מבזקים
ההצעה נפלה – ואז הגיעו הטלפונים: סערה בגדרה סביב ניסיון הדחת מבקר המועצה סוף לחיפושים: הגופה שאותרה סמוך לכביש 40 זוהתה כאלדר דיין ז״ל מאמצי החייאה על פעוטה בת שנה וחצי שטבעה בבריכה ביתית באשקלון תושב באר שבע נאשם בביצוע עבירות מין בקרובת משפחתו בת ה – 10 אופקים מתחדשת: שלושה מנהלים חדשים יובילו בתי ספר בעיר בשנת הלימודים הקרובה רהט, נתניה, תל אביב ופתח תקווה: משרד העבודה חשף חשד להפרות זכויות עובדים במבצעי אכיפה רחובות יוצאת למהלך לעידוד העסקים במרכז העיר: מופעי רחוב והנחה של 50% באגרת השילוט אשקלון משדרגת את בתי הספר לקראת פתיחת השנה: אולם הספורט ברמת כרמים עובר שיפוץ מקיף לפי דיווחים: התפתחות דרמטית בפרשת אלדר דיין – שני חבריו חשודים כי רצחו אותו והסתירו את גופתו נער בן 17 נפצע קשה באירוע אלימות במרכז ירושלים אי ההרפתקאות ממשיך למשוך משפחות: מאות השתתפו באירוע הקיץ בבת ים מאבטח נעצר אחרי הקטטה במושבה בפתח תקווה: חשוד שהכה אוהדים במוט, מעצרו הוארך דימונה, רחובות, ערד ותל אביב: הממשלה הכריזה על מתחמי השיקום הראשונים לאחר פגיעות הטילים אדם נפטר מקדחת מערב הנילוס: יתושות נגועות אותרו גם במרכז הארץ כמעט 10,000 דירות חדשות: תוכנית הענק שתשנה את מרכז באר יעקב בדרך להפקדה באשדוד מקימים מתקן בידוק חדש למכס: יכולת הסריקה תשלש, זמני הטיפול במטענים יתקצרו בקריית אונו בונים קהילה להורים עצמאיים: מסיורי לילה ועד רשת תמיכה לאורך כל השנה עבודות לילה ברחובות: רחוב המדע ייחסם לארבעה לילות במסגרת פיתוח צומת האצטדיון אזהרה לציבור: משרד הכלכלה קורא להפסיק מיד את השימוש בתאורת החירום הזו תושבי אשקלון נאשמים בריגול עבור איראן: צילמו את נמל אילת והר הרצל תמורת אלפי שקלים במטבעות דיגיטליים

צפו: צה״ל חושף את הצוללת השישית – הצוללת אח״י ״דרקון״

טקס מתן השם של הצוללת השישית של צה״ל התקיים היום (ג׳) במספנת ״קיל״ שבגרמניה, בראשות מפקד זרוע הים, אלוף דוד סער סלמה, סמנכ״ל וראש מנהל הרכש הביטחוני (מנה״ר) במשרד הביטחון, זאב לנדאו, שגריר ישראל בגרמניה, רון פרושאור ולצד נציגי משרד הביטחון וזרוע הים אשר מלווים את הפרויקט עם נציגי המספנה בגרמניה.

טקס מתן השם של הצוללת השישית של צה״ל התקיים במספנת ״קיל״ שבגרמניה, בראשות מפקד זרוע הים, אלוף דוד סער סלמה, סמנכ״ל וראש מנהל הרכש הביטחוני (מנה״ר) במשרד הביטחון, זאב לנדאו, שגריר ישראל בגרמניה, רון פרושאור ולצד נציגי משרד הביטחון וזרוע הים אשר מלווים את הפרויקט עם נציגי המספנה בגרמניה.

לצד טקס מתן השם לצוללת, צויין תחילת תהליך בנייתן של הצוללות העתידיות של צה״ל, מדגם ״דקר״ שעתידות להימסר בתחילת העשור הבא.

במסגרת הטקס הוענק שמה הרשמי של הצוללת – אח״י (אוניית חיל ים) ״דרקון״. השם ״דרקון״ – יצור ימי מיתולוגי, המייצג עוצמה, ייחודיות וכוח, נבחר בשל העובדה שהוא טומן בחובו את שלושת האותיות ד׳, ק׳, ר׳ (דקר) ובדרך זו מנציח את מורשת הצוללת אח״י דקר וצוותה.

הצוללת עתידה להימסר לצה״ל במהלך שנת 2025, ובהמשך להפליג לנמל הבית ולהצטרף לאחיותיה כצוללת מבצעית בזרוע הים.

הצוללת אח״י ״דרקון״ הינה מדגם ״דולפין AIP״ ובעלת מערכות ייחודיות, הכוללות טכנולוגיות פורצות דרך, אשר מרחיבות את סל היכולות של צה״ל בזירות השונות.

מדברי מפקד זרוע הים, אלוף דוד סער סלמה: ״אח״י דרקון תהווה אבן ראשה בהבטחת ביטחונה של מדינה ישראל.
רואה ובלתי נראית, תשכון במרחבים רחוקים ועלומים, למשך זמן ממושך. צוללת שהיא מכפיל כוח נוסף ליכולות ולעוצמה של זרוע הים, של צה"ל ושל מדינת ישראל- אל מול אתגרים מורכבים, ברמה האסטרטגית והחשובה ביותר של מדינת ישראל. בעת הזו מתחוללות תמורות אדירות בשייטת הצוללות. אופני ההפעלה המבצעית משתפרים, סל היכולות המבצעיות משתכלל ומתעצם, השילוביות עם גופי הבטחון צוברת תאוצה. כל אלה מציבים את שייטת הצוללות בחוד החנית של המערכה על ביטחונה של מדינת ישראל, כזרוע הארוכה של צה"ל. עם הצטרפותה של אח״י דרקון אל מעמקי העשייה – הזרוע הארוכה שלנו מתארכת מתחזקת באופן משמעותי״.

מדברי סמנכ"ל וראש מנה"ר במשרד הביטחון, זאב לנדאו: ״אנו מציינים היום לא רק את השקת הצוללת דרקון, אלא גם את הקשרים הביטחוניים ההדוקים בין ישראל וגרמניה, יחסים המבוססים על ערכים משותפים ועל שאיפה לעתיד בטוח יותר. יצרנו יחד כלי שיט שיחזק את זרוע הים הישראלית ויביא יכולות עוצמתיות וחיוניות להגנה על מדינת ישראל. בשם משרד הביטחון אני מברך את זרוע הים, שרושמת היום פרק חדש של בניין כח ומבקש להודות לשותפינו במשרד ההגנה הגרמני ובחברת TKMS. אנו מסיימים בהצלחה שלב מרכזי בפרויקט הפיתוח והייצור וממשיכים בעבודה אל השלבים הבאים״.

מדברי שגריר ישראל בגרמניה, רון פרושאור: ״השקת הצוללת הינה מופת של שילוב הכוחות בין ביטחון לדיפלומטיה. המצב הגיאו אסטרטגי מחייב בהירות מוסרית – וגם אסטרטגיה ארוכת טווח. השקת הצוללת היא עוד אבן ביחסים האסטרטגיים בין ישראל לגרמניה, המתמודדות עם אתגרים דומים והזדמנויות משותפות״.

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דובר צה"ל

דילוג לתוכן