מבזקים
בצל מזג האוויר הסוער: משטרת אילת נערכת ליום הבחירות ולחסימות כבישים מהצפון ועד באר שבע: הרכבות שיתוגברו בליל המרוץ בתל אביב לפני שנכנסים למים: אזהרת רחצה פורסמה בחוף בהרצליה אזהרת רחצה בחוף הכוכבים בהרצליה: תוצאות חריגות בבדיקות המים מופעים, אוכל מסורתי ואירוע מיוחד לנוער: חגיגות הסגד בראשון לציון מחפשים עבודה או רוצים להתקדם בקריירה? שבוע התעסוקה מגיע לראשון לציון 91.2% זכאות לבגרות ו־90.1% להסמכה טכנולוגית: ההישגים של בית הספר בבאר יעקב הכריך שהוביל לכתב אישום: פרץ לעסק סמוך לאשדוד, גנב רכב והותיר אחריו ראיית DNA מתכננים לנסוע לאילת בשלישי או ברביעי? זו אזהרת המשטרה מנדלבליט בראש הפקולטה החדשה: החידושים במכללה האקדמית רמת גן פיצה, גלידה או קורנפלקס? הבחירות המיוחדות של ילדי גן בגן יבנה באר שבע: החנייה בכחול־לבן תהיה בחינם ביום הבחירות מעל 500 דירות ישנות לשכונה חדשה: תוכנית הענק בבאר שבע הקלפי הגיעה לגן: ילדי גן דקל בגן יבנה יצאו לבחור אשקלון: בן 50 נפצע בתאונה ברחוב הרב שאול הכהן 17,500 מ״ר של מסחר ותעסוקה: שני מתחמי I-Solomon חדשים בדרך לגדרה מאזור הנוחות אל הים: תלמידי תיכון יובלים באור יהודה צוללים לעולם חדש אשקלון: סמים, סכינים, גרזן ורובה ציד נתפסו ברכב – חשוד נעצר גן יבנה חוזרת לרקוד: פסטיבל המחול השנתי חוזר עם 20 להקות מכל הארץ ראשוני: ראש העיר לשעבר של אור יהודה הורחק מבניין העירייה ומעובדים בכירים

ראש ישיבת איילת השחר באילת בקריאה: "לעשות הכול כדי שהממשלה לא תקום"

לפני האזהרה החריגה של ראש שב"כ מפני שיח מסית ש"עלול להוביל לפגיעה בנפש", פרסמו כמה מבכירי רבני הציונות הדתית, ביניהם הרב יוסי רודריגז, ראש ישיבת איילת השחר באילת, מכתב שבו קראו לעשות כל שניתן כדי למנוע את הקמת ממשלת לפיד-בנט. 

ביום רביעי שעבר, ליל ההכרזה של יו"ר יש עתיד יאיר לפיד על כך שעלה בידו להרכיב ממשלה, פרסמו עשרות רבנים בימין, בהם כמה מבכירי הציונות הדתית ובכללם הרב יוסי רודריגז, קריאה לעשות כל שניתן כדי למנוע את הקמת ממשלת השינוי של לפיד ונפתלי בנט והוסיפו כי "זה לא מאוחר מדי, זה בהחלט אפשרי".
הרבנים הסבירו כי הממשלה הנרקמת "תפגע בדברים היסודיים ביותר בענייני דת ומדינה שהיו מקובלים מאז קום מדינת ישראל ועד היום על ידי כל ממשלות ישראל". הם ציינו כי "ייפגעו גם ענייני הביטחון ששייכים לעצם קיומנו", שכן הממשלה "נשענת על תומכי טרור". בין החותמים על הקריאה היה גם הרב שמואל אליהו, נבחר ציבור ועובד מדינה, המכהן כרבה של צפת וכחבר מועצת הרבנות הראשי.
מבלי להתייחס לדברים ספציפיים, פרסם אתמול ראש שב"כ ארגמן הודעה אזהרה חריגה שבה הביע חשש מההקצנה בשיח הציבורי בתקופה האחרונה. ארגמן ציין כי ייתכן שיהיו אנשים שיפרשו אמירות מסוימות כקריאה לפגיעה פיזית.

 

כזכור, בהפגנה שנערכה בכנס לשכת עורכי הדין באילת לפני מספר ימים, הגיע הרב יוסי רודריגז, ראש ישיבת איילת השחר באילת, שקרא לחברי הכנסת ניר אורבך, איילת שקד ועידית סילמן, להימנע מכניסה לממשלה אותה כינה "טעות היסטורית". "אל תעשו את הטעות הזאת, אל תכנסו לבור שכורים לכם. אל תתפתו לדיבורים על אחדות ולציור שמנסים למכור לכם", קרא הרב בהפגנה לחברי הכנסת.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אילת והערבה

לחצו כאן
דילוג לתוכן