מוזיאון ארצות המקרא בירושלים יארח במהלך חודש ספטמבר סיורים ייחודיים ומרגשים בהנחיית עוזי וחגית רוזנצוויג, הוריו של איתן רוזנצוויג ז"ל – חייל קרבי ואמן שנפל בקרב במלחמת חרבות ברזל. איתן יצר את יצירתו המונומנטלית "קומא" בתקופת הקורונה, במשך שלושה חודשים אינטנסיביים, וזו נחשבת ליצירתו האחרונה – צוואה אמנותית החובקת חיים, אמונה ותקווה.
"קומא" היא יצירה באורך 3.6 מטרים, המתכתבת עם המקרא, התלמוד, הקבלה, השירה העברית לדורותיה, תרבויות המזרח ותולדות האמנות. היצירה מבטאת חקירה של הלא־מודע הקולקטיבי היהודי בהשראת רעיונותיו של הפילוסוף קארל יונג, ונוצרה בסגנון זרם התודעה – ללא תכנון מוקדם. השילוב בין רגישות האמן לעוזו של הלוחם הופך את הסיפור האישי של איתן לסיפור ישראלי מטלטל ונוגע ללב.
במהלך הסיור מוזמנים המבקרים להתבונן לעומק ביצירה ולצלול לנושאים של כפרה, סליחה ומחילה – תוך חיבור בין הסיפור האישי של איתן לבין סיפורו של העם היהודי כולו. לצד זאת, מוצע גם סיור מיוחד לקראת ראש השנה – "לפענח את סודות הזמן", במסגרתו ייחשפו המשתתפים לעולמות של תרבויות המזרח הקרוב הקדום, לאופן שבו נתפס מחזור השנה ולמשמעות הטקסים של התחדשות וצמיחה.
המיקום: מוזיאון ארצות המקרא, רח' שמואל סטפן וייז 21, קרית המוזיאונים ירושלים (חניה חופשית).
מתי: לאורך חודש ספטמבר ועד יום כיפור – בהזמנה מראש.
מחיר: 25 ש"ח לאדם (בהזמנה מראש, מינימום 20 משתתפים).
◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן







