פתח תקווה ממשיכה להיות יעד עבור עולים חדשים. על פי הדוח המסכם של משרד העלייה והקליטה לשנת 2025, 300 עולים חדשים בחרו להתגורר בעיר במהלך השנה החולפת, נתון המציב אותה במקום ה־15 ברשימת הערים המובילות בישראל בקליטת עלייה.
מהדוח עולה כי בשנת 2025 עלו לישראל 22,522 עולים חדשים. למרות המלחמה, האתגרים הביטחוניים וחוסר הוודאות, אלפי יהודים בחרו לעלות לישראל ולהקים בה את ביתם.
ברשימת הערים שקלטו את מספר העולים הגבוה ביותר מובילות תל אביב יפו עם 3,271 עולים, נתניה עם 2,920, ירושלים עם 2,494 וחיפה עם 2,104. אחריהן מדורגות בת ים, אשדוד, רעננה, בית שמש, ראשון לציון, באר שבע, אשקלון, נהריה, הרצליה, רמת גן ופתח תקווה.
אחד הנתונים הבולטים בדוח הוא השינוי בהרכב העלייה. בשנת 2025 הגיעו לישראל 8,499 עולים מארצות הברית, צרפת, בריטניה וקנדה – עלייה של 25% לעומת השנה הקודמת. כתוצאה מכך, חלקם היחסי של עולי מדינות המערב מכלל העולים עלה מ־21% בשנת 2024 ל־38% בשנת 2025. העלייה החדה ביותר נרשמה מצרפת, עם גידול של 51%, בעוד שמארצות הברית הגיעו 3,781 עולים.
עוד מצביע הדוח על כך שהעולים הופכים צעירים יותר. כ־34% מכלל העולים בשנת 2025 הם בני 18 עד 35 – גילאי העבודה המרכזיים במשק הישראלי. בקרב עולי מדינות המערב שיעורם אף גבוה יותר ועומד על 40%, לצד עלייה במספר המשפחות הצעירות ובעלי המקצוע שבחרו להשתקע בישראל.
במשרד העלייה והקליטה מציינים כי העלייה ממשיכה להוות מנוע צמיחה משמעותי למשק הישראלי, עם תרומה לכלכלה, למערכת הבריאות, לאקדמיה, למערכת הביטחון ולקהילות ברחבי הארץ.
שר העלייה והקליטה, אופיר סופר, אמר כי גם בתקופה ביטחונית מורכבת אלפי יהודים בחרו לעלות לישראל, וכי הנתונים ממחישים את תרומתה המתמשכת של העלייה לחוסנה ולצמיחתה של המדינה.
◼️ חדשות פתח תקווה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.









