מבזקים
מהלך מדיני חדש: הממשלה תעניק סיוע כספי להעברת שגרירויות לירושלים הישג בינלאומי למערכת הבריאות: מרכז רפואי מאיר הצטרף לארגון בתי החולים העולמי IHF מפגש מרגש בבית החולים בילינסון בין משפחת הלוחם שנפל לבין הקצין שקיבל את קרניתו בית המשפט קבע: המשטרה תפצה הורים ב־10,000 שקלים בעקבות חיפוש ללא צו בירושלים "למרמר את המרמרה 2026": משט הסברה ישראלי יצא מהרצליה עם עשרות משפיעני רשת דרמה בירושלים: גבר כבן 30 איים להשתמש בחומרי נפץ בביתו ונעצר עוקץ של מיליונים נחשף: חשד להונאה אכזרית נגד קשישים בתל אביב וברחבי הארץ מרגש בקריית אונו: המשפחות המיוחדות זכו לחוויית חג בלתי נשכחת גאווה ענקית באור יהודה: הרקדניות הצעירות שכבשו את אליפות אירופה בסרביה "כלב מסריח": תושב שדרות כבן 32 נאשם באונס אשתו והתעללות בילדיו | קשה לקריאה תל אביב לא הולכת לישון: פסטיבל הלילה החדש שישתלט על קריית המלאכה אירועי שבועות ברחובות: שוק איכרים, סדנאות וחגיגות קהילתיות ברחבי העיר טריאתלון הענק חוזר עם מאות משתתפים וחסימות ברחבי אשקלון נתניה על מפת התרבות: סדרת המופעים החדשה שכולם ידברו עליה מגיעה לעיר לוחם צה"ל נפצע קשה וקצין נפצע בינוני מפיצוץ מטען בדרום לבנון ישראל בדרך למהפכת מסכים: טלפונים ייאסרו גם בחטיבות הביניים גאווה אילתית: סגן ש' מיחידה 8200 נבחרה לקצינה מצטיינת ביום העצמאות ה-78 שישו את ירושלים: צעדה ססגונית של תלמידי מורשת נריה ברחובות גבעת שמואל פוענח הרצח בהרצליה של בן 47, החשוד מכפר סבא, אותר בדירת מסתור “דור של לוחמים וגיבורים”: גבעת שמואל הוקירה את הווטרנים

קן הנוער העובד והלומד בשדרות נפתח מחדש

המדריכים נתנו מענה חינוכי לאלפי ילדים ובני נוער בתקופה הזו, והפכו את קן שדרות לעוגן של תקווה וטוב בלב קהילת שדרות בשעה זו.

קן של תקווה: לאחר שנהרס כליל הקן בשדרות נפתח מחדש

קן תנועת הנוער העובד והלומד בשדרות שהיה בסמוך לתחנת המשטרה נהרס אף הוא בשבעה באוקטובר, כעת לאחר חמישה חודשים נפתח מחדש עם החזרה של התושבים לעיר.

מאז אותה שבת שחורה קהילת שדרות התפצלה למספר מוקדים ברחבי הארץ, בעקבות המצב שנוצר בתנועת הנוער העובד והלומד הגדילו לעשות והקימו קנים במספר מוקדי מפונים למתן מענה חינוכי לכלל חניכי התנועה. ככל שחלף הזמן כמות החניכים שילשה את עצמה.

במהלך החודשים שבהם שהו החניכים מחוץ לעיר במלונות יזמה תנועת הנוער העובד והלומד, סמינר המדריכים "אל המח״ר" (מדריכי חוסן חברתי), אשר הכשיר את בני ובנות הנוער שהשתתפו בו להדריך ילדים ונוער צעירים מהם בזמן המלחמה ולאחריה.

התנועה קיימה כבר למעלה מעשרה מחזורים של סמינר זה, במוקדי המפונים ברחבי הארץ. מקן שדרות יצאו לא פחות מ-80 בני נוער לקורסי ההדרכה.

עם החזרה לעיר ובנוסף לפעילות השוטפות בקן, יינתנו מענים בתמיכה לימודית, הכנה לצה"ל ופעילות הפגתית. הקן בתהליך שיפוץ ובנייה מחדש וכרגע עד תיקונו הפעילות תיפתח במבנה בית הספר כדי לפעול במבנים ממוגנים.

"בשבת השחורה ב-7.10 התרחש קרב נוראי בתחנת המשטרה מטרים ספורים ליד הקן שלנו שהיווה מקום להתחמשות והגנה ללוחמים שבאו ללחום בקרב על תחנת המשטרה. איבדנו אבדות יקרות מאוד בקרב זה. אך למרות הטראומה הקשה שעברנו תמכתי בהמשך פעילות התנועה לאחר החזרה לעיר.

את הפעילות יובילו מדריכי הקן שפתחו את שנת הפעילות לצד מדריכי "אל המח"ר" שהוכשרו בחודשים האחרונים להדרכה ומובילים את הפעילות במוקדים השונים". מספרת לנו אביב אלפרן תושבת שדרות ומרכזת את קן שדרות

עוד הוסיפה אביב כי: "החזרה לפעילות בקנים משמעותית כחלק מהחזרה לשגרה. המדריכים שהוכשרו במקומות השונים ברחבי הארץ, נתנו מענה חינוכי לאלפי ילדים ובני נוער בתקופה הזו, והפכו את קן שדרות לעוגן של תקווה וטוב בלב קהילת שדרות בשעה זו. אני מזמינה את כל המדריכים והחניכים לשוב לקן, להגיע לפעילות ובכך להמשיך את התהליך המטורף שהתחלנו ברחבי הארץ ולהעצים את הפעילות בקן שדרות".

◼️ לקבוצת חדשות אשקלון בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות נתיבות בווטסאפ לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: הונער העובד והלומד

דילוג לתוכן