מבזקים
פוענח הרצח בהרצליה של בן 47, החשוד מכפר סבא, אותר בדירת מסתור “דור של לוחמים וגיבורים”: גבעת שמואל הוקירה את הווטרנים בת ים משדרגת את מתחם הפודטראקים בטיילת מול הים מודיעין מחזקת את כיתת הכוננות: הקריאה החדשה לתושבים רחובות: חסימת תנועה ברחוב ענטין בשל עבודות יציקה מהתופת בכפר עזה למאבק על הצדק: שי לי עטרי לא שותקת תל אביב: כתב אישום בפרשת יונט קרדיט – גם משה כחלון נאשם 11 נפגעים קל בתאונה בין מספר כלי רכב ביגאל ידין בירושלים ירושלים: המשטרה תפצה מתיישבים בעקבות חיפוש במחסום אילת מכשירה מתווכים למהפכת ההתחדשות העירונית באר שבע: מחקר בסורוקה משנה את הגישה לאנטיביוטיקה אחרי קוצב לב חשוד בפריצה לדירה נעצר עם כפפות ו – 3,000 דולר התינוק אבינועם מאיר ז״ל הובא לקבורה אחרי האסון בכביש 1 ראשון לציון מחזירה את פסטיבל הספרים עם שמות ענק אור יהודה: רימון רסס הושלך לעבר בית עסק, ארבעה נפצעו פתח תקווה: קפיטריית ערב חדשה תגיע למחלקות הסגורות בגהה מרדף נדיר בנגב: זאב תועד רודף אחרי צביית נגב פתח תקווה: רוכב קטנוע בן 18 נפצע בתאונה עצמית באזור מצמצמים רכבים: "ימי איסוף הגזם" משתנים מהנובה לשולחן הפיתוח: הסטודנטיות מאשדוד שמקימות בית דיגיטלי לנופלים

פרסום דוח מיוחד | מבקר המדינה מתניהו אנגלמן: "אחד מכל עשרה בני נוער חווה בריונות ברשת"

מבקר המדינה מתניהו אנגלמן פרסם דוח מיוחד שתוצאותיו מפתיעות ומבישות. אנגלמן פרסם את הדוח המיוחד העוסק בהגנת קטינים במרחב המקוון. המבקר בדק את נושא ההגנה על ילדים ובני נוער במרחב המקוון בהיבטי אכיפה, טיפול, חינוך ומניעה. הביקורת נעשתה במטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת – 105, במשרד החינוך ובמשטרת ישראל. בדיקות השלמה בוצעו במשרד המשפטים, במשרד לביטחון הפנים, במשרד התקשורת, במשרד הרווחה, במוסד לביטוח לאומי וביחידת צור בשירות בתי הסוהר. נוסף על כך התקיים שיח עם עמותות, ארגונים ומומחים שונים העוסקים בנושא. כמו כן, התקיים מפגש עם נציגי מועצת התלמידים והנוער הארצית, וכן בוצע הליך שיתוף ציבור עם הורים ומנהלים. 
"על פי הנתונים, אחד מכל עשרה בני נוער חווה בריונות ברשת", מציין אנגלמן. "בשליש מהתיקים שנפתחו בגין עבירות מין במרחב המקוון היה קורבן קטין. רבע מהקורבנות בתיקים הנוגעים לעבירה על חוק הסרטונים הם קטינים. נתונים אלה ונוספים מהווים נורת אזהרה בפני מקבלי ההחלטות בכלל, ובפני מערכת החינוך וגורמי האכיפה בפרט.
ברחבי העולם ובישראל מציינים את שבוע הגלישה הבטוחה, אך בעת הזאת הנתונים בישראל לא מעודדים. ההתמודדות עם הסיכונים במרחב המקוון מחייבת פעולה רחבה ברמה הלאומית, תוך רתימת כל בעלי העניין הרלוונטיים לפעולה מתואמת בנושא חשוב זה – בפרט שההערכות מצביעות על השימוש הגובר במרחב המקוון, בפרט בקרב ילדים ובני נוער, בתקופת הקורונה  אשר הביא להתגברות הפעילות הפלילית ברשת האינטרנט. המציאות המשתקפת בדוח זה מחייבת התבוננות, ניתוח ופעולה משמעותיים ברמה הלאומית. יישום ההמלצות של הדוח ופעולה נחושה של משרדי הממשלה יקרבו, ולו במעט, את הרשת למקום בטוח יותר עבור ילדינו"
דילוג לתוכן