מבזקים
גם מעונות היום השיקומיים מושעים: משרד הרווחה עובר למענה מקוון שיטפונות וסגירות כבישים בדרום: אלו הצירים החסומים הבוקר בפגישה בירושלים: סער קרא לאירופה להחמיר מול חיזבאללה נפילות פריטי אמל"ח ליד יהוד: נזק בכמה זירות בטירת יהודה ירושלים על הפודיום: תמנע נלסון לוי זכתה בזהב בטביליסי בן 18 מאלון מורה נרצח בפיגוע בשומרון: יהודה שמואל שרמן יובא למנוחות בעקבות המצב הביטחוני: יבנה עוצרת את קייטנות פסח לילדים בעקבות ההסלמה: גבעת שמואל מבטלת פעילויות הפוגה לילדים רסיס יירוט נפל סמוך לתיכון בחולון, כוחות בזירה; אין נפגעים פצועים בינוני בתאונה בבאר שבע: זה מה שקרה ברחוב סוקולוב החורף עוד כאן: גשם, רעמים וסכנת שיטפונות היום ראשון לציון: שעות בודדות אחרי נפילת טיל המצרר – הזירות שוקמו כמעט במלואן אזעקות הבוקר באזור דן, השפלה, הירקון, לכיש, שומרון והשרון; הטיל יורט, אין נפגעים דרמה עולמית: טראמפ מציב אולטימטום של 48 שעות לאיראן עדכון פיקוד העורף: שינוי במדיניות ההתגוננות – עד יום שלישי פיקוד העורף – שרון / ירקון / דן / השפלה פיקוד העורף – העמקים / בקעת בית שאן / מנשה פיקוד העורף צפון – גולן צפון / גולן דרום / קו העימות / גליל עליון / מרכז הגליל / גליל תחתון / המפרץ / הכרמל פיקוד העורף – ירושלים / שפלת יהודה פיקוד העורף – שומרון / בקעה / יהודה / ים המלח / ערבה / אילת

פרסום ראשון (חדשות 08) | פרשת הנפצים בגן יבנה: "השיטור העירוני פועל בנחרצות למיגור התופעה"

תושבי גן יבנה מתלוננים על "מכת נפצים", בימים האחרונים. הנפצים הנמכרים הם מסוג "משודרג" המשמיע בומים בעוצמה שטרם נשמעה בארץ. גולשים רבים מכל רחבי היישוב דיווחו לחדשות 08 על הבומים שהפכו את חייהם לסיוט. לאחר פניה למועצת גן יבנה, נמסר: "נראה תוצאות לפעילות זו בקרוב".
"הכלב שלי לא מפסיק לרעוד ולהתנשף בגלל כמה ילדים/מבוגרים שמפוצצים נפצים בחוץ", אמר תושב היישוב, גילי. לדבריו, "הדבר הזה הפך לנורמה בגן יבנה ולמרות שעלו פה לא מעט פוסטים של בעלי כלבים כבר הבנתי שאין מה לדבר על פיקוח או משטרה ולכן אני עובר שלב. ברגע שאגלה מי מהעסקים בגן יבנה מוכר את הדברים האלו אני מבטיח שאפעל בכל כוחי שאותו עסק יקבל את הקנס הגבוה ביותר האפשרי ומצדי שיקבל צו סגירה ופרנסתו תיפגע".
הנפץ הוא חומר בערה הדחוס בחפצים שונים ומוצת על ידי שיפשוף, הדלקת גפרור או אפילו שחרור נצרה. ככל שחומר הבערה רב יותר כך הפיצוץ רועם. אורלי, שחווה את הפיצוצים מדי ערב ,שיתפה – "הבת שלי עם חרדות מהאזעקות וכל נפץ כזה שזורקים ליד הבית מעמיד אותה על הרגליים. לרוב הם זורקים בסביבות 8 בערב ואז בכלל הלך חצי לילה בלהרגיע אותה".
אלינה הוסיפה. "לפני שבוע צרחתי את נשמתי על 2 בחורים נראו כבני 16 בערך ברמה ששכנים יצאו, איפה ההורים לעזאזל?! הם יוצאים מהבית פאקינג דברו איתם לפני תשאלו לאן הם הולכים, מה עושים".
ממועצת גן יבנה נמסר: "המועצה, באמצעות השיטור העירוני והפיקוח ביצעו פעולות יזומות על מנת לתפוס את האחראים ולמגר את התופעה. אנו מודעים לה ונותנים לה תיעדוף גבוה בטיפול. השיטור העירוני פועל בנחרצות למיגור התופעה ואנו נראה תוצאות לפעילות זו בקרוב".
דילוג לתוכן