מבזקים
לוד: הולך רגל בן 26 נפגע מרכב נתיבות: בן 4 נפגע מרכב נתניהו במסר לעם הלבנוני: "חיזבאללה חלש מאי פעם, ישראל חזקה מאי פעם" חשש לחייה של בת 15 מקריית מלאכי חשד חמור בתל אביב: בן 25 נעצר בחשד לעבירות מין ופגיעה בפרטיות דרמה: אזרחית ישראלית חולצה מהשוק בקלקיליה – הועברה לכוחות הביטחון בשלום גבעתיים משיקה מלגות של 10,000 שקל לסטודנטים דירות החל מ-3.36 מיליון שקל: פרויקט ענק בירושלים נחשף גאווה ענקית לקריית אונו: בית הספר אביגדור ורשה הוכתר לאלוף ישראל בשחמט סערה בירושלים: הפלג הירושלמי תוקף את המשטרה לאחר העברת 17 תלמידי ישיבות לכלא הצבאי 10 נפגעים בתאונה בין אוטובוס ורכב בבאר שבע לקראת מצעד הגאווה בתל אביב: עשרות אמבולנסים, ניידות טיפול נמרץ ייפרסו בשטח סגירת חשבון אכזרית: כתב אישום חמור נגד 4 קטינים שתקפו נער והשאירו אותו לדמם ברחוב הישגים מרשימים למתעמלות מאור יהודה באליפות ישראל בהתעמלות מכשירים אשקלון: שלושה עובדים זכו באות “הטובים בשירות” – אחד מהם חילץ אנשים מבניין בוער באר שבע מרחיבה את פינות ההאכלה לחתולי הרחוב רשת הביטחון של ישראל: למרות החום הקיצוני, הערבה המשיכה לספק ירקות שאף אזור אחר לא הצליח לגדל מודיעין מכבים רעות: ערב “שבילי תקווה וצמיחה” חתם תערוכה והשיק אנתולוגיה חדשה פתח תקווה: גבר כבן 50 נפצע בינוני בתאונת התהפכות; מספר פצועים קל בתאונה נוספת בעיר ללא היכרות מוקדמת: תושב אילת תקף קשיש בתחנת אוטובוס ואיים עליו באמצעות לבנה

פרסום ראשון: המשטרה פשטה במהלך הלילה על ביתם של האחים לביא וביצעה מעצרים בעקבות סוכן סמוי שהפליל חשודים בחשד לעבירות פליליות חמורות הכוללות סחר בסמים, סחר באמל"ח ואלימות

כוחות משטרה גדולים פשטו לפנות בוקר על בתיהם של ראשי ארגון הפשע, האחים עמוס ואופיר לביא משכונת קרית משה.

הפשיטה המשטרתית התרחשה בשעה בשעה 3:30. עשרות שוטרים מהיחידה המרכזית של המשטרה הגיעו ברכבים סמויים אל השכונה ופשטו על בתיהם של האחים עמוס ואופיר לביא העומדים בראש ארגון פשע ונחשבים בעיני המשטרה ליעדים מרכזיים. במהלך הפשיטה תפסו השוטרים כשמונת אלפים שקלים שהוחרמו. כמו כן הוחרם רכב יוקרה מסוג B.M.W ופריטים נוספים. בסוף החיפוש עצרה המשטרה שניים מראשי הארגון.

טרם ברורות הנסיבות לפשיטה, ככל הנראה מנסה המשטרה לקשור את האחים לביא לכתב האישום שיוגש היום (ראשון) נגד רומן אגרונוב מאופקים וירון אמסטט בן 47 מתל אביב, בעל עסק צ'יינג' המזוהה עם ארגון הפשיעה של האחים לביא, בחשד כי הציע עשרות אלפי שקלים בכדי לפגוע בגבר שניהל קשר אינטימי עם גרושתו וכן שלח לשרוף עסק בהרצליה של אדם שתבע אותו. =

הבוקר הותר לפרסום כי סוכן סמוי הופעל בחודשים האחרונים על ידי משטרת ישראל, בין היתר גם בקרב ארגוני פשיעה, והביא למעצרם של 47 חשודים לאחר שפעל בקרבם תוך איסוף ראיות מפלילות כנגדם. לדברי מטרת ישראל, מדובר בהישג משמעותי – חלקם של העצורים משתייכים לרובד הפשיעה הגבוהה, וביניהם ראשי ארגון פשיעה ואנשיהם, האחראים בין היתר גם למקרה רצח אחד לפחות במסגרת מאבקי פשיעה.

משטרת ישראל שמה לה ליעד למגר את מחוללי הפשיעה ובדגש על טיפול במשפחות הפשע ומניעת פגיעה באזרחים הנורמטיביים. לדבריה "משטרת ישראל עושה שימוש מתוחכם ומושכל ביחידות המיוחדות תוך שימוש נרחב באמצעים מתקדמים, תוך שימוש בדרכים יצירתיות ובכללן הפעלת סוכן סמוי. המטרה – הגברת תחושת הביטחון של האזרח הנורמטיבי ומיצוי הדין עם גורמים עברייניים המסכנים לא אחת את הציבור במסגרת מאבקי פשיעה בין גורמים אלו".

הלילה, עת ניתן האות בתום טקס מרגש במעמד המפקח הכללי של משטרת ישראל, רב ניצב רוני אלשיך, בו נחשף הסוכן ותדרוך הכוחות אשר מנו כ-250 שוטרים, בלשים ולוחמים של משטרת ישראל כשחלקם מלווים גם בכלבי משטרה המיומנים באיתור סמים ואמל"ח, בוצע גל מעצרים נרחב במהלכו שמו ידם כוחות המשטרה על 47 חשודים בעבירות פליליות חמורות הכוללות סחר בסמים, סחר באמל"ח ואלימות.

במהלך טקס חשיפת מבצע סוכן "איש הברזל", טרם המעבר לשלב הגלוי בפעילות זאת, ציין מפקד המחוז הדרומי במשטרת ישראל ניצב דוד ביתן כי – "זאת הפעלה חריגה בעוצמתה ובהיקפה לנוכח טיבם של החשודים המופללים. אנו כמשטרה רואים חשיבות בהעלאת תחושת הביטחון של האזרח הנורמטיבי ובקיומה של סביבה בטוחה יותר עבור אותו האזרח".

במשטרת ישראל זיהו כי קיימת עלייה במתיחות בין ארגוני פשיעה שונים, ואף התרחשו מספר חיסולים של דמויות דומיננטיות בקרב ארגונים אלו. על מנת למגר פעילות עבריינית זו עלה צורך מבצעי לטיפול במחוללי הפשיעה. על כן, פעלה המשטרה בדרכים יצירתיות תוך שימוש ביכולות מבצעיות וטכנולוגיות מתקדמות וזאת על מנת למנוע פגיעה בחפים מפשע מחד ולאסוף ראיות מפלילות כנגד החשודים, מאידך.

סוכן סמוי שהופעל על ידי המשטרה ונטמע בין גורמים עברייניים תוך שהוא חודר לעומק פעילותם, הצליח במהלך החודשים האחרונים לאסוף ראיות מפלילות כנגד החשודים שסביבו, זאת, תוך הכוונה ממוקדת ומקצועית על ידי מפעיליו במשטרה. במהלך פעילותו הצליח הסוכן לרכוש מידיהם של סוחרי סמים כמות רבה של סם מסוכן מסוגים שונים – הרואין, קוקאין, הידרו ואף אלפי בולי אל.אס.די. כמו כן רכש גם אמצעי לחימה שונים כגון אקדחים, מטען חבלה ועוד. בנוסף, הצליח הסוכן לאסוף ראיות מפלילות כנגד מי מהחשודים בעבירות אלימות קשה. במהלך הפעלתו זיהו מפעיליו במשטרה את ה"פוטנציאל" הגלום בסוכן וזה הפך בתיאום עם הגורמים הרלוונטיים לעד מדינה.

כאמור, במהלך הלילה פשטו הכוחות על בתיהם של החשודים, ביניהם ראשי ארגון פשיעה, עצרו אותם וביצעו חיפוש בביתם. במהלך חיפושים אלו הצליחו השוטרים לאתר ולאסוף ראיות נוספות המצטרפות לשלל הראיות הקיימות עד כה בתיקי החקירה ושהושגו במהלך פעילותו של הסוכן הסמוי. בנוסף, נתפסו עשרות כלי רכב מרשותם של החשודים שלגבי חלקם צפויה המשטרה לבקש את חילוטם, מעבדת סמים וסמים נוספים וסכום של מאות אלפי שקלים ברשותם של החשודים. במהלך היום יובאו החשודים בפני בית המשפט באשקלון לשם הארכת מעצרם והמשך פעולות החקירה הנדרשות.

(צילומים: באדיבות משטרת ישראל)

 

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן