מבזקים
40 מחשבים, מזומן ומכונת ספירת כסף: דירת הימורים נחשפה בחולון מתקפת פתע וחדירה מהים, האוויר והיבשה: תרגיל נרחב יחל מחר באילת כביש 40: רוכב אופנוע כבן 25 נפצע בינוני בתאונה סמוך לצומת סירקין החל מהיום תנועה ערה של כוחות באילת והערבה: מחר ייפתח תרגיל ביטחוני נרחב באוויר, בים וביבשה ״מי שיורה – ישלם מחיר״: עיריית לוד הפסיקה מיידית עבודתו של קבלן משנה בעקבות חשש למעורבות באירועי ירי אחרי 26 שנה: משפחת כראל פתחה מחדש את Casa do Brasil באילת – גדולה, מרשימה ועוצמתית יותר תקרית חריגה בחולון: נערים הפריעו לניידת – האופניים החשמליים הוחרמו חשד לניסיון רצח בירושלים: בן 28 נעצר לאחר שאחיו אותר בתוך פח אשפה מוטמן בגילה בתוך פחות משעה בירושלים: בן 84 ואישה כבת 80 אותרו ללא רוח חיים ימים לאחר מותם כביש 431: שלושה נפגעים בתאונה בין משאית לשני כלי רכב תושב מזרח ירושלים נאשם שמכר M16 לפעיל חמאס שתכנן להתנקש בבן גביר תל אביב: גבר כבן 37 אותר ללא רוח חיים בביתו הבוקר שאחרי האירוע בנתניה: הפרטים החדשים על מותו של לוחם מג״ב דוד עמרני חמש שעות של נתינה באילת: ליאור לבקוביץ מסכם יום הצדעה מרגש לבית רפאל חיזבאללה שיגר שני רחפני נפץ לעבר כוחות צה״ל בדרום לבנון – צה״ל תוקף בתגובה טרגדיה בקריית מלאכי: גבר בן 46 אותר ללא רוח חיים בשדרות ירושלים הותר לפרסום: לוחם מג"ב דוד הוייר עמרני ז"ל, בן 20 מנתניה, נהרג באירוע הירי בעיר נתניה: לוחם מג"ב דייויד עמרני ז"ל נורה למוות בידי שוטרים לאחר שפתח בירי בעיר גזים נפיצים ומחסור בחמצן: אדם חולץ מפח מוטמן בירושלים נרות שבת הובילו לשריפה בדירה באופקים – שני לכודים חולצו בשלום

צחי הנגבי סיים את תפקידו כראש המל"ל; גיל רייך יחליפו

הנגבי: "את הכישלון הנורא ב-7 באוקטובר, שאני שותף לו, יש לחקור באופן יסודי כדי לוודא שיופקו הלקחים הראויים וכדי לסייע בהשבת האמון שנסדק. את ההישגים הרבים שהושגו במערכה הצבאית והמדינית יש לשמר ולהעצים."

לשכת ראש הממשלה הודיעה לפני זמן קצר [שלישי]: ראש הממשלה בנימין נתניהו מודה לצחי הנגבי על שירותו בתפקיד ראש המל״ל ב-3 השנים האחרונות, ומאחל לו הצלחה רבה בהמשך דרכו ובריאות איתנה.

בכוונת ראש הממשלה למנות במיידי את המשנה לראש המל״ל, גיל רייך לתפקיד ממלא-מקום ראש המל״ל.

תגובת צחי הנגבי:

ראש הממשלה נתניהו עידכן אותי היום על כוונתו למנות ראש מל״ל חדש. לאור זאת תסתיים היום כהונתי כיועץ לביטחון לאומי וכראש המטה לביטחון לאומי. אעמוד כמובן לרשות מחליפי ככל שיידרש. הודיתי לראש הממשלה על הזכות שהייתה לי להיות שותף לעיצוב מדיניות החוץ והביטחון של ישראל בשנים מאתגרות, על האפשרות להביע עמדה עצמאית בדיונים רגישים ועל השיח המקצועי שניהלנו גם בעת מחלוקות.

המערכה הרב-זירתית שנכפתה עלינו ב-7 באוקטובר 2023 לא הסתיימה. לוחמינו ניצבים על המשמר בחזיתות רבות, והמשימה להשיב את כל חטופינו טרם הושלמה. עוד לא מומשה גם החובה להבטיח – באמצעים מדיניים או צבאיים – שארגוני הטרור ברצועת עזה יורחקו מהשלטון ויפורקו מנשקם ושמעזה לא יישקף עוד איום על ישראל.

האתגרים בזירה המדינית והבין-לאומית נותרו תובעניים, ומחייבים יוזמה ישראלית ופעולה בתבונה, בנחישות ובאחריות. את הכישלון הנורא ב-7 באוקטובר, שאני שותף לו, יש לחקור באופן יסודי כדי לוודא שיופקו הלקחים הראויים וכדי לסייע בהשבת האמון שנסדק. את ההישגים הרבים שהושגו במערכה הצבאית והמדינית יש לשמר ולהעצים.

על כולנו להישאר מחויבים וקשובים לצרכי אלה שנשאו במחיר היקר מכל יקר: המשפחות השכולות ופצועי המלחמה בגוף ובנפש.

חשוב מכל: יש לפעול לריפוי הפצעים בחברה הישראלית ולחיזוק האחדות בתוכנו. עוצמתה של האחדות הישראלית התגלתה בשנתיים האחרונות במלוא עוזה בשדה הקרב, וניפצה את האשליות של אויבינו. כעת השבת האחדות בכלל רובדי העשייה הציבורית היא תנאי להבטחת נצח ישראל.


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: חיים צח, לע"מ

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של ירושלים

לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן