news08.net/ads.txt

צלחו את המשימה | לוד מוגדרת כעיר ירוקה; יאיר רביבו: “בבקשה, לא לתת לנגיף להאדים שוב”

בשורה חשובה ומשמעותית לעיר לוד ולתושביה. עפ”י נתוני משרד הבריאות, לוד מוגדרת החל מיום ג’ השבוע כעיר ירוקה בתחלואה בקורונה והיא מדורגת במקום ה-80 בישראל, לאחר שרק לפני חודש הייתה במקום ה-6 עם נתוני תחלואה מדאיגים במיוחד, אשר היו גבוהים באופן ניכר מהממוצע הארצי.

אין ספק שהפעילות הנחושה שהוביל ראש העיר, עו”ד יאיר רביבו, במלחמה נגד התפשטות הנגיף, יחד עם מנכ”ל העירייה אהרון אטיאס וחברי מועצת העיר שנרתמו למשימה, בהם אקרם סאקאללה – מחזיק תיק הבריאות, וכן שירן בוקרה ג’רבי – מנהלת אגף תכנון ופרויקטים שניהלה את פעילות הבריאות במשל”ט, תרמה להשטחת עקומת הנדבקים בעיר. בתוך כך הקימה עיריית לוד בהנחיית ראש העיר משל”ט עירוני (מרכז שליטה ובקרה) בשיתוף פיקוד העורף, המל”ל ומשרד הבריאות, לריכוז תמונת המצב העדכנית בקרב תושבי העיר, במטרה להביא לתיאום וסנכרון של כל המערכות העוסקות בצמצום התחלואה ושרשרת ההדבקה בקרב תושבי העיר, בדגש על איתור חולים והוצאתם למלוניות, תוך גיבוש תמונת מצב מהימנה ורציפה.

במקביל הפיצה העירייה הנחיות ומסרים שוטפים בתיאום גורמי משרד הבריאות ופיקוד העורף, וכן ביצעה פעולות הסברה יזומות בהובלת דובר העירייה, יהורם בן ארוש וצוותו, בהן קמפיין ענק בעברית, רוסית, ערבית ואמהרית, לעידוד הוצאת חולים מאומתים למלוניות, לצד טלפניות רווחה שהתקשרו לכל אחד מהחולים המאומתים בניסיון לשכנעם.

כאמור, מאמצים אלה שהוביל ראש העיר, הביאו לירידה בתחלואה בלוד לאחר שגם רבים מהחולים המאומתים התפנו למלוניות החלמה.

בוועידה הלאומית למיגור הקורונה של גופי החירום שהתכנסה בשבוע שעבר, בהשתתפות ראשי רשויות ונציגי השלטון המקומי, וכן גורמי משרד הבריאות, משרד הביטחון, משרד האוצר, ומשרד הפנים,  הוצג מודל המצפן או הרמזור כפי שנהוג לכנותו, שמאפשר לראשי הרשויות לנהל את המאבק בקורונה בשיתוף כל גופי החירום ומשרדי הממשלה, בהתאם לרמת התחלואה בכל עיר והצבע המיוחס לה בהתאם לצבעי הרמזור.

אל”מ (במיל’) טליה לנקרי, ראש חטיבת העורף במל”ל, התראיינה לאחר הוועידה ברשת ב’ בתכנית של שלי וגואטה, ושיבחה את מעורבות ראשי הערים בטיפול במשבר הקורונה בעירם, וציינה במיוחד את ראש העיר לוד, עו”ד יאיר רביבו, ואת ראשי הערים ת”א ודימונה, שהצליחו כל אחד, לשטח את עקומת הנדבקים בעירם.

“כדי לקטוע את שרשרת ההדבקה מהר ככל הניתן, צריך להגיע מהר למאומתים, לתושבים שהתגלו כחיוביים לקורונה, לקבוע את המגעים שלהם ולשלב את הרשות המקומית בסיוע החקירה האפידמיולוגית, לפעול לבידוד אפקטיבי של כל מאומת, או לעידוד הוצאתם למלוניות החלמה” אמרה אל”מ טליה לנקרי, “מודל זה יחל לפעול ב-1 בספטמבר, אולם יש ראשי ערים שעשו זאת בלי לחכות, לראש עיר יש הרבה סמכויות, הרשות המקומית מכירה את הפרט הכי טוב, צריך ראש עיר שמאוד רוצה לעשות את זה, ראש עיר שלתושבים יהיה אמון גבוה בו”, אמרה וציינה כאמור את ראשי הערים מלוד, ת”א, ודימונה.

ראש העיר ציין כי מתחילת המשבר טען שיש להעביר את הטיפול במאבק למניעת התפשטות נגיף הקורונה לראשי הערים. “צריך לנהל את המשבר ברמת הפרט ואין מי שמכיר את התושבים טוב יותר מאשר הרשות המקומית, תנו לנו לעבוד, תנו לנו אחריות ותנו לנו את הסיוע” אמר רביבו לשר הבריאות יולי אדלשטיין בעת ביקורו בלוד.

אתמול היה יאיר רביבו מעודד ביותר ומסר את תודתו לתושבי העיר על שיתוף הפעולה ועל ההקפדה אחר ההנחיות. “תושבי לוד, שיחקתם אותה! החל מהערב (יום ג’ 18.8.20) אנו מוגדרים “עיר ירוקה”. ב”ה ותודה שהפנמתם את המסרים שלנו! רק בבקשה, לא לתת לנגיף להאדים שוב!

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן