מבזקים
אירוע ירי בלוד: בן 22 נפצע באורח בינוני ברחוב הרב חיים חורי נועם ששון מעלה את הרף בבאר יעקב: פיטר פלצ׳יק יוביל את בית הספר לג׳ודו בעיר לראשונה בבאר יעקב: המשכן לאמנויות הבמה יוצא לדרך – ועונת המנויים הראשונה נפתחת שריפה במבנה תעשייה בבית דגן ״בעירייה טוענים שנגמלו מדשא סינתטי – אבל ממשיכים לפרוס פלסטיק״: המתקפה של איטל בציר אלשיך ברחובות שני תיכונים בהרצליה זכו בתגמול ממשרד החינוך: עד 7,451 שקלים לעובדי ההוראה חיפושים נרחבים אחר נעדרת מ-רנן, קטינה בת 13 הישג לרמת השרון: שני תיכונים בעיר זכו בתגמול של משרד החינוך ״לאן נעלמו התיכונים של גדרה?״: טליה לנקרי מברכת את רמון – ותוקפת את מדיניות החינוך במועצה שלושה בתי ספר מאור יהודה ברשימת הזוכים של משרד החינוך: המורים יקבלו אלפי שקלים אנה זק והפרויקט של רביבו מגיעים לרמלה: כך תסגור העיר את אירועי הקיץ עופר צבי הוחזק בניגוד לחוק ביו"ש: כוחות מג"ב ורשות הטבע והגנים חילצו אותו מבית בא – ראם אירוע אבטחה חריג בירושלים: אדם זר חדר למשכן הכנסת – אוחנה הורה לפתוח בבדיקה הסערה סביב עדן בן זקן ונתניהו מגיעה לבית המשפט: מספר תביעות הוגשו בעקבות ההופעה בתל אביב מרכז חדש לצעירים נחנך בביתר עילית: "לא בנינו רק מקום – בנינו קהילה" עבודות הקו הכחול ברחובות: המדרכה ברחוב הרצל תיחסם מחר למשך 7 שעות קטין מאשקלון נעצר בחשד למעורבות באירועי אלימות באריאל קריית מלאכי: 93% זכאות לבגרות – אמית נבחר לבית ספר מצטיין מנהלת חדשה למחלקת החינוך במועצת קדומים: עירית לדרברג כל התיכונים באילת דורגו בין בתי הספר המצוינים בארץ

צעירות וצעירי לוד מותחים את פניה של העיר

הצעירים מתכנית שנת קהילה הובילו יוזמה מבורכת ורתמו את ילדי השכונה במטרה לתרום למקום בו הם פועלים ולשפר את פניו

למרות הכל, בני נוער ערבים ויהודים מותחים את פניה של לוד יחד

כחלק מצעד חשוב של חיבור צעירי החברות הערביות והיהודיות בעיר לוד יזמו קבוצת ״שנת קהילה גרעין במדבר״ בלוד, פעילות שיא במועדונית בשכונת כרם אל תופאח בעיר. כחלק מהיוזמה, הגיעו צעירים משתי החברות על מנת להחיות את מגרש הספורט היחיד באיזור, הגיעו עם דליים ומברשות צבעו את הטריבונות במגרש, ניקו וגרמו לו להיות אטרקטיבי לפעילויות אחר הצהריים.

המגרש שהיה במצב לא טוב היה זקוק למתיחת פנים שתגרום לצעירים להגיע אליו במקום להסתובב ברחובות ובכבישים.

״שנת קהילה גרעין במדבר״ היא תולדה של שיתוף פעולה בין "אגי'ק – מכון הנגב" ותנועת הצופים. כך נרתמים הצעירים מכלל החברות למען העיר ולמען הקהילה. כחלק מהיוזמה צבעו הילדים והמדריכים את הטריבונות במגרש הספורט הצמוד למועדונית בו מתקיימות הפעילויות.

במועדונית פעילים ילדים בכיתות א' עד י' והם מתנסים במגוון רחב מאוד של פעילויות חינוך בלתי פורמלי, הם משחקים, עובדים בקבוצות וגם מקבלים תגבור ועזרה בנושאי הלימודים ובשיעורי הבית בעברית, אנגלית ומתמטיקה.

לפרויקט הזה רתומים גם במחלקת הנוער של העיר וגם במנהלת המתנ״סים של החברה הערבית בעיר לוד שם עוזרים ותומכים בפעילות בשכונה.  ההירתמות הענקית של העירייה ושל ההורים בשכונה לקדם את המועדונית והופכת את החלומות לאפשריים. גם הקרן לפיתוח לוד היא חלק משמעותי בהצלחות הללו וכמובן גם תנועת הצופים.

שכונת “כרם אל-תופאח” בלוד הינה שכונת מגורים לא מוסדרת, השכונה פרוסה על שטח של כ-100 דונם ובה מתגוררים כ-1,000 תושבים ערבים.

בשכונה פועל בית הספר היסודי אל זהרא, וישנו מגרש ציבורי אחד הצמוד למועדונית, ביום מן הימים עשוי לקום באיזור מתנ”ס גדול לטובת אנשי השכונה ולטובת הצעירים שמעבירים את שעות אחר הצהריים בפעילויות מעשירות וחינוכיות.

רונה קשת, מנהלת שותפה בתחום חברה משותפת באג'יק- מכון הנגב:

"אני גאה בצעירים שלנו מתכנית שנת קהילה, שהובילו את היוזמה המבורכת, רתמו את ילדי השכונה והכל במטרה לתרום למקום בו הם פועלים ולשפר את פניו. למרות שהיוזמה נרקמה לרגל יום המעשים הטובים, הצעירים של שנת קהילה מכווננים ופועלים במשך כל השנה כדי להוביל "מעשים טובים", מתנדבים במשך כל השבוע להפעלת מועדונית לילדי השכונה ויוזמים פעילויות רבות בעיר"

 

◼️ לקבוצת חדשות לוד והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אג'יק – מכון הנגב

דילוג לתוכן