מבזקים
טראמפ בהצהרה דרמטית ל-CBS: "המלחמה כמעט גמורה – הקדמנו את לוחות הזמנים" 19 פצועים הגיעו למרכז הרפואי שמיר אסף הרופא בעקבות המטח האחרון רחובות: כ-130 מקלטים משותפים הופכים למוקדי חוסן קהילתיים מינויים במרכז הרפואי איכילוב: ענבל ירקוני מונתה לסמנכ"לית האחיוּת אשדוד: נחנך מרכז החוסן העירוני "אור איתן" – מוקד תמיכה מקצועי למשפחות רוכב אופנוע כבן 40 נפצע בתאונה בירושלים בית שמש: העירייה מתכוננת להמשך הלחימה – תרגיל חירום נערך ומיגוניות חדשות הוצבו בעיר מבצע "שאגת הארי": ממלא מקום נציב שירות המדינה ביקר במטה מד״א והודה לצוותים על פעילותם עיריית אשקלון לא רואה היתכנות לחזרה ללימודים פרונטליים לפחות עד יום ראשון לידה תחת אזעקות במרכז הרפואי וולפסון במהלך מבצע "שאגת הארי" יבנה מחבקת את משפחות המילואים: מבצע “עוגה לשבת” יוצא לדרך בת ים: בן 53 נעצר לאחר שפרץ לדירה בזמן אזעקה כשהדיירים ירדו למקלט גם ברחובות לא חוזרים ללימודים: מערכת החינוך תישאר סגורה “אובדן מיותר”: קריאה דחופה לענף הבנייה אחרי מות שני עובדים בנגב תל אביב יפו נחלצת לעזרת העסקים: עגלות קפה במקום חנויות שנפגעו בהרצליה לא חוזרים ללימודים: מערכת החינוך תישאר סגורה גל תקיפות נוסף באיראן: צה״ל פגע במפקדת הכטב״מים של המשטר הגנה נוספת לבית שמש: מיגוניות חדשות בבית העלמין ובשכונה טרגדיה בתל אביב: פעוט כבן חצי שנה לא התעורר משנתו – מותו נקבע בית שמש: שני פצועים מרסיסים בעקבות נפילה

קרית מלאכי: משרד התחבורה יבחן הצבת קיר אקוסטי בשכונת המחנה

ראש האופוזיציה במועצת העיר, אליאור עמר, העלה הצעה למועצת העיר לפיה העירייה תפעל לבניית קיר אקוסטי נגד הרעש מהתנועה הסואנת בכביש 3. בישיבה הוחלט כי העירייה תפנה למשרד התחבורה ואיכות הסביבה על מנת לבחון בניית קיר אקוסטי

האם מחאת התושבים תשא פרי? מועצת העיר קריית מלאכי קבעה כי העירייה תפנה למשרדי התחבורה ואיכות הסביבה, על מנת לבחון הצבת קיר אקוסטי בסמוך לשכונת המחנה, כדי שיחסום את רעש התנועה הסואנת המגיע מכביש 3. ההחלטה התקבלה לאחר שראש האופוזיציה במועצת העיר, אליאור עמר, העלה את הנושא לדיון בישיבת המועצה לפני כשבועיים.

הבניינים הראשונים בשכונת המחנה אוכלסו לפני כחמש שנים, כאשר דיירי הבניינים הממוקמים בחזית המזרחית של השכונה, נאלצים להתמודד מיומם הראשון בהם עם רעש בלתי פוסק המגיע מכביש 3 הממוקם מטרים ספורים מקו הבתים הראשון בשכונה. בעקבות זאת, טען עמר בישיבת המועצה, נפגעת באופן משמעותי איכות החיים של הדיירים. "שכונת המחנה היא שכונה חדשה, והיה מצופה שיינתן פיתרון לרעש מכביש 3 כבר בעת בניית השכונה", אמר עמר לחברי המועצה ובכירי העירייה במהלך הישיבה. "התושבים נאלצים להתמודד עם רעש בלתי נסבל, והתפקיד שלנו הוא לעבוד ולפעול כדי שהם יקבלו את הזכות המגיעה להם לאיכות חיים נורמלית", הוסיף ראש האופוזיציה.

בתגובה, נטען מצד ראש העירייה זוהר, המנכ"ל תמיר היזמי והמהנדס נועם רווחה כי מבדיקה שנערכה בעת תכנון השכונה נמצא כי הרעש אינו חורג מהתקן הקבוע בחוק. "יכול להיות שהרעש עומד בתקן, אבל יש גם שכל ישר והיגיון", השיב עמר לטענות. "לפעמים צריך לסטות מהשורה. אם המצב בלתי נסבל כפי שמעידים התושבים עצמם, אז צריך לטפל בו. אני מציע לכל אחד מאיתנו פשוט ללכת לשתות קפה בסלון של אחד התושבים בחזית המזרחית של השכונה, ולהבין מה המציאות שאיתה נאלצים התושבים להתמודד", הוסיף עמר.

לאחר דיון, הגיעו עמר וזוהר לסיכום לפיו מהנדס העירייה יפנה למשרדי הממשלה ולגופים הממונים על הסוגיה, ואלו יערכו בדיקה מחודשת של נתוני הרעש מכביש 3 לשכונת המחנה. לאור זאת, משרד התחבורה והמשרד לאיכות הסביבה, צפויים לבצע בקרוב בדיקה שמטרתה לבחון מהו היקף הרעש שמייצרת תנועת הרכבים והמשאיות על כביש 3, ולאחר מכן תתקיים בחינה מחודשת של השאלה האם להציב קיר אקוסטי לאורך שכונת המחנה. עמר דרש כי הבחינה תתרחב לגבי כל השכונות המקבילות בחזית המזרחית לכביש 3 – שכונת גן שמואל, רחוב רש"י ושכונת קיבוץ גלויות.

צילום: פרטי

דילוג לתוכן