנית אסטרטגית ארוכת טווח, בעיקר בצד היצע הדירות. אם השוק ימשיך להתנהל באופן שבו הוא מתנהל בשנים האחרונות, נמשיך לראות עליות מחירים גם בעוד עשור".

עוד ציין: "עודף הבירוקרטיה הוא חסם צמיחה משמעותי במשק שהגיע למימדים לא הגיוניים. בלי שינוי יסודי וקביעת יעדים ומדדים ברורים לצמצום מהותי של הבירוקרטיה ברמה הלאומית – לא נצליח להביא את השינוי המיוחל שכולנו חפצים בו. זה קריטי להמשך האצת הצמיחה גם בהליכי תכנון ובנייה, גם במתן הקלות לעסקים קטנים, גם בקיצור הליכי רישוי לעסקים, גם בהסרת חסמים רבים שמונעים כיום תחרות אמיתית במגוון רחב של ענפי משק".

צילום: חדשות 08

דילוג לתוכן