מבזקים
איום ברצח על אביגדור ליברמן בטיקטוק: תלונה הוגשה למשטרה ולקצין הכנסת ירושלים: פעוט בן 4 חודשים נמצא ללא דופק ונשימה – ליבו שב לפעום לאחר החייאה אשדוד לובשת לבן: ערב של אופנה, מוזיקה ויין יתקיים בבית קלנג החלום של דבורה הפך למציאות: מאפייה חדשה נפתחה במזכרת בתיה מחסור משמעותי במנות דם: מבצע התרמה יתקיים באשדוד הקלה בעומסים בנתב״ג: המזוודות מגיעות למסועים בתוך דקות "אנשים נכנסים אליי למשרד בחרדה עמוקה, ויוצאים עם שקט נפשי": מה באמת קורה מאחורי הקלעים של בדיקת פוליגרף? אבל בקריית גת: שי חמו, עובד אגף שפ״ע ואחת הדמויות האהובות בעיר, הלך לעולמו בפתאומיות זמני כניסת שבת והדלקת הנרות ויציאת השבת | 14-15 באוגוסט 2026 פרשת השבוע: שופטים טיפס מעל הגדר ופרץ לאולם אירועים באשדוד – אישום נגד תושב העיר תושב רמלה נאשם שפרץ לטסלה בחניון הסטאר סנטר באשדוד וגנב מתוכה רכוש כתב אישום נגד תושב גן יבנה – הוועדה טוענת כי במשך שנים לא קיים צווי בית משפט והמשיך להשתמש בבנייה ללא היתר 360 דונם, 9,000 משרתים ו – 5,000 מבקרים ביום: מחנה הענק שמוקם ברמלה אלפים רקדו בחולון: ליאור נרקיס ורינת בר הרימו את CITY LIVE לראשונה מאז 7 באוקטובר: הכדורים הפורחים חזרו לשמי העוטף, כ – 6,000 איש הגיעו לפארק אשכול מרחבי העולם לרמת גן: כ – 100 ילדים בדרך לכיתה א׳ בישראל מעל 300 ימי מילואים – ועדיין להחזיק עסק: 22 בעלי עסקים מגבעתיים קיבלו מענק רגע לפני 1 בספטמבר: 100 מיליון שקל הושקעו בכיתות בבית שמש מיליארדים "נעלמו" מהדו"ח: הביטוח הלאומי נאלץ לתקן את נתוני חיסכון לכל ילד

ראש העיר רחובות, מתן דיל: "מאחל לכולנו חג שבועות שמח וימים של אחדות וחסד"

שבועות שעדיין מחכים להם ולהן ברחובות

"הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה – בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ" (תהילים קכ"ו, פסוק ה׳).

"החיבור השנה בין שמחת תורה לחג מתן תורה, קשה וכואב ולא נתפס.

תפילת הגשם אותה נושאים ביום השמיני של חג הסוכות לא נשמעה, האדמה בה זרעו נספגה בדמעות ואיש אינו קוצר את שדותיו בשמחה. ואיך בכל זאת נוכל למצוא נחמה ותקווה ואופק בתוך ימי החג האלו?

 

בחג השבועות אנחנו קוראים את מגילת רות, המספרת על רות המואביה שיכולה הייתה להשאר בארץ מולדתה ועם משפחתה, אך בוחרת ללכת אחרי נעמי חמותה ולא להשאיר אותה לבד במסע הקשה אליו היא יוצאת בעל כורחה. "אָמַר רַבִּי זְעֵירָא, מְגִלָּה זוֹ אֵין בָּהּ לֹא טֻמְאָה, וְלֹא טָהֳרָה, וְלֹא אִסּוּר, וְלֹא הֶתֵּר, וְלָמָּה נִכְתְּבָה? לְלַמֶּדְךָ כַּמָּה שָׂכָר טוֹב לְגוֹמְלֵי חֲסָדִים" (רות רבה פ"ב י"ד). רות עושה חסד גדול עם נעמי, ולימים הופכת לחוליה משמעותית בשרשרת מלכות דוד.

ואולי זה הדבר החשוב ביותר שאנחנו יכולים וצריכים לקחת מהימים האלו, בין שמחת תורה לחג מתן תורה. את כל מעשי הגבורה והחסד שנעשו ונעשים כאן. את מי שסיכנו את עצמם וחילצו מהתופת נערות ונערים שכלל לא הכירו, את מי שיצאו לעבוד בשדות בדרום ובצפון אשר אותם לא זרעו, את מי שתרמו והסיעו ובישלו ועטפו ותמכו וסייעו בחזית ובעורף בלי לשאול דבר, ומי שסיכנו את חייהן וחייהם כדי להחזיר אלינו את מי שנחטפו מאדמתם. ריבוא רבבות של מעשי גבורה, צניעות וחסד.

 

ובתוך הימים האלו, נכנסתי ביראת קודש לתפקיד החשוב שהפקדתם בידי, עם חזון בהיר ותכניות רבות ורצון עז לחולל כאן שינוי עמוק. ספירת "ימי החסד" שלי נקטעה שוב ושוב, במלחמה שלא נגמרת, בלוויות קורעות לב, בבעיות שמצריכות פתרון מיידי ובהול ואני עוזב הכל ונדרש להן.

בימים האלו וודאי שמתם לב כי בשונה מתמיד אני פחות זמין, פחות כותב ומעדכן ופחות נגיש עבורכם ועבורכן. אבל אלו ימים של קביעת סדרים חדשים, נהלי עבודה מעודכנים, למידה מעמיקה בכל נושא ונושא וחישוב מסלול מחדש בכל תחום. אני חורש כל תלם, זורע בדמעה ומאמין ויודע שלא ירחק היום וכולנו נקצור את הפירות בשמחה ורינה.

 

גם רעייתי הצטרפה ליוזמה להכין את עוגת הביסקויטים שהחטוף מרחובות נמרוד כהן כל כך אוהב:

 

אני מסיים בתפילה להחלמתם של הפצועים, לשובם לשלום של החיילות והחיילים, ולחזרתם הביתה של כל החטופות והחטופים, מאחל לכולנו חג שבועות שמח וימים של אחדות וחסד"

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית רחובות

דילוג לתוכן