מבזקים
תאונת דרכים בכביש 465: חמישה נפגעים פונו לבית החולים שיבא בתל השומר חוגגים שבועות ברחובות: שוק איכרים קהילתי למען חקלאי העוטף והצפון פשיטה ברמלה: נחשף "מפעל גורים" פיראטי בדירת מגורים; 13 כלבי פודל חולצו מהזנחה קשה ערב היסטורי באשדוד: נחנך המועדון השני בעולם למתנדבים עם צרכים מיוחדים אירוע אלימות חריג בבית ספר ביפו: נערה נפגעה "יברכך ה' וישמרך": המורה מאשדוד שריגשה את הורי ותלמידי "נוף ים" נתניה: בן שנה נכווה ממים רותחים – מצבו בינוני רמלה: פקח השיטור העירוני נדרס במהלך תפקידו; ראש העיר ביקר בבית החולים יום המוזאונים הבינלאומי: עשרות מוזאונים ייפתחו בחינם 15 שנה למרוץ – וגבעת שמואל שברה שיא השתתפות האב תחבורתי חדש בדרך לבאר שבע צפון שוטר פלסטיני ופעיל דאעש נעצרו בחשד שתכננו פיגועים תלמידי גבעת שמואל יצאו למסע זהות מרגש בהר הרצל לקראת הדרבי התל אביבי: אלו הרחובות שייסגרו סביב בלומפילד עמק הצבאים יישאר סגור: המחלה מתקרבת לירושלים כדורגל הנשים בירושלים בשיא: קטמון אלופת המדינה התפרצות מחלת הפה והטלפיים: חי בר יטבתה וחי בר כרמל נסגרים למבקרים – אין קשר למזנון יטבתה פוענח רצח בנימין ימנו זלקה ז"ל; המלצה לכתבי אישום נגד 19 קטינים מתוק וגם בריא: הטוויסט של חברת "אחוה" לשולחן חג השבועות שיבושים ברכבת הקלה: חפץ חשוד בפתח תקווה; אין שירות בתחנות העיר

קהילת שכונת מישור הגפן באופקים בערב מחווה מיוחד לזכר הנרצחים ב-7.10

ערב המחווה היה אירוע מרגש ומיוחד, שהוכיח את כוחה של הקהילה להתאחד ולתמוך אחד בשני גם בזמנים קשים | תושבי מישור הגפן הראו שוב את חוסנם ורוחם האיתנה, וקהילה חזקה צמחה מתוך הטרגדיה

ערב מרגש ובלתי נשכח התקיים בחול המועד פסח בשכונת מישור הגפן, שם התאחדו תושבים, ארגונים ומוזיקאים לערב מחווה מיוחד לזכרם של האזרחים החפים מפשע שנרצחו ב-7.10.

האירוע, שהתקיים בשיתוף פעולה הדוק בין ארגון הג'וינט, עיריית אופקים ועמותת נתן, היה הזדמנות עבור הקהילה להתאחד, לחלוק זיכרונות, לחגוג את החיים ולחזק את תחושת השותפות והערבות ההדדית.

הערב נפתח בדברי ברכה מרגשים מאת סוזי מרציאנו, מנהלת הרווחה בעיריית אופקים, שדיברה על חשיבות הקהילה ועל כוחה להתמודד עם אתגרים קשים.

לאחר מכן, עלתה רחל אדרי, תושבת השכונה, לשתף את סיפורה האישי.

אדרי, שלא הצליחה להסתיר את דמעותיה, סיפרה על הקושי הרב שחוותה בעקבות האירועים הטראגיים, אך גם על תחושת ההתחדשות והקהילתיות החזקה שצמחה מתוך הטרגדיה ״נעצרו חיי חשבתי ששרדתי את היום הזה אך דוד בעלי לא שרד ונפל כנפגע פעולות האיבה. נותרתי בחיים כדי לספר על הגבורה כאן בשכונה על האנשים ברחוב הזה. שנדע לזכור ולא לשכוח, דבריה של אדרי נגעו עמוקות בלבבות כל הנוכחים והדגישו את חשיבות ערב המחווה.

שיא הערב היה הופעה מיוחדת של הזמר שמעון בוסקילה, יליד העיר, שהתארח בשכונה והרים את הקהל עם להיטיו האהובים.

בוסקילה, שידוע בחיבורו העמוק לקהל וביכולתו לרגש ולשמח, הצליח ליצור אווירה מיוחדת של התעלות רוחנית וחיבור עמוק בין הקהל לבין עצמו.

לצידו הופיעה גם להקת הזמיר, הלהקה הייצוגית של אופקים, בהובלתו של המפיק המוזיקלי אייל ניסים. הלהקה, המורכבת מנערים ונערות מוכשרים, ביצעה שירים מרגשים שתרמו רבות לאווירה המיוחדת של הערב.

במהלך הערב, רוחי מלכה, רכזת עמותת נתן, עלתה לבמה כדי לספר על הקהילה המיוחדת שנבנתה בשכונת מישור הגפן בעקבות האירועים. מלכה סיפרה כיצד מתוך הטראומה שחוו תושבי השכונה, צמחה קהילה חדשה וחזקה, המבוססת על ערכים של ערבות הדדית, תמיכה ותקווה. "הפכנו למשפחה מגוונת וחזקה," אמרה מלכה, "ואנחנו ממשיכים יחד קדימה." דבריה של מלכה עוררו התרגשות רבה בקרב הקהל והמחישו את כוחה המרפא של הקהילה.

ערב המחווה היה אירוע מרגש ומיוחד, שהוכיח את כוחה של הקהילה להתאחד ולתמוך אחד בשני גם בזמנים קשים.

תושבי מישור הגפן הראו שוב את חוסנם ורוחם האיתנה, וקהילה חזקה צמחה מתוך הטרגדיה.

ערב זה היווה עדות מרגשת לכוחות החיוביים הטמונים באדם וביכולתו להתגבר על קשיים ולצמוח מתוך טרגדיה.

"האירוע התקיים בתמיכתם הנדיבה של ארגון הג'וינט, עיריית אופקים ועמותת נתן במסגרת תכנית "משיב הרוח". תרומתם אפשרה את קיום הערב ברמה גבוהה והבטיחה את הצלחתו.

כמו כן, חשוב לציין את תרומתם של כל המתנדבים והפעילים שעבדו קשה מאחורי הקלעים על מנת להבטיח שהערב יהיה מושלם." נמסר מעיריית אופקים.

 

◼️ לקבוצת חדשות אופקים בווטסאפ לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: חנני אורביץ

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן
דילוג לתוכן